Hur man fixar Samsung Galaxy J3 med svart skärm av dödsfrågan (enkla steg)

Den svarta skärmen för döden (BSoD) manifesteras på olika sätt, men den vanligaste av dem alla är när telefonens skärm förblir tom oavsett vad du gör men telefonen visar faktiskt tecken på att den är påslagen och fortfarande fungerar. Till exempel när meddelanden eller samtal kommer in kan du höra telefonen spela aviseringstonen men skärmen slås inte på. Det näst vanligaste tecknet på BSoD är när telefonen verkar helt död.

Några av våra läsare med Samsung Galaxy J3 har kontaktat oss angående detta problem. Därför måste vi ta itu med detta ännu en gång, även om vi redan har tacklat liknande problem tidigare. Detta är till förmån för våra läsare som räckte till oss som ber om hjälp. Så om du är en av ägarna till den här telefonen och för tillfället har fel av detta problem, fortsätt att läsa eftersom det här inlägget kan hjälpa dig att fixa det.

För ägare som letar efter en lösning på ett annat problem, gå till vår felsökningssida för Galaxy J3 för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här enheten. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, tveka inte att kontakta oss genom att fylla i vårt Android-frågeformulär.

Steg för steg-guide för att fixa svart dödsskärm på Galaxy J3

Oftast än inte är den svarta dödsskärmen ett resultat av en systemkrasch och även om det kan verka som ett allvarligt problem, så är det faktiskt inte. Du kan fixa det med den metod som jag kommer att dela med dig om ett tag. Men om problemet härrör från ett försök att modifiera firmware, är det troligt att processen misslyckades eller så har du installerat en ROM som är skadad eller saknar filer. Du kan behöva installera om återkommande firmware för att kunna använda din telefon igen.

Men om det här problemet började utan någon uppenbar anledning, så här är vad du bör göra för att fixa det ...

Om du använder originalet eller 2016-varianten av den här enheten, behöver du bara ta bort batteriet från telefonen och sedan trycka på strömbrytaren i en minut. Detta kommer att uppdatera telefonens minne och kan starta upp det i det ögonblick du sätter i batteriet igen och tryck på strömbrytaren.

Men om du har 2017-varianten som har ett icke-löstagbart batteri, måste du bara trycka in och hålla ned Volym-knappen och strömbrytaren samtidigt i 10 sekunder. Det kallas tvungen omstart och har liknande effekt som med batteridrivningsförfarandet. Om telefonen inte svarar på den här metoden, försök att upprepa processen, men håll den intryckt och håll ned Volymknappen först och utan att släppa den, tryck och håll ned strömbrytaren. Håll båda knapparna intryckta i 10 sekunder och se om telefonen startar om.

Om din enhet inte svarar på den här metoden måste du försöka felsöka den. Oroa dig inte, jag kommer att leda dig genom varje steg på vägen tills vi har uttömt allt.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar Samsung Galaxy J3 som inte startas eller startas efter en firmware-uppdatering [Felsökningshandbok och potentiella lösningar]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy J3 (2017) som fortsätter att visa "Tyvärr har Google-appen stoppat" -fel [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra om din Samsung Galaxy J3 fastnar i bootloop och fortsätter att starta om [Felsökningsguide]
 • Hur man löser Samsung Galaxy J3 (2016) skärmflimrande problem [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Samsung Galaxy J3 med en svart skärm av döden och svarar inte [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy J3 har rader på skärmen och andra relaterade problem

Felsökning Galaxy J3 med svart skärm av döden

I den här felsökningsguiden kommer vi att försöka fastställa vad problemet handlar om så att vi kan försöka formulera en lösning som kan lösa problemet och förhindra att det händer igen i framtiden. Det är några saker du behöver göra för att utesluta alla möjligheter. Försök att gå igenom procedurerna nedan ...

