Hur man fixar Samsung Galaxy J3 (2016) -fel: "Tyvärr har inställningar stannat" -fel [Felsökningsguide]

 • Förstå varför din Samsung Galaxy J3 dyker upp felet "Tyvärr har inställningar stannat" när du försöker använda appen och lära dig hur du kan bli av med den.

När felmeddelandet "Tyvärr har inställningar stannat" dyker upp kan det vara ett tecken på ett allvarligare firmwareproblem. Inställningar är faktiskt en app som hanterar nästan alla inställningar eller konfigurationsuppsättningar av ägaren. Det är en kärnapp och en mycket viktig på det. Så när det kraschar kan du nästan vara säker på att firmware lider av ett allvarligt problem.

Läs vidare för att förstå mer om detta felmeddelande, hur det inträffar och vad du behöver göra för att bli av med det och fixa din telefon så att den fungerar perfekt precis som tidigare. Även om vi är säkra på att våra procedurer är säkra för genomsnittliga användare som du, kan saker hända oväntat så fortsätt på egen risk.

För dig som har andra problem med din enhet, se till att du besöker vår J3-felsökningssida eftersom vi redan har behandlat några av de vanligaste problemen med den här telefonen. Vi har kanske redan befintliga lösningar för dina problem eller vi har redan gett svar på dina frågor, så prova att hitta frågor som liknar dina och använd lösningarna vi tillhandahöll. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vår Android-frågeformulär för att kontakta oss.

Felsökning “Tyvärr har inställningar stannat” -fel på Galaxy J3 (2016)

Detta är en felsökningshandbok och medan vi vill lösa ditt problem kanske vissa saker inte fungerar på vårt sätt. Men försök att vara uppmärksam vid felsökning så att du enkelt kan förstå vad problemet egentligen är och hitta en lösning som bäst kan lösa problemet. När det gäller oss, här är vad vi föreslår att du gör:

Steg 1: Starta om din telefon

Om det är första gången problemet uppstår, gör inte någonting ännu. Starta istället om telefonen minst ett par gånger för att se om problemet löses. Detta kommer att uppdatera enhetens minne och bli av med eventuella fel som kan ha inträffat och orsakat detta problem.

Steg 2: Starta om enheten i säkert läge

Mindre problem kan åtgärdas genom en enkel omstart inklusive ett felmeddelande som detta. Men om problemet kvarstår efter omstarten, bör du starta om enheten i säkert läge. Detta kommer att isolera problemet omedelbart, särskilt om det orsakas av en app ... andra appar. Inställningar är en app och felet betyder att det kraschar. Det kan krascha på egen hand eller orsakas av andra appar och det är vad du behöver ta reda på. Så här kommer du att starta om din telefon i säkert läge:

 1. Stäng av din Galaxy J3. Tryck och håll ned strömbrytaren, tryck på Ström av och tryck sedan på POWER OFF för att bekräfta.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 3. När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

När telefonen är i det här läget kan du försöka öppna Inställningar och ändra några inställningar på någon av dina appar för att se om felet fortfarande dyker upp. Om så är fallet, följ sedan firmware eftersom problemet kan vara i en av de förinstallerade apparna.

Steg 3: Återställ appen Inställningar

Uppenbarligen är det en app-relaterad app så det är logiskt att vi försöker gå efter appen först innan vi går efter firmware. Med det sagt kan du försöka återställa appen Inställningar genom att rensa cache och data:

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Tryck på Application manager
 5. Klicka på Inställningar.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.
 8. Klicka på Rensa cache.

Efter att ha rensat cacheminnet och data, försök att öppna appen Inställningar igen för att ta reda på om den fortfarande kraschar. Om så är fallet, är nästa steg det mest lämpliga du kan göra.

Steg 4: Radera systemcachen

Systemcachar skadas för det mesta, särskilt vid uppdateringar av firmware. Så om detta problem inträffade efter en uppdatering eller utan uppenbar anledning, försök först ta bort systemcachen för att tvinga telefonen att skapa nya. Men eftersom du inte kan ta bort enskild cache för en viss tjänst måste du ta bort katalogen där de alla är sparade. Här är hur.

 1. Stäng av din Galaxy J3. Tryck och håll ned strömbrytaren, tryck på Ström av och tryck sedan på POWER OFF för att bekräfta.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Steg 5: Utför huvudåterställning

Om felet kvarstår efter att du har tagit bort systemcachen, är det dags att återställa telefonen och du har faktiskt två alternativ - du kan antingen återställa enheten via menyn Inställningar (om du lyckas nå alternativet utan att hälsas av felet) eller genom återställningsläget men jag föreslår att du gör det senare:

 1. Stäng av din Galaxy J3. Tryck och håll ned strömbrytaren, tryck på Ström av och tryck sedan på POWER OFF för att bekräfta.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och tryck sedan på Hem-knappen. Håll båda nedtryckt och håll ner strömbrytaren.
 3. Släpp alla tre knapparna när Android-logotypen visas på skärmen. Det kan ta en minut innan skärmen för återställning av Android visas.
 4. På skärmen för återställning av Android använder du knappen Volym ned för att markera alternativ, i detta fall markera alternativet 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja det markerade alternativet.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills alternativet 'Ja - ta bort alla användardata' är markerat.
 7. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta återställningen.
 8. När återställningen är klar trycker du på strömbrytaren för att välja "Starta om systemet nu."
 9. Telefonen startar om lite längre än vanligt och återställningen är klar.

Om problemet fortfarande kvarstår efter återställning, låt en tekniker installera om programvaran.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.