Hur man fixar Samsung Galaxy A7 som inte spelar upp YouTube-videor [Felsökningsguide]

Bortsett från sociala medie-appar, blir fler och fler människor nu förtjust i att titta på YouTube-videor på antingen smartphones eller surfplattor som körs på iOS- eller Android-plattformar. Det faktum att YouTube-videor är gratis och på något sätt obegränsat, skulle många ha föredragit att gå online för gratis videoströmning än att betala extra pengar för premium-videokanalabonnemang på TV-apparater. Så länge din enhet är ansluten till Internet bör du kunna se alla videor från dina favoritvloggar eller YouTube-kanaler. Men precis som alla andra appar är YouTube-appen för Android inte perfekt. Även om appen är programmerad för att bli så stabil och robust som möjligt, finns det några faktorer som kan orsaka konflikter och därigenom få YouTube-appen att bli ojämn. Vilka är dessa faktorer och hur man hanterar dem när de slår till och pråmar in i din förment alla roliga YouTube-videoströmning? För att ta reda på svaren på dessa frågor uppmanar jag dig att fortsätta läsa.

Det huvudsakliga problemet som behandlas i det här inlägget är på YouTube-videor som inte kommer att spelas på Samsung Galaxy A7. Om du råkar stöta på ett liknande problem på samma Samsung-enhet, är det här inlägget åt dig. Så låt oss komma igång.

Innan vi går vidare till vår felsökning, om du letar efter en lösning på en annan fråga, se till att du kommer till vår Galaxy A7-felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp några av de vanligaste problemen som rapporterats av våra läsare. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om du fortfarande behöver vår hjälp efter det kan du kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Vad hindrar YouTube-appen från att spela videor på din Samsung Galaxy A7?

Problemet du har att göra är uppenbarligen mjukvarorelaterat om inte alla dina appar inte fungerar efter att din telefon har utsatts för vätska eller tappat den i poolen.

Baserat på tidigare rapporter orsakas problem som detta av felaktiga uppdateringar antingen för YouTube-appen eller Android OS. Det finns också andra fall där YouTube plötsligt slutade fungera som avsett på grund av minnesproblem som när enheten har slut på internminnet. Det kan också hända om nätverket är instabilt eller inte fungerar alls. En föråldrad Flash Player är också ett möjligt skäl till varför din enhet inte spelar YouTube-videor korrekt. Skadad cache och cookies i webbläsaren, appen eller systempartitionen kan också göra att samma problem uppstår på din enhet.

Rekommenderade korrigeringar och lösningar för att åtgärda YouTube-appproblem och fel

Följande rekommenderas lösningar och standardförfaranden som används för att hantera olika appar-problem som YouTube-fel på Android-enheter inklusive din Samsung Galaxy A7. Med tanke på att det bara är generiska lösningar kanske vissa av dessa metoder inte fungerar eller ger positivt resultat i ditt fall. Om möjligt, försök att isolera problemet och avgöra den bakomliggande orsaken som vad som hände innan YouTube-videor slutade spela på din enhet. Till exempel hände det efter att ha gjort några ändringar i telefoninställningarna eller direkt efter att du har installerat en ny uppdatering, app eller innehåll. Men om det inte är möjligt, har du inget annat val än att testa och testa felsökningsprogram på din Galaxy A7 som kan ha orsakat att YouTube-appen plötsligt uppför sig.

Första lösningen: Starta om telefonen (mjuk återställning).

Den första rekommenderade lösningen för att hantera mindre mjukvaruproblem i mobila enheter är en omstart eller mjuk återställning. Om det är första gången du stöter på problem med att spela YouTube-videor via appen, glöm inte att utföra en mjuk återställning. Här är hur:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren i några sekunder.
 2. Tryck sedan på Stäng av alternativet från menyn.
 3. Tryck på OK för att bekräfta.
 4. Vänta i cirka 30 sekunder och håll sedan ner strömbrytaren igen tills telefonen startar upp.

I det fall YouTube plötsligt slutar spela upp videor, fastnar eller fryser, kan du istället göra en tvingad omstart på din Galaxy A7. En tvingad omstart fungerar på samma sätt och ger samma fördelar som med den mjuka återställningen. Den enda skillnaden är hur det genomförs. Till att börja med, så här gör du en tvingad omstart på din Galaxy A7 och fixar YouTube-appproblem utan att påverka någon av dina betydande data på telefonen:

 • Håll ned volymknapparna och strömbrytaren samtidigt i cirka 10 till 20 sekunder och släpp sedan båda knapparna när telefonen startar om.

När du har startat om telefonen kan du försöka öppna YouTube-appen och sedan se om den nu kan spela videor och fungera som den ska. Om problemet fortsätter kan du försöka tvinga YouTube-appen att stoppa och starta om telefonen igen.

 • För att tvinga stänga en app på din Galaxy A7, gå till Apps-> Inställningar-> Program-> Applikationshanterare och tryck sedan på för att välja YouTube-app från listan. Tryck slutligen på Force Stop- knappen.

Starta om enheten efteråt och försök sedan starta YouTube-appen och spela upp videor som du normalt gör.

Den andra lösningen: Kontrollera och konfigurera datum och tidsinställningar om det behövs.

Felaktiga datum- och tidsinställningar kan orsaka många problem på Android-enheter. För att utesluta detta från möjliga triggers, kontrollera och se till att datum- och tidsinställningarna på din telefon är korrekta. Ändra det vid behov manuellt.

