Hur man fixar "Messenger håller stopp" -fel på Galaxy S10 | Facebook Messenger fortsätter att dyka upp och krascha

Vi har fått rapporter från vissa Galaxy S10-användare om felet "Messenger håller stopp" nyligen. Även denna författare har stött på problemet på vår nya Galaxy S10 också så det kan vara utbrett. Om du är en av de S10-användare som har problemet, kan du lära dig hur du fixar Facebook Messenger och fortsätter att dyka upp och krascha problemet i den här artikeln.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar "Messenger håller stopp" -fel på Galaxy S10 | Facebook Messenger fortsätter att dyka upp och krascha

Felet "Messenger håller stopp" uppstår vanligtvis inte, men när det gör det kan det vara mycket frustrerande eftersom det kan avbryta vad du gör. Följ våra förslag nedan för att åtgärda felet.

Messenger fortsätter att stoppa felfix nr 1: Tvinga stopp

Appar kan bli problematiska av många skäl. Ibland kanske en app inte laddas ordentligt eller kraschar på grund av ett tillfälligt fel. Dessa typer av buggar kan försvinna efter att du har startat om appen så det är exakt det första du vill göra.

Det finns två sätt att starta om en app. Här är hur:

 1. På skärmen trycker du på funktionsknappen Senaste appar (den med tre vertikala linjer till vänster om Hem-knappen).
 2. När skärmen Nya appar visas, svep åt vänster eller höger för att leta efter Instagram-appen. Det borde vara här om du lyckades köra den tidigare. Dra sedan upp på appen för att stänga den. Detta bör tvinga stänga det. Om den inte är där, klicka helt enkelt på appen Stäng alla för att också starta om alla appar.

Ett annat sätt att tvinga stänga en app är detta:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på Instagram-appen.
 6. Tryck på Force Stop.

Messenger fortsätter att stoppa felfix nr 2: Starta om enheten

Om Messenger-appen fortsätter att stoppa är nästa goda sak att göra att du uppdaterar själva enheten. Precis som med det första förslaget ovan kan det här hjälpa till att rensa systemet och bli av med felet som hindrar Messenger-appen från att fungera korrekt. Det kan göras enkelt och tar inte mycket tid så du vill se till att du utför det. Här är hur:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 12 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Obs! Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Obs: Använd volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Låt upp till 90 sekunder gå till återställningen.
 3. Om skärmen Underhållsstartläge inte visas, har enheten inte den. Vänta helt enkelt på att enheten stängs av helt.

Messenger fortsätter att stoppa felfix nr 3: Installera uppdatering i Play Store

Även om Facebook Messenger-appen i stort sett har varit stabil sedan den först introducerades för år sedan, är den inte en perfekt app och kan bli problematisk under vissa omständigheter. I vissa fall kan buggar utvecklas och de kan bara fixas med en uppdaterad kod. Om Messenger fortsätter att stoppa popup fortsätter efter avslutad kraft, eller efter att du har startat om enheten, är nästa logiska felsökningssteg att se till att appen är helt uppdaterad. För att göra det, se till att du installerar uppdatering från appen Google Play Store. Öppna helt enkelt Play Store-appen och uppdatera Messenger-appen därifrån.

Messenger fortsätter att stoppa felfix nr 4: Rensa appcache

Ett av de grundläggande sätten att direkt hantera en problemapp är genom att rensa cache. Radera cache för din Messenger-app med följande steg:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på Instagram-appen.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache-knapp.

Messenger fortsätter att stoppa felfix nr 5: Återställ appdata

Ett annat sätt att hantera ett Facebook Messenger-appproblem är genom att återställa alla dess inställningar till standardvärden. Detta görs genom att rensa dess data. Följ dessa steg för att göra det:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på Instagram-appen.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknapp.

