Hur man fixar Samsung Galaxy A8 Plus 2020 som håller fast och fryser (enkla steg)

Frysningar och fördröjningar är bland de vanligaste resultatrelaterade problemen som Samsung Galaxy A8 Plus 2020-ägare har klagat på. Vi har fått en hel del klagomål från våra läsare som har stött på att deras telefoner fryser upp eller försenas då och då. För det mesta är dessa problem mindre men mycket irriterande varför du måste ta itu med dem så fort du stöter på dem.

I det här inlägget kommer jag att gå igenom dig genom att få din Galaxy A8 Plus 2020 att köra perfekt igen minus dessa frysningar och fördröjningar. Det här är inte första gången vi stöter på det här problemet så vi vet redan en sak eller två som kan hjälpa till att lösa dessa problem. Om du är en av ägarna till den här enheten och för närvarande har något liknande problem kan du fortsätta läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

För smartphone-ägare som hittade vår webbplats när du försökte hitta en lösning, försök att se om din telefon är en av de enheter vi stöder. Om det är det, besök sedan felsökningssidan för den enheten, bläddra igenom den för att hitta problem som liknar din och känn dig fri att använda våra lösningar och lösningar. Men om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur man fixar Galaxy A8 Plus 2020 som håller fast och fryser

Oftast orsakas frysningar och fördröjningar av vissa problem i firmware. Med andra ord behöver du inte en tekniker för att fixa detta problem så länge firmware är intakt och inte har ändrats på något sätt. Här är saker du bör göra för att din telefon ska fungera perfekt igen ...

Första lösningen: Starta om din Galaxy A8 Plus 2020

Om det är första gången du stöter på det här problemet kan det bero på antingen firmware eller hårdvara. Glitches kan alltid fixas med en omstart. Det är därför det är nödvändigt att innan du gör något ska du försöka starta om din telefon och se om problemet är fixat. Så, tryck på strömknappen och starta om telefonen och om problemet fortsätter efter det kan du prova att göra en tvångsstart:

 • Tryck och håll ner volym- och strömknapparna samtidigt i 10 sekunder eller tills telefonen startar om.

Den här proceduren simulerar batteriets bortkoppling som uppdaterar telefonens minne och laddar om alla tjänster och kärnfunktioner. Om problemet fortsätter efter detta bör du prova nästa lösning.

Andra lösningen: Kör telefonen i säkert läge, avinstallera appar som orsakar problem

Vi måste ta reda på om problemet beror på en app eller två och om det är, är det bara logiskt att bli av med en sådan app så att din telefon kan fungera bättre. Men du vet, det är lättare sagt än gjort eftersom det tar tålamod att känna appen som orsakar problemet. Försök att följa dessa steg för att köra din telefon i säkert läge:

 1. Stäng av din telefon.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren i några sekunder.
 3. När Samsung-logotypen visas släpper du strömbrytaren och håller sedan omedelbart knappen Volym ned.
 4. Fortsätt hålla ned Volym-knappen tills telefonen startar om.
 5. När din telefon startar upp ser du etiketten Safe Safe längst ner till vänster på skärmen.

Förutsatt att telefonen fungerar perfekt i säkert läge, är det dags att gå efter apparna som du misstänker orsakar problemet. Du måste avinstallera dem en efter en och starta om telefonen i normalt läge för att testa. Du kan också bara avinstallera dem i normalt läge. Syftet med att starta om din telefon i säkert läge är att veta om telefonen fungerar normalt eller inte.

Så här avinstallerar du en app från din telefon:

 1. På Startskärm trycker du på Apps- facket.
 2. Klicka på Inställningar > Appar .
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera .
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Dock fryser och fördröjer fortfarande även i säkert läge, prova nästa lösning.

Tredje lösningen: Torka av cache-partition

Prestandafrågor beror också på vissa korrupta systemcacher. Det kan vara bara några små tillfälliga filer, de är väldigt viktiga för att din telefon ska fungera perfekt och köra smörig. Vi vet inte säkert om det är där problemet ligger men det är en möjlighet du måste utesluta. Så här torkar du cache-partitionen i din telefon:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla knappar ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder, sedan "No command" innan du visar menyalternativet för Android systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka cache-partition”.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Oroa dig inte, ingen av dina filer och data kommer att raderas om du gjorde detta, bara systemcacherna, men de kommer också att ersättas med nya första gången telefonen startar upp efter att du torkat cache-partitionen.

Fjärde lösningen: Säkerhetskopiera dina filer och återställ din telefon

Detta är den ultimata lösningen på dessa problem, men det fungerar ofta som sista utväg på grund av krångel det medför. Beroende på antalet filer och data du har i din telefon kan det ta några minuter till några timmar att göra en säkerhetskopia och du kan verkligen inte vara säker på om du har säkerhetskopierat allt därför vi alltid styr från gör en återställning. Men i det här fallet finns det inget annat alternativ så se till att du gör en säkerhetskopia av dina filer och data, inaktivera fabriksinställningsskyddet genom att ta bort ditt Google-konto från din telefon. När allt är klart och klart, följ dessa steg:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla knappar ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder, sedan "No command" innan du visar menyalternativet för Android systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att vi har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Om du har andra problem som du vill dela med oss, känn dig fri att kontakta oss eller lämna en kommentar nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.