Hur man fixar OnePlus 6 som inte kommer att slås på (enkel fix)

Det har gått nästan ett par månader sedan OnePlus 6 har släppts och många ägare har vänt sig till onlineforum för att söka hjälp för sina problem. Ett av de mest rapporterade problemen är att telefonen enligt uppgift stängs av på egen hand och inte längre skulle slås på igen. Vissa tog med sig sina enheter till butiken och måste vänta i en timme eller två för att lösa problemet medan andra fick byta ut sina enheter.

Från detta skrivande finns det ingen känd hårdvara eller tillverkningsfel på den nya OnePlus 6 så vi kan säga att problemet bara kan vara med firmware. Åtminstone är det vad vi måste anta särskilt om du är villig att utföra några felsökningsförfaranden. Så i det här inlägget kommer jag att gå igenom dig när du felsöker din OnePlus 6. Jag delar med dig lösningen som kan få din svarande telefon att svara igen. Läs vidare eftersom det här inlägget kan vara till hjälp för dig.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur man fixar OnePlus 6 som inte kommer att slås på

Medan denna typ av problem kan göra att du tror att din telefon har ett allvarligt hårdvaruproblem, kan du i själva verket bara hantera ett litet firmwareproblem. Här är vad du bör göra när din telefon inte längre svarar eller slås på ...

Lösningen: Tvingad omstart

Det vanligaste skälet till att en telefon har en svart skärm och inte svarar är en systemkrasch. Tillbaka på dagen när alla mobiltelefoner har flyttbara batterier, när de kraschar eller inte svarar, måste vi bara ta bort bakstycket och dra ut batteriet. Det bör omedelbart ta hand om problemet; du skulle hitta din telefon starta upp igen när du slår på strömbrytaren. Visst måste du ställa in tid och data igen men det var väldigt lätt att fixa den här typen av problem innan. Men idag, när nästan alla smartphones har batterier som inte kan tas bort, kan denna typ av problem få vissa ägare att få panik. Men om du läser detta nu, oroa dig inte, det finns alltid en lösning.

Gör så här för att få din OnePlus 6 med en svart skärm att svara igen:

  • tryck på och håll ner strömbrytaren i 10 sekunder för att starta om den.

Detta är en mycket enkel procedur men mycket effektiv när det gäller eventuella problem med krasch av firmware. Den kommer att utföra en simulerad procedur för att dra ut batteriet och din telefon kommer säkert att svara på den eftersom den är fastkopplad att göra det. Men om telefonen fortfarande inte svarar efter detta kan du prova följande:

  1. Anslut din OnePlus 6 till laddaren oavsett om den svarar eller inte.
  2. Låt den vara ansluten till laddaren i cirka 10 minuter.
  3. Håll strömbrytaren intryckt i 10 sekunder eller tills enheten startar upp.

Om din telefon fortsätter att svara och inte slås på även efter att ha gjort alla dessa steg, är det dags att du tar tillbaka den till butiken för att få den kontrollerad eller byt ut, särskilt om problemet började på egen hand utan uppenbar anledning.

Jag hoppas att den här korta felsökningshandboken har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Om du har andra problem med din OnePlus 6 som du vill dela med oss, känn dig fri att kontakta oss eller lämna en kommentar nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.