Hur man fixar Samsung Galaxy J3 svag signalmottagning

Välkommen till ytterligare en del av vår felsökningsserie där vi syftar till att hjälpa våra läsare som äger #Samsung #Galaxy # J3 att lösa problemen som de upplever med sin telefon. Detta är en Android-smartphone som har en bra byggkvalitet och har de flesta av de grundläggande funktionerna du vill ha på en mobil enhet. Även om detta är en solid utförande enhet finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med problemet med svag signalmottagning i Galaxy J3.

Om du äger en Samsung Galaxy J3 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur man fixar Samsung Galaxy J3 svag signalmottagning

Problem: Jag köpte en Samsung Galaxy J3 i USA förra sommaren (Model SM-J327T). Telefonen fungerade bra. Sedan fick jag låst upp av Samsung och flyttade till Storbritannien. Det är kanske en slump, men nu fungerar inte telefonen så bra: den har ofta en svag signal på platser där jag borde ha bra mottagning. Detta påverkar särskilt min förmåga att få åtkomst till data. WiFi är bra. Samsung i Storbritannien fixar inte en telefon utanför EU, men deras rådgivare föreslog att det kan vara en antennproblem och att jag skulle betala en tredjepartsleverantör för att fixa den. Jag vill inte betala om jag kan undvika det. Jag undrar om problemet kan ha något att göra med flytten från USA till Storbritannien. Kan det vara möjligt att lösa problemet genom att justera telefonens inställningar?

Lösning: Innan du utför några felsökningssteg på den här telefonen är det bäst att se till att den körs i den senaste programvaruversionen. Om en uppdatering är tillgänglig föreslår jag att du laddar ner och installerar den först.

Det första du måste göra i det här fallet är att kontrollera om nätverket orsakar problemet genom att följa felsökningsstegen nedan.

Kontrollera nätverkssignalstängerna

Det är bäst att se till att telefonen har utmärkt signalmottagning från nätverket eftersom en låg signal kan orsaka detta problem. Gå vid behov till ett område som har en stark signalmottagning och kontrollera om problemet uppstår.

Kontrollera om det finns ett nätverksavbrott

Ibland kan detta problem orsakas av problem i själva nätverket. Du kan kontrollera din operatørs webbplats om det finns några rapporter om avbrott i ditt område. Du kan också kontakta din operatørs kundtjänstavdelning för att verifiera om ett nätverksavbrott finns.

Försök använda ett annat SIM-kort

Det finns fall då problemet kan orsakas av ett felaktigt SIM-kort. För att verifiera om detta är fallet bör du försöka använda ett annat SIM-kort i telefonen.

Om problemet inte orsakas av nätverket fortsätter du med de ytterligare felsökningsstegen som anges nedan.

Utför en mjuk återställning

De flesta problem som detta kan vanligtvis åtgärdas genom att göra en mjuk återställning. Eftersom din telefon har ett avtagbart batteri föreslår jag att du tar bort batteriet och sedan håller ner strömbrytaren i minst en minut. Sätt tillbaka batteriet igen och slå sedan på telefonen. Den här proceduren kommer att uppdatera telefonprogramvaran. När detta är gjort ska du kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Kontrollera om problemet uppstår i Safe Mode

Det finns fall då en app som du laddade ner kan orsaka det här problemet. För att kontrollera om detta är fallet måste du starta telefonen i säkert läge eftersom bara de förinstallerade apparna får köras i det här läget.

 • Stäng av enheten.
 • Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 • När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 • Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 • Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 • Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 • Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

Om problemet inte uppstår i det här läget kan det orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.

Torka av cache-partitionen på telefonen

Det finns fall då tillfälliga data för telefonprogramvaran kan bli skadade vilket kan leda till problem som uppstår på enheten. Det bästa du kan göra i det här scenariot är att torka av cache-partitionen på telefonen från återställningsläget.

 • Stäng av mobilen.
 • Tryck och håll ner volym upp- och hemtangenterna.
 • Håll ned strömbrytaren tills enheten vibrerar och släpp den sedan. Fortsätt trycka på Volym upp- och hemtangenterna hela tiden.
 • När du ser skärmen för Androidåterställning släpper du volymupp- och hemtangenterna.
 • Använd volymknapparna för att bläddra ner till Torka cache-partition och använd sedan strömknappen för att välja den.
 • Använd volymknapparna för att bläddra ner till Ja, använd sedan strömknappen för att välja den.
 • Använd volymknapparna för att bläddra ner till omstart av systemet nu, använd sedan strömknappen för att välja den.

Kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Utför en fabriksåterställning

Ett sista felsökningssteg att överväga är en fabriksåterställning. Detta kommer att återställa telefonen till sitt ursprungliga fabriksläge och kommer vanligtvis att lösa problemet i händelse av att det orsakas av en programvarufel. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du utför den här proceduren.

 • Stäng av mobilen.
 • Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 • När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 • När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 • Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 • Tryck på strömbrytaren för att välja.
 • Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 • Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 • När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 • Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om den gör det kan detta redan orsakas av en felaktig hårdvarukomponent, eventuellt antennen. Det bästa du kan göra just nu är att ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi