Hur man fixar Samsung Galaxy J2 Pro 2020 som inte kommer att slås på (enkel fix)

Samsung Galaxy J2 Pro 2020 släpptes i januari och är företagens utmanare till smarttelefonmarknaden på startnivå och precis som sina föregångare fick årets J2 Pro redan en hel del positiva recensioner. Den är fullpakad med en fyrkärnig CPU och körs på Android 7.1 Nougat och tydligt, den är uppgraderbar till Android 8.0 Oreo, även om vi inte har en aning just nu när en sådan uppgradering skulle hända.

Vissa ägare av den här enheten rapporterade till oss att deras telefoner inte längre skulle svara efter att de stängdes av. Vilket innebär att de av någon anledning inte längre skulle slå på. Det kan bara vara ett mindre problem med firmware eller det kan vara ett tecken på att telefonen är defekt ur rutan. Vi vet en sak eller två som kan lösa detta problem, men det finns ingen garanti igen. Men om du är en av ägarna till den här telefonen som för närvarande är felaktig av en liknande fråga, fortsätt att läsa eftersom det här inlägget kan hjälpa dig.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Fixa Galaxy J2 Pro 2020 som inte kommer att slås på igen

Jag beundrar alltid smartphones med flyttbara batterier som J2 Pro 2020 eftersom problem som detta lätt kan lösas. Men saken är att om din telefon har ett avtagbart batteri, betyder det att den inte har IP-klassificeringen som gör en telefon vatten- och dammbeständig. J2 Pro 2020 är mer benägen att vätskeskada än Samsungs flaggskepp och det är en sak du också bör vara bekymrad för, om detta problem började efter att telefonen stänkts med någon form av vätska, kan problemet vara allvarligare än det verkar. Men försök att följa dessa steg för att försöka fixa din telefon ...

  1. Ta bort telefonens baksida.
  2. Dra ut batteriet.
  3. Ta bort ditt SIM-kort och SD-kort.
  4. Håll strömbrytaren intryckt i en minut medan batteriet är slut.
  5. Sätt nu tillbaka batteriet och säkra det med bakstycket.
  6. Försök att slå på telefonen.

Om enheten slås på efter det, stäng av den och montera sedan SIM- och SD-korten, eftersom problemet just nu är rätt. Syftet med proceduren ovan är att uppdatera telefonens minne som kan ha kraschat av någon anledning. Genom att trycka på strömbrytaren i en minut tömde du faktiskt el lagrad i kondensatorer, vilket har riktigt goda effekter på din telefon.

Men om enheten inte slås på efter att ha gjort proceduren ovan, kan du prova detta ...

  1. Anslut laddaren till ett fungerande nätuttag.
  2. Anslut telefonen till laddaren med den ursprungliga USB-kabeln.
  3. Oavsett om telefonen visar laddningssymbolen eller inte, låt den vara ansluten till laddaren i minst 10 minuter.
  4. Försök nu slå på telefonen för att se om det lyckas den här gången.

VIKTIGT OBS! Om telefonen värms upp eller överhettas medan den är ansluten till laddaren, koppla sedan bort den omedelbart för att förhindra ytterligare skador. Det är möjligt att det finns problem med hårdvara eller vatten kan ha orsakat problemet. Du bör ta den med till servicecentret eller tillbaka till butiken där du köpte den för kontroll och / eller utbyte.

I den första proceduren försökte vi uppdatera telefonens minne, vilket är mycket effektivt för att hantera problem som orsakats av systemkrasch eller ett mindre fel i den fasta programvaran. Det andra är att vi försökte få telefonen att starta upp genom att ge den en stabil strömkälla eftersom det alltid är möjligt att batteriet tappats och det är därför enheten inte längre slås på.

Jag hoppas att du skulle kunna fixa problemet med din Samsung Galaxy J2 Pro 2020 genom att göra en av procedurerna ovan. Om telefonen fortfarande vägrar stänga av efter att ha gjort allt detta, bör du ta tillbaka den till butiken för att få den bytas ut. Det finns ingen mening med att felsöka en helt ny telefon.