Hur man fixar OnePlus 6 kommer inte att aktivera problemet

Hej Android fans! Den här artikeln visar felsökningsstegen som du kan göra om du tycker att din egen OnePlus 6 inte svarar eller inte kan slå på igen.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: OnePlus 6 slås inte på efter att den laddats över natten

Jag har OnePlus 6 som har fungerat bra sedan jag köpte den för tre månader sedan. På nyårsaftonen hade vi en dålig storm (inte säker på om det har något att göra med mitt problem), som vi tappade makten. Inga andra telefoner eller elektriska apparater skadades eller drabbades. Nästa morgon jag när jag skulle slå på min telefon och den var död, telefonen var het. Kvällen innan kan jag ladda batteriet innan jag började ladda det. Jag följde alla rekommendationerna om felsökning på din webbplats utan hjälp. Jag har fortfarande en död telefon och jag är inte säker på vad jag gör nu. Fram till denna tidpunkt har jag inte upplevt några batteriladdningar eller andra problem med batteriet. HJÄLP har OnePlus 6 som har fungerat bra sedan jag köpte den för tre månader sedan. På nyårsaftonen hade vi en dålig storm (inte säker på om det har något att göra med mitt problem), som vi tappade makten. Inga andra telefoner eller elektriska apparater skadades eller drabbades. Nästa morgon jag när jag skulle slå på min telefon och den var död, telefonen var het. Kvällen innan kan jag ladda batteriet innan jag började ladda det. Jag följde alla rekommendationerna om fotografering av problem på din webbplats till ingen nytta. Jag har fortfarande en död telefon och jag är inte säker på vad jag gör nu. Fram till denna tidpunkt har jag inte upplevt några batteriladdningar eller andra problem med batteriet. HJÄLP.

Lösning: Att lösa ett sådant problem är inte enkelt. Det finns ett antal faktorer att tänka på för att veta var problemet ligger. Följ våra förslag nedan om vad du ska göra nästa.

Tvungen startar om

Det kan finnas ett tillfälligt fel som får systemet att frysa eller svara. Det kan ibland ge upphov till att telefonen har slutat fungera eller inte slås på igen. För att se om det är så föreslår vi att du simulerar effekterna av ett batteridrag. På äldre enheter med avtagbara batteripaket kan ett problem som detta enkelt lösas genom att ta bort batteriet. Detta är dock inte möjligt för OnePlus 6 så att du bara kan försöka simulera effekterna av att fysiskt koppla ur batteriet. Innan du utför en tvingad omstart måste du lämna telefonen ladda i minst 30 minuter. Följ sedan stegen nedan för att tvinga omstart av enheten:

 1. Tryck och håll ner strömbrytaren på höger sida av telefonen
 2. Håll strömbrytaren intryckt i 10-12 sekunder, eller tills telefonen vibrerar och startar om
 3. Om telefonen stängs av släpper du, tryck sedan på strömmen igen i 1-2 sekunder för att starta om telefonen

Om din OnePlus 6 fortfarande inte svarar efter att ha gjort stegen ovan, fortsätter du att hålla ner strömbrytaren i ytterligare 10 sekunder. Förhoppningsvis kommer detta att tvinga det att starta om. Om inte, fortsätt till nästa felsökningssteg.

Ladda med olika uppsättningar kabel och adapter

Ett av de vanliga orsakerna till att telefonen inte kan slås på igen beror på en laddningsproblem. I den här situationen kan din OnePlus 6 helt enkelt ha tappat all batterikraft eftersom den slutade laddas. Detta laddningsproblem kan vara ett resultat av en defekt laddkabel eller adapter. Om möjligt vill du få en ny uppsättning officiell OnePlus 6-kabel och adapter för att prova. Om du inte kan göra det, försök att besöka butiken där du köpte telefonen från och se om du kan låna deras officiella laddningstillbehör.

Kolla efter skärmproblem

Nästa felsökningssteg som du vill göra är att kontrollera om telefonen är helt död eller om det är ett skärmproblem. Detta görs genom att leta efter tecken på liv. Om telefonen avger ljudmeddelanden eller vibrerar när du försöker starta om den, är det tecken på att det inte svarar helt. Eller så kan du försöka ringa ditt nummer från en annan telefon för att kontrollera om din telefon ringer eller vibrerar. Om den visar att den inte är död men att skärmen förblir svart i hela måste det vara problem med skärmen.

Starta om till säkert läge

Safe Mode är en separat mjukvarumiljö som vanligtvis är användbar för tekniker. Användningen ligger i det faktum att det stänger tredje parts eller nedladdade appar från att köras. Tekniker använder detta läge för att kontrollera om de misstänker att en av de nedladdade apparna orsakar ett problem i systemet. Om din telefon slås på när den startas om till säkert läge kan du satsa att en av apparna är skylden.

Så här startar du upp OnePlus 6 till säkert läge:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren i din OnePlus 6.
 2. Långt Tryck på avstängningsknappen i telefonen. Du kan se detta meddelande på skärmen: Starta om till säkert läge.
 3. Tryck på OK för att gå in i OnePlus 6 i säkert läge.
 4. Vänta tills din enhet startar om. Efter det kan du se symbolen för säkert läge längst ner till vänster på skärmen

Om du framgångsrikt kan starta om telefonen till säkert läge betyder det att en av apparna är skylden. För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din OnePlus 6 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Ladda med en dator

Ibland är laddning genom en dator ett bra sätt att starta ett Android-system. Se till att prova detta trick om du inte har gjort det just nu. Se till att lämna enheten ansluten till din dator i några timmar för att se om det finns en skillnad.

Prova en bärbar laddare [powerbank]

Förutom att ladda med en dator kan du också kontrollera hur enheten fungerar när den laddas via en powerbank. Om du har en powerbank ska du låta enheten ladda i ett par timmar.

Återställ programvaruinställningarna till standardvärden

Om du har tur och orsaken till problemet beror på ett okänt programfel kan fabriksinställning hjälpa till. Följ stegen nedan för att uppdatera systemet och konfigurera det som en ny enhet.

 1. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 2. Starta om till återställningsläge genom att hålla in (samtidigt) Volym ned och strömbrytare.
 3. Släpp alla tangenter när du ser OnePlus-ikonen på din telefon.
 4. Ange din PIN-kod om det frågas.
 5. I återhämtningen, använd Volym upp- och nedrullstangenter för att bläddra inom alternativ och använd strömbrytaren för att välja ditt alternativ.
 6. Välj 'wipe data factory reset' och vänta medan torken utförs.
 7. Valfritt: välj 'wipe cache partition' följt av 'wipe dalvik cache'.
 8. Gå tillbaka till huvudmenyn för återhämtning när du är klar och välj "starta om systemet nu".

Reparera

Om inget av felsökningsstegen ovan fungerar, bör du överväga att använda din enhetsgaranti för att reparera den. Det är viktigt att låta ett OnePlus Service Center göra jobbet för dig för att säkerställa en garanterad fix. Som slutanvändare finns det bara så mycket du kan göra i den här situationen. Om ingenting ändras efter en fabriksåterställning är det mest troliga skälet hårdvarufel, så det är en bra idé att låta experter göra jobbet åt dig.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.