Hur man fixar OnePlus 6 Ingen signalproblem

Hej Android fans! Dagens inlägg kommer att prata om att fixa No Signal-problem på OnePlus 6. Detta fel uppstår vanligtvis när det finns en nätverksrelaterad aktivitet eller problem. Det finns dock vissa fall att det också kan bero på problem med enheten. Lär dig vad du behöver göra när du får det här problemet nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar OnePlus 6 Ingen signalproblem

Det finns ett antal faktorer som kan orsaka problem med ingen signal. Ta reda på hur du hanterar problemet genom att följa våra förslag nedan.

Notera felet. Förutom det vanliga meddelandet om ingen signal, finns det andra fel på telefonen? Inget signalfel indikerar vanligtvis ett nätverksproblem men i vissa fall kan det också bero på ett programfel i enheten eller ett hårdvarufel. Genom att vara medveten om andra fel kan du kanske ytterligare begränsa nätverksproblemet du upplever. Till exempel kan inget signalfel också åtföljas av "Nödsamtal bara" -fel i statusfältet. Detta kan innebära att det kan finnas ett nätverksavbrott eller att mobila tjänster i ett område avbryts eller begränsas. Om du har ett sådant scenario kan du skona dig från att göra resten av enhetens felsökning nedan eftersom problemet troligen kommer att försvinna på egen hand.

Verifiera om nätverket fungerar. Att veta om orsaken till problemet är nätverksrelaterad är viktigt. Du vill inte spendera tid och ansträngning på att göra mer felsökning på din telefon när problemet kommer från din operatör. Försök om möjligt flytta några kilometer från din nuvarande plats och se om din telefon kan återupprätta en anslutning. Om så är fallet, finns det inga problem med din OnePlus 6 så det finns ingen anledning att felsöka den. Istället vill du prata med din operatör direkt för att bekräfta om de har serviceavbrott där du var tidigare.

Uppdatera systemet (tvångsstart) . Detta är det första felsökningssteget du vill göra. Många tillfälliga buggar är fixade och nätverksproblem åtgärdas genom att uppdatera systemet. För att kontrollera om cellulär funktionalitet påverkas av ett mindre fel, försök att simulera effekterna av ett "batteridrag." På äldre enheter med flyttbara batteripaket kan ett problem som detta enkelt åtgärdas genom att ta bort batteriet. Detta är dock inte möjligt för OnePlus 6 så att du bara kan försöka simulera effekterna av att fysiskt koppla ur batteriet. Innan du utför en tvingad omstart måste du lämna telefonen ladda i minst 30 minuter. Följ sedan stegen nedan för att tvinga omstart av enheten:

 1. Tryck och håll ner strömbrytaren på höger sida av telefonen
 2. Håll strömbrytaren intryckt i 10-12 sekunder, eller tills telefonen vibrerar och startar om
 3. Om telefonen stängs av släpper du, tryck sedan på strömmen igen i 1-2 sekunder för att starta om telefonen
 4. Om din OnePlus 6 fortfarande inte svarar efter att ha gjort stegen ovan, fortsätter du att hålla ner strömbrytaren i ytterligare 10 sekunder. Förhoppningsvis kommer detta att tvinga det att starta om. Om inte, fortsätt till nästa felsökningssteg.

Rensa cache-partition . Genom att rensa cache-partitionen antar vi att orsaken kan vara relaterad till systemcachen. Ibland kan uppdateringar skada systemcachen, vilket i sin tur kan leda till fel eller långsam prestanda. Om du inte har provat att torka av cache-partitionen sedan du fick enheten, kan du prova stegen nedan. Denna felsökning tar inte bort personuppgifter eller appar så att du inte behöver oroa dig för att förlora något viktigt. Det som raderas i processen är tillfälliga filer som Android-användare ska ladda appar snabbare. Denna cache kommer att byggas om över tid.

 1. Stäng av telefonen genom att trycka på strömbrytaren i fem sekunder. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 2. Håll in volymknappen och strömbrytaren samtidigt tills enheten vibrerar och öppnar återställningsmenyn.
 3. Välj önskat språk.
 4. Gå till Wipe> Wipe cache> Ja med volymknapparna för att starta processen
 5. Starta om enheten efter att detta är gjort.

Sätt tillbaka SIM-kortet . I vissa fall fixas nätverksproblem som Ingen signalproblem genom att tillfälligt koppla bort SIM-kortet. Detta tvingar systemet att konfigurera mobilinställningar. Om du inte har provat det, se till att göra det. Innan du tar ut SIM-kortet, se till att din OnePlus 6 är AV. Sätt tillbaka SIM-kortet efter några ögonblick och se om problemet kvarstår.

Installera app- och Android-uppdateringar . Vissa nätverksproblem orsakas av inkompatibla appar medan andra kan bero på modemets firmware-kodningsfel. För att minimera problem som dessa vill du hela tiden kontrollera om det finns uppdateringar till appar och operativsystem. Som standard bör din enhet automatiskt söka efter dessa uppdateringar och det bör finnas meddelanden om dem om de är tillgängliga. Om du manuellt vill kontrollera om det finns appuppdateringar kan du bara öppna appen Google Play Store och leta efter appuppdateringar där. När det gäller programuppdatering kan du alltid gå under Inställningar> Programuppdatering för att kontrollera.

Kör i säkert läge . Ibland kan en dåligt kodad app störa Android och orsaka problem. För att kontrollera vill du starta om enheten till säkert läge. I det här läget avbryts alla appar från tredje part. Om problemet inte kommer att uppstå i det här läget kan du satsa på att en dålig app ligger bakom besväret. Så här startar du till säkert läge:

 1. Långt Tryck på avstängningsknappen i telefonen
 2. Meddelandet Omstart till säkert läge visas på skärmen
 3. Tryck på OK för att gå in i OnePlus 6 i säkert läge
 4. Vänta tills din telefon startar om, efter det kan du se symbolen för säkert läge längst ner till vänster på skärmen.

För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din OnePlus 6 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Återställ nätverksinställningar . Detta är ett felsökningssteg för häftklammer för alla nätverksrelaterade problem. Genom att göra detta ändrar du i grunden alla nätverksinställningar på din enhet till deras standardvärden. Om ett fel orsakas av en dålig programvarukonfiguration kan det hjälpa. Nedan följer stegen för att återställa nätverksinställningarna för din OnePlus 6:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 3. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 4. Klicka på Återställ inställningar.

Torka av enheten (genom fabriksinställning) . Om inget signalproblem kvarstår efter att ha gjort lösningarna ovan, överväg att göra en fabriksinställning på din telefon. Om orsaken till problemet är mjukvarorelaterad i själva enheten, kan fabriksinställning fixa det. Se bara till att skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter i förväg.

 1. Stäng av telefonen genom att trycka på strömbrytaren i fem sekunder. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 2. Tryck och håll in volymknappen och strömbrytaren samtidigt tills enheten vibrerar och öppnar återställningsmenyn.
 3. Välj önskat språk.
 4. Gå till Wipe> data cache> Radera allt> Bekräfta med volymknapparna.
 5. Starta om enheten efter att detta är gjort.

Kontakta nätoperatören . I det här skedet har du redan provat allt som kan göras på enheten så det är dags att rapportera problemet till din operatör. Det kan vara ett avbrott eller underhåll som du inte känner till.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.