Messenger fortsätter att stoppa felfix nr 6: Installera om appen

Betraktas som ett av de effektiva sätten att hantera ett app-problem, måste ominstallera göras i det här fallet. Om du installerar en app på nytt löser många problem som kan komma efter en uppdatering eller efter att buggar har utvecklats under operationen. Om ingen har fungerat hittills, se till att installera Messenger igen.

Håll helt enkelt in Messenger-appen på appskärmen och tryck på Avinstallera. När appen har tagits bort startar du om Galaxy S10 innan du installerar den igen.

Messenger fortsätter att stoppa felfix nr 7: Rensa cache-partition

Android använder en systemcache, som lagras i cache-partitionen, för att ladda appar snabbt. Ibland skadas cachen under och efter en uppdatering eller av andra skäl. Även om detta kan låta ofarligt, kan en skadad cache så småningom orsaka prestandaproblem samt ett gäng andra mindre irritationer. För att säkerställa att telefonens systemcache är färskt kan du torka cache-partitionen. Detta kommer att tvinga telefonen att ta bort den aktuella cachen och ersätta den med en ny över tid.

Så här torkar du cache-partitionen på din S10:

 1. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-knappen samtidigt.
 3. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du fortfarande håller in knapparna Volym upp och Bixby.
 4. Återställningsskärmenyn visas nu. Släpp knapparna när du ser detta.
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Messenger fortsätter att stoppa felfix 8: Kör Messenger i Safe Mode (valfritt)

Om Facebook Messenger kom som förinstallerat, vilket innebär att det är en del av den ursprungliga uppsättningen appar som medföljde operativsystemet, kan du köra det i säkert läge. Ditt mål att göra detta steg är att kontrollera om en tredjepartsapp orsakar Messenger felaktigt. Vissa tredjepartsappar kan störa Android eller andra appar. När du kör i säkert läge kommer alla tredjepartsappar att blockeras och endast förinstallerade appar kan laddas. Om Messenger fungerar normalt i säkert läge är det en tydlig indikation på ett tredjepartsapp-problem.

Så här startar du upp S10 till säkert läge:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren tills Power off-fönstret visas och släpp sedan.
 2. Tryck och håll ner strömmen tills Prompt-läget visas och släpp sedan.
 3. För att bekräfta, tryck på Säker-läge.
 4. Processen kan ta upp till 30 sekunder att slutföra.
 5. Vid omstart visas ”Safe mode” längst ner till vänster på startskärmen.

Kom ihåg att tredjepartsapplikationer är inaktiverade i det här läget, så det du kan använda är förinstallerade appar. Om pekskärmsfrågan inte visas i säkert läge, betyder det att problemet beror på en dålig app. Avinstallera appen som du nyligen installerade och se om det kommer att fixa det. Om problemet kvarstår, använd processen för eliminering för att identifiera den falska appen. Här är hur:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S10 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Messenger fortsätter att stoppa felfix nr 9: Använd annan anslutningstyp

Ibland kan en app stöta på ett fel när du använder en viss anslutningstyp (mobildata eller wifi). Försök byta till en annan och se om det gör skillnad. Om du till exempel huvudsakligen använder wifi för dina Internetanslutningsbehov kan du försöka se om Messenger fungerar när du byter till mobildata. Om det inte kommer att göra någon skillnad, bör du överväga att skicka en felrapport till Facebook.

Messenger fortsätter att stoppa felfix nr 10: Rapportera felet

På tal om bugrapport är det viktigt att du nämner allt du gjort hittills. Detta hjälper FAcebook-ingenjörer begränsa orsaken till problemet mycket lättare. Du kan skicka en bugrapport med appens rapportverktyg. Öppna helt enkelt Messenger-appen, tryck på Inställningar (genom att trycka på din profilikon uppe till vänster) och välj sedan Rapportera ett problem . Ge en kort beskrivning av problemet och försök att inkludera alla lösningar du har provat utan att gå in på detaljer. Efter det är allt du kan göra att vänta. Förhoppningsvis kommer en uppdatering att släppas för att lösa problemet.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.