Hur man fixar Samsung Galaxy J3 (2016) "Tyvärr har Gmail stannat" -fel [Felsökningsguide]

Din #Samsung Galaxy # J3 har två inbyggda e-postklienter. Den första är standard Android-klienten medan den andra är en av Googles mandatappar som kommer att förinstalleras på alla Android-enheter – Gmail.

I det här inlägget kommer jag att ta itu med en något mindre fråga som involverar Galaxy J3 och Gmail-appen, som kännetecknas av felet "Tyvärr har Gmail slutat." Det verkar som om det helt enkelt är ett appproblem, men det kan finnas mer det än som möter ögat med tanke på att Gmail är djupt förankrat för operativsystemet. Om du äger den här enheten och för närvarande bugges av en liknande fråga fortsätter du att läsa nedan för att lära dig att felsöka den och bli av med felmeddelandet en gång för alla.

Innan vi hoppar rätt till vår felsökning, om du har andra problem, gå till vår Galaxy J3-felsökningssida för vi har redan tagit upp många problem med den här telefonen sedan vi började stödja den. Försök hitta problem som liknar dig och använd felsökningsförfarandena eller lösningarna som vi föreslog. Om du behöver ytterligare hjälp från oss, fyll i vår frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka. Oroa dig inte, det är gratis.

Hur man kan bli av med ”Tyvärr har Gmail stannat” -fel på Galaxy J3

Även om felmeddelandet kan verka som om det är ett allvarligt problem, så är det inte. Det hände just att Gmail är en inbyggd applikation men annat än så är det bara ett app-problem. Här är ett av meddelandena vi fick från våra läsare som bäst beskriver problemet ...

Problem : Hej. Jag har kontaktat dig i en vecka nu eftersom jag har problem med min telefon men jag har inte fått något svar än. Jag hoppas att ni kan hjälpa mig. Jag har en Galaxy J3-telefon som jag köpte för 3 månader sedan. Nyligen finns det ett fel som fortsätter att dyka upp och det säger ”Tyvärr har Gmail slutat” och jag har inte en enda aning om varför detta händer. Som ett resultat av detta fel kan jag dock inte se mina e-postmeddelanden. Tja, jag använder Gmail så det här problemet förstör specifikt min förmåga att se och skicka e-post. Snälla hjälp mig. Tack.

Felsökning : Jag förstår att du redan har kontaktat oss tidigare men inte fått något svar och för det ber vi om ursäkt. Vi får hundratals problem varje dag och vi kan verkligen tillgodose alla problem vi får trots att vi försöker.

Låt oss gå direkt till problemet, här är vad du behöver göra:

Steg 1: Rensa cache och data för Gmail-appen

Vi rekommenderar inte att du gör detta för andra appar, men för Gmail är det bra eftersom dina e-postmeddelanden sparas i din inkorg och att rensa cache och data för appen på din telefon kommer inte att ta bort e-postmeddelanden i ditt konto. Den här proceduren återställer själva appen och du måste bara öppna den efter proceduren för att få åtkomst till dina meddelanden.

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Tryck på Application manager
 5. Klicka på Gmail.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.
 8. Klicka på Rensa cache.

När du har rensat cache och data öppnar du appen och ser om felet fortfarande dyker upp. Om så är fallet måste du gå vidare till nästa steg.

Steg 2: Starta om telefonen i säkert läge och observera

Om du startar i säkert läge avaktiveras alla appar från tredje part tillfälligt så detta isolerar problemet. Naturligtvis kommer detta att berätta om problemet orsakas av en tredjepartsapp eller om det är ett problem med appen eller firmware själv.

 1. Stäng av din Galaxy J3. Tryck och håll ned strömbrytaren, tryck på Ström av och tryck sedan på POWER OFF för att bekräfta.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 3. När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

Om problemet är fixat i detta läge orsakas det av en eller några av dina nedladdade appar. Du måste hitta den skyldige och avinstallera den, annars måste du gå vidare till nästa steg.

Steg 3: Ta bort systemcacherna i återställningsläget

Att ta bort systemcachemärken förbättrar faktiskt enhetens prestanda eftersom det ersätter alla cacheminne inklusive de som kan ha skadats eller föråldrat. Du kan göra detta genom att starta upp din telefon i återställningsläge och torka av cache-partitionen. Så här gör du det ...

 1. Stäng av din Galaxy J3. Tryck och håll ned strömbrytaren, tryck på Ström av och tryck sedan på POWER OFF för att bekräfta.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om felet fortfarande dyker upp efter detta kommer nästa steg att bli av med det.

Steg 4: Utför återställning av Master så att din J3 återgår till fabriksinställningarna

Felmeddelandet "Tyvärr har Gmail stannat" är ett litet problem och en återställning kan säkert fixa det. Du måste dock genomgå en hel del problem med att säkerhetskopiera dina filer och data om du inte vill tappa dem.

Innan du faktiskt återställer telefonen måste du inaktivera stöldskyddsfunktionen för att förhindra att din telefon låses ut. För att stänga av enheten mot stöld måste du logga ut från ditt Google-ID på enheten och välja att inte logga in med ett Google-ID till några Google-tjänster. När du loggar in med ett Google-ID till någon tjänst och ställer in en PIN-kod, lösenord eller fingeravtryckslås, aktiverar du automatiskt stölden. Så här loggar du ut från ditt Google-ID:

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Klicka på din e-postadress för Google ID. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 6. Klicka på Mer.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

Följ dessa steg för att utföra huvudåterställningen:

 1. Stäng av din Galaxy J3. Tryck och håll ned strömbrytaren, tryck på Ström av och tryck sedan på POWER OFF för att bekräfta.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och tryck sedan på Hem-knappen. Håll båda nedtryckt och håll ner strömbrytaren.
 3. Släpp alla tre knapparna när Android-logotypen visas på skärmen. Det kan ta en minut innan skärmen för återställning av Android visas.
 4. På skärmen för återställning av Android använder du knappen Volym ned för att markera alternativ, i detta fall markera alternativet 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja det markerade alternativet.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills alternativet 'Ja - ta bort alla användardata' är markerat.
 7. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta återställningen.
 8. När återställningen är klar trycker du på strömbrytaren för att välja "Starta om systemet nu."
 9. Telefonen startar om lite längre än vanligt och återställningen är klar.

Jag hoppas att vi kunde hjälpa dig med ditt problem.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.