 • Om du vill ändra datum- och tidsinställningarna på din Galaxy A7, navigerar du till Inställningar-> Allmänt-> Datum och tid. Du kan ställa in tidszonen manuellt för din enhet eller synkronisera den med din nätoperatör / operatör. Om du vill ställa in datum och tid manuellt, tryck på Ställ in tid och ange sedan rätt datum och tid.

När du har gjort ändringar i datum- och tidsinställningarna startar du om enheten och försök sedan spela YouTube-videor igen för att se om den nu fungerar som avsett.

Tredje lösningen: Kontrollera och hantera internt minne på din telefon.

För att utesluta otillräckligt minne från de troliga orsakerna, kontrollera och se till att din enhet har gott om lagringsutrymme kvar för att tilldela nya processer.

 • För att göra det, navigera till Inställningar-> Mer-> Applikationshanterare och svep sedan från höger till vänster så se Kör appar. Bläddra till botten för att se detaljer om hur mycket minne som används och hur mycket som är tillgängligt.

Om det tillgängliga minnet är under 10 procent, är det troligtvis den bakomliggande orsaken. Det är här minnehantering är nödvändig. Ta bort alla oönskade appar och innehåll från din enhet för att frigöra lite utrymme.

Fjärde lösningen: Kontrollera din Internet-anslutning.

En aktiv och stabil internetanslutning krävs för att du ska kunna spela YouTube-videor på din telefon om du inte har laddat ner den faktiska länken till videofilen på din enhet för offlinevisning. Om du inte kunde spela upp videor direkt från YouTube och uppmanas med fel som rör nättillgänglighet kan du försöka kontrollera din internetanslutning och se till att den fungerar. Om inte, måste du ta itu med nätverks- eller anslutningsfrågor först och när du har fixat det kommer du inte att ha några fler problem när du spelar YouTube-videor på din telefon.

Femte lösningen: Uppdatera till eller ladda ner den senaste versionen av Adobe Flash Player på din telefon.

Ett annat nödvändigt verktyg för att spela YouTube-videor i telefonens webbläsarapp är Adobe Flash player. Om webbläsaren du använder har föråldrad flash-spelare kan den inte spela YouTube-videor korrekt. För att åtgärda detta måste du avinstallera din nuvarande flash-spelare och sedan installera den senaste tillgängliga Flash Player-versionen. Adobe Flash Player kan laddas ner via deras webbplats. Klicka bara på knappen Hämta och installera och följ sedan resten av instruktionerna på skärmen för att ladda ner den senaste versionen av Adobe Flash Player på din Galaxy A7.

Sjätte lösningen: Avinstallera sedan ominstallera YouTube-appen på din Galaxy A7.

Om de tidigare lösningarna misslyckades med att lösa problemet kan du avinstallera YouTube-appen och sedan installera om den på din telefon. Om du gör det kommer att rätta till eventuella fel eller fel som kan ha orsakat att appen kraschar och blir oberäknelig och därmed ger appen en ren start.

 • Gör det genom att navigera till appar-> Inställningar-> applikationer-> applikationshanterare-> välj YouTube-app och tryck sedan på knappen Avinstallera .

Vänta tills YouTube-appen har tagits bort helt och starta sedan om telefonen. Efter omstart, gå över till Play Store och ladda ner appen igen.

Tänk om problemet kvarstår?

Om du fortfarande inte kunde få din YouTube-app att spela videor eller fungera ordentligt på din enhet kan du överväga att använda fabriksinställning. Detta kan dock vara en tråkig process, särskilt om du redan har lagrat en massa filer på din enhet. Observera att du måste säkerhetskopiera dina data i förväg eftersom de alla kommer att raderas från återställningsprocessen. Ju fler filer som ska säkerhetskopieras, desto längre tid tar det för en systemåterställning att bli klar. Dessutom måste du också konfigurera din enhet från början efteråt. På den positiva noten kommer en fabriksåterställning sannolikt att kunna fixa problemet, särskilt om det utlöses av vissa buggar som finns i systemregistret. Eventuella buggar kommer att raderas under återställningen tillsammans med alla dina telefondata, vilket ger din enhet en ren ny start.

Några andra alternativ än fabriksåterställning?

Ditt andra alternativ bortsett från en fullständig återställning av systemet är att kontakta Samsung Support. Om problemet började efter att ha installerat en ny uppdatering på YouTube-appen ska du kontakta apputvecklaren och eskalera problemet för ytterligare hjälp och rekommendationer. Det kan finnas några inställningar i appen som måste konfigureras om efter att ha genomfört den senaste uppdateringen och bara appens utvecklare kan hjälpa dig.

Samtidigt om YouTube-videor slutade spela eller YouTube-appen själv har slutat fungera efter att ha installerat en ny firmwareuppdatering på Android, är rätt avdelning att nå ut till Samsung Support eller din operatørs kundtjänst. I det här fallet kan problemet bero på vissa buggar i den nya programuppdateringen, som måste åtgärdas av en officiell fix-patch som vanligtvis rullas ut av Samsung i nästa uppdatering.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Hur du fixar din Samsung Galaxy A7 (2017) som inte kommer att slås på [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy A7 laddar inte längre och visar hela tiden ett "fuktdetekterat" fel [Felsökningshandbok]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy A7 (2017) som inte kommer att ladda [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Samsung Galaxy A7 (2017) som fortsätter att visa ”fuktapptäckt” varning [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy A7 tar för lång tid för att aktivera problem och andra relaterade problem
 • Vad gör du med din Samsung Galaxy A7 som blir väldigt het när du använder [Felsökningsguide]