Hur man fixar Samsung Galaxy A5-skärmen blev svart under laddning och blev svarsfri (enkla steg)

Glitches och kraschar händer hela tiden. Jag har stött på otaliga fall som dessa sedan vi började ge support till våra läsare. Vi har kontaktats av några av våra läsare angående deras Samsung Galaxy A5-enheter som enligt uppgift blev svart medan de laddades och blev svarsfria. Med det menar de att deras telefoner inte längre svarar när de trycker på eller håller ner strömknappen eller fysiska knappar.

Till gagn för våra läsare som kontaktade oss kommer jag att behöva ta itu med problemet i det här inlägget. Eftersom det inte är första gången jag stöter på det här problemet vet jag redan en sak eller två som kan åtgärda det. Jag kommer att dela med dig de lösningar jag har använt för att fixa den här typen av problem. Så om du är en av ägarna till den här enheten eller Android-smartphones för den delen, fortsätt att läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Innan vi går vidare till vår felsökning, om du letar efter en lösning på en annan fråga, se till att du kommer till vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp några av de vanligaste problemen som rapporterats av våra läsare. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om du fortfarande behöver vår hjälp efter det kan du kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Hur man fixar Galaxy A5 med en svart skärm som inte längre skulle svara

Även om detta kan verka som ett mycket allvarligt hårdvaruproblem, så är det i verkligheten inte det. I själva verket kan det bara vara en systemkrasch under förutsättning att det inte finns några tecken på fysisk och / eller vätskeskada. Försök att göra dessa steg för att se om du kan fixa det här problemet på egen hand ...

Första lösningen: Utför proceduren för tvångsstart

Det här måste vara det första du bör göra om din telefon inte svarar utan uppenbar anledning. I själva verket kan det vara det enda du behöver göra för att din enhet ska fungera perfekt igen. Galaxy A5 har ett icke-löstagbart batteri så det är hårddisk att svara på den här metoden. Tryck och håll ner volymknapparna och strömbrytarna tillsammans i 10 sekunder eller mer. Detta kommer att uppdatera telefonens minne och kan återuppliva det. Om den inte svarar på det bör du dock prova detta;

 1. Tryck och håll ner volymknappen och släpp den inte ännu.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du håller ner volymknappen.
 3. Håll båda tangenterna nedtryckta i 10 sekunder eller mer.

Det är i princip detsamma som den första proceduren bara att vi ser till att strömknappen hålls intryckt efter volymknappen för att göra det annars kommer inte att ge dig liknande resultat.

Om telefonen, av någon slump, fortfarande inte svarar efter detta, kan du prova nästa procedur.

RELATERADE INLÄGG:

 • Vad du ska göra med din Samsung Galaxy A5 (2017) som fortsätter att visa "fuktapptäckt" -fel [Felsökningsguide]
 • Hur fixar du din Samsung Galaxy A5 som stängdes av på egen hand och inte kommer att slås på igen [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy A5 (2017) som inte kommer att slås på [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy A5 (2017) som inte kommer att ladda [Felsökningsguide]

Den andra lösningen: Anslut telefonen till laddaren och starta om den igen

Saken med batteriladdningsfrågan är att det också kan leda till att telefonen kraschar eftersom vissa hårdvarukomponenter och tjänster kanske inte stängs av ordentligt när enheten slutar på juice. Om en systemkrasch kan göra att telefonen inte svarar, blir det ännu värre att ha ett tömt batteri. Men precis som de flesta av frågorna, finns det alltid något du kan göra åt det:

 1. Anslut laddaren till ett vägguttag. Det är viktigt att du använder en kabelladdare.
 2. Anslut din telefon till laddaren med den ursprungliga ström- / datakabeln.
 3. Oavsett om telefonen visar att den laddas eller inte, låt den vara ansluten till laddaren i minst 10 minuter.
 4. Tryck och håll ner volymknappen först och släpp inte.
 5. Tryck sedan på strömbrytaren medan du håller ner volymknappen.
 6. Håll båda knapparna intryckta i tio sekunder, men den här gången medan telefonen är ansluten till laddaren.

Andra saker du bör prova om din telefon fortfarande inte svarar efter den andra lösningen är att torka av cache-partitionen eller göra Master Reset. Båda kan göras i återställningsläge. Här är saken, i det ögonblick telefonen startar upp i återställningsläget kan du redan betrakta problemet som fixat eftersom enheten redan stängts av. Problemet nedgraderas automatiskt från ett strömproblem till ett mindre uppstartproblem, vilket innebär att det inte är lika komplicerat längre.

Så här torkar du cache-partitionen eller gör Master Reset:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla knappar ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder, sedan "No command" innan du visar menyalternativet för Android systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera "torka cache-partition" eller "torka data / fabriksinställning."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

När allt detta och problemet inte har rättats är det dags att du tar med enheten till Samsung Experience eller någon ackrediterad butik.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Hur du fixar din Samsung Galaxy A5 (2017) som sitter fast på startskärmen [Felsökningsguide]
 • Hur fixar du din Samsung Galaxy A5 som stängdes av på egen hand och inte kommer att slås på igen [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar Samsung Galaxy A5 som fortsätter att visa "Tyvärr har inställningar stannat" -fel [Felsökningsguide]
 • Hur fixar Samsung Galaxy A5 som inte kommer att spela upp videor, uppmanar felet "kan inte spela video"? [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy A5 (2017) med “Tyvärr har processen com.android.phone slutat” -fel [Felsökningsguide]