Hur man fixar Samsung Galaxy A5 (2017) svart skärm av dödsfrågan [Felsökningsguide]

Dödens svarta skärm kännetecknas ofta av en svarsfri skärm trots att den har tecken på att telefonen är påslagen. Till exempel kan skärmen vara tom, men du kan se meddelandelampan blinka eller att enheten faktiskt låter av när meddelanden eller samtal kommer in. Utan dessa tecken är det ett annat problem och ett allvarligare. Naturligtvis, när du har att göra med en svart skärm av dödsfrågan, finns det en större sannolikhet för att du kan fixa problemet på egen hand.

I det här inlägget kommer jag att ta itu med den svarta skärmen med dödsfrågan med Samsung Galaxy A5 som är föremål för vår felsökning. Det bästa vi kan göra åt det är att försöka få skärmen att slå på genom att göra några procedurer är så säkra för både din enhet och dina data. Om vi ​​bara kan få skärmen att slå på, skulle det vara slutet på problemet. Så om du har en telefon som den här och för närvarande bugges av ett liknande problem, fortsätt att läsa den här artikeln eftersom det kan hjälpa dig.

Men innan vi går till vår korrekta felsökning, om du råkar hitta den här sidan eftersom du letade efter lösningar på ett annat problem, föreslår jag att du besöker vår felsökningssida för Galaxy A5 eftersom vi redan har åtgärdat de vanligaste rapporterade problemen med detta telefon och du kanske hittar det du letar efter där. Använd gärna de lösningar och lösningar som vi tillhandahöll. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck sedan på skicka så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig.

Hur du felsöker din Galaxy A5 med svart skärm av döden

Problem : Hej killar. Jag hoppas att du kan hjälpa mig med mitt problem. Jag har en Galaxy A5 som jag köpte online i mars och jag har tagit hand om den och jag är säker på att den inte har blivit våt eller tappad. Nyligen noterade jag dock att telefonen verkade bli riktigt långsam i att öppna appar tills en dag skärmen bara blev svart och inte längre svarar. Det roliga är att det fortfarande ringer när jag ringer mitt nummer från en annan telefon men skärmen förblir svart. Hur kan jag fixa det här?

Lösning : Har du hört talas om vad telefonanvändare ofta kallar ”systemkrasch?” Det verkar vara fallet med din telefon. Åtminstone är det en av de vanligaste orsakerna till att en helt fungerande enhet fryser eller stänger av skärmen och beslutar att inte svara. Men oroa dig inte, ett sådant problem kan enkelt lösas. Jag vill att du gör några procedurer nedan för att se om vi kan få telefonen att slå på displayen, men den första kan vara det enda du behöver göra för att återuppliva telefonen.

Steg 1: Tvinga om din Galaxy A5 igen

När det gäller en systemkrasch fixar det ofta att dra ut batteriet. Men din Galaxy A5 har inte ett avtagbart batteri, det är därför du inte kan göra det. Men du kan simulera batteriets bortkoppling som i princip har samma effekt som proceduren för att dra ut batteriet. Allt du behöver göra är att trycka och hålla ned volymen och strömbrytarna i 7 till 10 sekunder och att din telefon startar om normalt. Därefter uppdateras telefonens minne och problemet kan åtgärdas. Men om skärmen förblir svart efter att ha gjort detta, måste du gå vidare till nästa steg.

Steg 2: Prova att starta upp telefonen i säkert läge

Det finns tillfällen då tredjepartsapplikationer får systemet att krascha och kan leda till detta problem. Nåväl, det är åtminstone en möjlighet att vi måste utesluta innan vi går över till andra felsökningsförfaranden. Så försök starta din telefon i felsäkert läge för att tillfälligt inaktivera alla tredjepartsappar. Om en av dem orsakar problemet, bör din A5 inte ha problem med att starta upp i den här miljön och så gör du det:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 3. När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

I grund och botten är det vi behöver ta reda på om telefonen startar i det här läget eller inte. Om det inte gör det, gå vidare till nästa steg, annars måste du hitta appen som orsakar problemet och sedan avinstallera den. Men den goda nyheten är att telefonens hårdvara är bra och problemet är bara med tredjepartsappar. Så om du misstänker en app eller två följer du dessa steg för att avinstallera den:

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Tryck på Application manager.
 5. Klicka på önskad applikation
 6. Klicka på Avinstallera.
 7. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Å andra sidan, om att hitta den skyldige tar mycket tid, är det bara att säkerhetskopiera dina filer och data och sedan återställa telefonen.

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 5. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 6. Tryck på Fabriksdataåterställning.
 7. Klicka på Återställ enhet.
 8. Om skärmlåset är aktiverat anger du din PIN-kod eller lösenord.
 9. Tryck på Fortsätt.
 10. Klicka på Radera alla.

Detta bör lösa problemet.

Steg 3: Prova att starta din telefon i återställningsläget

Återställning av Android-systemet eller populärt känt för Android-communityen som återställningsläge är felsäkert för nästan alla Android-enheter. När du startar din enhet i den här miljön kommer alla hårdvarukomponenter att slås på men användargränssnittet laddas inte. Vi måste bara ta reda på om din telefon fortfarande kan starta upp i det här läget eller om skärmen verkligen slås på när du gör detta eftersom i så fall kan du fortsätta med att torka av cache-partitionen för att se om problemet fixas. Om inte, skulle en återställning göras.

Hur du startar Galaxy A5 i återställningsläge och torkar cache-partition

 1. Stäng av din Galaxy A5.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Hur man startar A5 i Android-systemåterställning och gör återställningen

 1. Stäng av din Galaxy A5.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

När du gör återställningen raderas alla dina filer och appar så det är din sista utväg men jag hoppas att den här felsökningsguiden kan hjälpa dig.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.