Se till att det inte beror på vätskeskada

Som ägare bör du vara den första som vet vad som hände med din telefon och varför den inte svarar alls. Men det finns tillfällen då problem som detta bara inträffar ur det blå, så det första du behöver kontrollera är möjligheten att problemet beror på vätskeskada:

 1. Titta in i USB- / laddningsporten för att hitta spår av vatten.
 2. Använd en bomullspinne för att rengöra området eller infoga en liten bit vävnad för att absorbera fukten.
 3. Du kan också blåsa i den för att bli av med allt främmande material som kan ha stört kretsar.
 4. Kontrollera Liquid Damage Indicator (LDI) för att se om den har utlösts eller inte. Ta bara bort SIM-kortfacket och titta in i SIM-kortplatsen för att hitta ett litet klistermärke.
 5. Om LDI är vit, finns det ingen vätskeskada men om den blev röd eller lila är det uppenbart att orsaken till problemet är flytande.

Om det är vätskeskada, ta telefonen till servicecentret för att låta en tekniker kontrollera det åt dig.

Försök ladda din telefon för att veta hur den svarar

När du har kontrollerat att problemet inte beror på vätskeskada bör du försöka ladda din enhet för att se om den svarar på det. Det är möjligt att problemet bara beror på ett tömt batteri, det är därför din enhet inte svarar oavsett vad du gör.

Så anslut laddaren till ett vägguttag och anslut din telefon till den med den ursprungliga kabeln. Oavsett om telefonen visar laddningssymbolen på skärmen eller inte, låt den ladda i minst tio minuter förutsatt att den inte värms upp. Därefter kan du försöka slå på den för att se om den svarar. Om det fortfarande inte är det, gör sedan Forced Restart igen, men denna gång medan enheten är ansluten till laddaren.

Efter detta och telefonen fortfarande inte svarar, gå vidare till nästa procedur.

Försök att starta upp din telefon i säkert läge

Det viktigaste i detta ögonblick är att se din telefon slå på sin skärm och nå hemskärmen för om det är så kan du redan överväga problemet som fixat. Så försök att köra telefonen i säkert läge där allt laddas med undantag för appar från tredje part:

 1. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 2. När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 3. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 4. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 5. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 6. Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

Om telefonen fortfarande inte svarar på den här proceduren, gör sedan nästa.

Försök starta upp telefonen i återställningsläget

Återställningen av Android-systemet är felsäkert för telefoner som kör Android. Komponenterna kommer alla att vara igång, men användargränssnittet är det inte. Även om telefonen har några allvarliga firmwareproblem kan det fortfarande kunna startas upp i det här läget. Det är viktigt att du gör denna procedur för att veta om problemet är med hårdvaran eller inte. Om du lyckas starta upp telefonen i det här läget kan du göra ett par saker som har en betydande inverkan och det är för att torka av cache-partitionen och Master Reset.

Så här startar du upp din telefon i återställningsläge och torkar cache-partition

 1. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 2. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Hur man återställer Master på din Galaxy J3

Förutsatt att du har startat upp telefonen i återställningsläget är det uppenbart att hårdvaran är bra. Just nu reduceras frågan till att inte starta upp istället för att inte slå på. Du kan fixa det genom att göra återställning av master men notera att alla dina filer och data kommer att raderas om du gjorde detta ...

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Men telefonen kan inte starta upp i det här läget, då är det dags att ta den till servicecentret eftersom det trots allt kan vara ett hårdvaruproblem.

Jag hoppas att den här felsökningsguiden kan hjälpa dig på ett eller annat sätt. Om du fortfarande behöver vår hjälp, kontakta oss när som helst.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Hur man fixar Samsung Galaxy J3 som inte startas eller startas efter en firmware-uppdatering [Felsökningshandbok och potentiella lösningar]
 • Vad du ska göra med din Samsung Galaxy J3 som fastnade på logotypen
 • Samsung Galaxy J3-stövlar till Samsung-logotypen stänger sedan av problemet och andra relaterade problem
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy J3 (2017) som fortsätter att visa "Tyvärr har Google-appen stoppat" -fel [Felsökningsguide]
 • Saker du behöver göra om din Samsung Galaxy J3 föll i vatten och inte kommer att slås på efter det [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy J3 stänger av automatiskt och andra relaterade problem
 • Samsung Galaxy J3 (2017) kan inte ladda batteriet helt efter en uppdatering [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy J3 (2017) som inte längre laddas efter en uppdatering [Felsökningsguide]