Hur man fixar Samsung Galaxy A3 (2017) som inte kommer att slås på [Felsökningsguide]

En telefon som inte svänger kan ha några problem med hårdvaran eller det kan bara vara ett mindre problem i systemet. Vi har några läsare som äger Samsung Galaxy A3-enheter och rapporterade att deras enheter inte längre slår på. Saken med detta problem är att det inte direkt är klart om frågan började på egen hand eller orsakades av vissa faktorer, det är därför det är viktigt att du som ägare skulle ta lite tid att felsöka för att veta om detta kan åtgärdas utan att ha att besöka en teknik.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din telefon som inte kommer att slås på och ämnet för vår felsökning är Samsung Galaxy A3 2017 Edition. Den här guiden kommer att baseras på hur vår läsare beskrev problemet. Så om du äger den här telefonen och för närvarande bugges av samma problem, fortsätt läsa nedan eftersom det här inlägget kan hjälpa dig att fixa den.

Nu, innan vi hoppar till vår felsökningsguide, om även du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på olika problem, så föreslår jag att du besöker vår felsökningssida för Galaxy A3 för vi har redan tagit upp några av de mest rapporterade problemen med den här enheten. Försök hitta ett problem som liknar ditt och använd lösningarna eller lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och vi kommer att inkludera din oro i våra nästa inlägg.

Hur du felsöker Galaxy A3 som inte längre slås på

Vi måste överväga alla möjligheter och utesluta var och en av dem tills vi enkelt kan fastställa vad som är orsaken till problemet och göra något åt ​​det. Det är genom att veta orsaken att vi enkelt kan formulera en lösning. Men innan vi hoppar till stegen, försök att läsa problemet som skickats av en av våra läsare nedan ...

Problem : Hej killar. Jag har en Galaxy A3-telefon, det är en Samsung-smartphone som jag köpte i februari för att ersätta min gamla Galaxy S3. Hur som helst, jag märkte nyligen att det blev riktigt långsamt tills en dag skärmen förblir tom och inte längre skulle slå på. Jag har redan försökt många gånger att starta om det men det kommer det verkligen inte. Jag vet inte vad jag ska göra åt det så om ni kan berätta vad jag kan göra för att försöka fixa detta, snälla hjälp mig. Tack.

Felsökning : Nu när du vet hur det här problemet åtminstone inträffade för en av våra läsare är det dags att vi försökte något som kan åtgärda det. Här är vad du bör göra åt det:

Steg 1: Försök genomföra proceduren för tvångsstart

Vi vet inte varför telefonen inte längre slås på, men det första vi måste anta är att det kanske bara är ett fel i systemet, trots allt inträffade det utan uppenbar orsak eller orsak. Så det första du måste göra är att försöka se om du kan återuppliva din telefon genom att göra det enklaste felsökningsförfarandet - tvingad omstart.

Detta motsvarar faktiskt det batteridrivningsförfarande som vi ofta gör för telefoner med flyttbara batterier. Din Galaxy A3 har inte ett batteri som kan tas bort av användaren. Därför måste du göra den här kombinationen för att mjuk återställa telefonen: tryck och håll ner volymknappen och strömbrytare i 10 sekunder. Förutsatt att din telefon har tillräckligt med batteri för att slå på sina komponenter och om problemet verkligen orsakas av en mindre fel, bör den starta om normalt efter att ha gjort det.

Men om din A3 inte slås på med tvångsstartproceduren, gå vidare till nästa steg.

Steg 2: Försök att köra din A3 i säkert läge

Det är också möjligt att problemet orsakas av en eller några appar som du installerade. Vi måste utesluta denna möjlighet, så i det här steget vill jag att du försöker starta om din telefon i säkert läge. I den här miljön är alla tredjepartselement tillfälligt inaktiverade. Om en av dem är orsaken, bör din telefon inte ha problem med att starta i det här läget. Så här startar du din Galaxy A3 i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 3. När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

Om din telefon har startats upp i det här läget orsakar en eller några av de appar du installerade problemet. Om du misstänker att en app är orsaken är det några saker du kan göra åt den: du kan försöka uppdatera, återställa eller till och med avinstallera den.

Hur man uppdaterar appar på Galaxy A3

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Tryck på Play Store.
 3. Klicka på menyknappen och tryck sedan på Mina appar. För att hålla dina appar automatiskt uppdaterade trycker du på menyknappen, trycker på Inställningar och sedan på Auto-uppdatera appar för att markera kryssrutan.
 4. Välj ett av följande alternativ:
  • Tryck på Uppdatera [xx] för att uppdatera alla applikationer med tillgängliga uppdateringar.
  • Klicka på en enskild applikation och tryck sedan på Uppdatera för att uppdatera en enda applikation.

Hur du rensar app-cachar och data på din Galaxy A3

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Tryck på Application manager.
 5. Klicka på önskad applikation i standardlistan eller tryck på MER> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.
 8. Klicka på Rensa cache.

Hur du avinstallerar appar från din Galaxy A3

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Tryck på Application manager.
 5. Klicka på önskad applikation
 6. Klicka på Avinstallera.
 7. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Å andra sidan, om din telefon fortfarande misslyckades med att starta i säkert läge och endast visar den svarta skärmen eller om att utföra procedurerna ovan inte åtgärde problemet, måste du följa firmware eftersom problemet kan ha varit rotad från det.

Steg 3: Försök att starta din telefon i återställningsläget

Även om din enhet har ett allvarligt firmwareproblem kan den fortfarande komma in i Android-systemåterställningsmiljön där det vanliga gränssnittet du använder när du använder din telefon inte laddas. Problemet är att din telefon inte kommer att slås på så om vi lyckas starta den även i det här läget kan du redan återställa säker på att hårdvaran är bra. I så fall finns det en stor möjlighet att problemet kan åtgärdas i slutet genom att göra ett par saker: du kan prova att torka av cache-partitionen och / eller göra återställning av Master.

Så här startar du om din telefon i återställningsläge och torkar cache-partition

När det gäller dina filer och data är den här proceduren säker. Vilket innebär att ingen av dem kommer att raderas eftersom bara systemcacherna tas bort från telefonens minne så att de kan ersättas med nya. Det här är den första proceduren jag vill att du ska göra om din telefon inte lyckats starta upp i felsäkert läge och här gör du så:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Telefonen kan ta lite tid att bygga upp cacharna igen efter att ha torkat cache-partitionen så vänta tills den blir aktiv.

Men om din telefon fortfarande inte startar upp med framgång efter att ha torkat cache-partitionen, är det dags att återställa den.

Steg 4: Starta om telefonen i återställningsläget och återställ den

Detta kommer naturligtvis att ta bort alla dina filer och data som är lagrade i telefonens interna lagring, men du har inget val just nu. Åtminstone nu har din telefon lyckats starta upp i återställningsläge och det är bra. Det är dags att återföra den till fabriksinställningarna och här gör du hur du gör det genom återställningsläget:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Efter det här förfarandet och om din telefon fortfarande har problem, är det dags att ta din telefon till en butik och låta hantera problemet åt dig.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.