Hur man fixar OnePlus 6 debiterar inte problemet

Laddar inte din OnePlus 6 just nu? Du har tur eftersom den här korta felsökningshandboken syftar till att lösa denna exakta fråga.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar OnePlus 6 debiterar inte problemet

Det kan vara svårt att diagnostisera ett laddningsproblem eftersom det finns ett antal variabler att tänka på. Nedan följer felsökningsstegen som du måste göra för att veta vad som får din OnePlus 6 att sluta ladda.

Tvungen startar om

Vissa fall av laddningsproblem orsakas av tillfälliga buggar som utvecklas när en enhet körs under lång tid. För att se om det är så föreslår vi att du simulerar effekterna av ett batteridrag. På äldre enheter med avtagbara batteripaket kan ett problem som detta enkelt lösas genom att ta bort batteriet. Detta är dock inte möjligt för OnePlus 6 så att du bara kan försöka simulera effekterna av att fysiskt koppla ur batteriet. Innan du utför en tvingad omstart måste du lämna telefonen ladda i minst 30 minuter. Följ sedan stegen nedan för att tvinga omstart av enheten:

 1. Tryck och håll ner strömbrytaren på höger sida av telefonen
 2. Håll strömbrytaren intryckt i 10-12 sekunder, eller tills telefonen vibrerar och startar om
 3. Om telefonen stängs av släpper du, tryck sedan på strömmen igen i 1-2 sekunder för att starta om telefonen

Om din OnePlus 6 fortfarande inte svarar efter att ha gjort stegen ovan, fortsätter du att hålla ner strömbrytaren i ytterligare 10 sekunder. Förhoppningsvis kommer detta att tvinga det att starta om. Om inte, fortsätt till nästa felsökningssteg.

Använd ytterligare laddningstillbehör

Eftersom det saknar sofistikering och ser enkelt ut, ignorerar många Android-användare ofta det faktum att en laddkabel kan gå illa, särskilt om det inte finns några synliga skador. Saken är att även en snygg USB-kabel faktiskt kan skadas inifrån. Det finns hundratals små trådar inuti en typisk laddningskabel. Ibland bryts tillräckligt med dessa små trådar för att orsaka olaglig laddning. I värre fall blir laddningen till och med omöjlig. Detsamma kan hända på adaptern som medföljer den officiella kabeln. För felsökningsändamål vill du försöka använda en annan uppsättning laddkabel och adapter. Om du inte enkelt kan låna en officiell uppsättning kabel och adapter, försök att besöka din lokala butik och ladda din enhet med rätt tillbehör.

Använd ett annat uttag

Om du laddade i samma vägguttag sedan problemet började finns det en chans att problemet inte kan vara på din enhet utan med uttaget. Försök att använda en annan när du laddar för att se om det kommer att göra en skillnad.

Kontrollera laddningsporten

Ett annat skäl till att vissa enheter kan sluta ladda ur det blå är på grund av en smutsig eller skadad laddningsport. Om det finns uppenbara skador på porten innan du märker problemet, är det bästa steget du kan göra att hoppa över resten av förslagen och ta med enheten direkt till ett servicecenter.

Om det inte finns någon synlig skada på porten föreslår vi att du använder ett förstoringsverktyg för att kontrollera det. Det kan finnas smuts eller ludd inuti som blockerar laddkabeln. Du måste göra detta särskilt om du ständigt utsätter enheten hård eller dammig miljö. Om du tror att porten är smutsig eller har närvaro av partiklar utanför, måste du rengöra den med en burk med tryckluft. Sätt inte in något i porten för att undvika att systemet skadas.

Kolla efter skärmproblem

Ibland kan användare misslyckas med en dålig skärmproblem som inget problem eller ingen strömproblem. Detta inträffar ofta efter oavsiktliga droppscenarier. Om din OnePlus 6-skärm förblir svart men verkar fungera fortfarande när den fortsätter att göra ljudmeddelanden eller andra livstecken (vibrerar, visar LED-ljus, ringer när du ringer ditt nummer), är problemet troligtvis relaterat till skärmen. Försök starta om enheten normalt och se om det kommer att fixa skärmen. Annars måste du skicka in den för reparation.

Ladda med hjälp av en dator

Vissa användare har tidigare kunnat fixa laddningsproblem genom att ansluta sin enhet till en dator under laddning. Ibland kan laddning av en enhet med en dator rensa ett systemfel som förhindrar regelbunden laddning med officiella tillbehör från att fungera. När du gör detta felsökningssteg, se till att din dator är påslagen och har de nödvändiga drivrutinerna.

Starta om till säkert läge

Safe Mode är en separat mjukvarumiljö som vanligtvis är användbar för tekniker. Användningen ligger i det faktum att det stänger tredje parts eller nedladdade appar från att köras. Tekniker använder detta läge för att kontrollera om de misstänker att en av de nedladdade apparna orsakar ett problem i systemet. Om din telefon slås på när den startas om till säkert läge kan du satsa att en av apparna är skylden.

Så här startar du upp OnePlus 6 till säkert läge:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren i din OnePlus 6.
 2. Långt Tryck på avstängningsknappen i telefonen. Du kan se detta meddelande på skärmen: Starta om till säkert läge.
 3. Tryck på OK för att gå in i OnePlus 6 i säkert läge.
 4. Vänta tills din enhet startar om. Efter det kan du se symbolen för säkert läge längst ner till vänster på skärmen

Om du framgångsrikt kan starta om telefonen till säkert läge betyder det att en av apparna är skylden. För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din OnePlus 6 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Prova en bärbar laddare [powerbank]

Förutom att ladda med en dator kan du också kontrollera hur enheten fungerar när den laddas via en powerbank. Om du har en powerbank ska du låta enheten ladda i ett par timmar.

Återställ programvaruinställningarna till standardvärden

Om du har tur och orsaken till problemet beror på ett okänt programfel kan fabriksinställning hjälpa till. Följ stegen nedan för att uppdatera systemet och konfigurera det som en ny enhet.

 1. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 2. Starta om till återställningsläge genom att hålla in (samtidigt) Volym ned och strömbrytare.
 3. Släpp alla tangenter när du ser OnePlus-ikonen på din telefon.
 4. Ange din PIN-kod om det frågas.
 5. I återhämtningen, använd Volym upp- och nedrullstangenter för att bläddra inom alternativ och använd strömbrytaren för att välja ditt alternativ.
 6. Välj 'wipe data factory reset' och vänta medan torken utförs.
 7. Valfritt: välj 'wipe cache partition' följt av 'wipe dalvik cache'.
 8. Gå tillbaka till huvudmenyn för återhämtning när du är klar och välj "starta om systemet nu".

Skicka din telefon in

Om inget av felsökningsstegen ovan fungerar, bör du överväga att använda din enhetsgaranti för att reparera den. Det är viktigt att låta ett OnePlus Service Center göra jobbet för dig för att säkerställa en garanterad fix. Som slutanvändare finns det bara så mycket du kan göra i den här situationen. Om ingenting ändras efter en fabriksåterställning är det mest troliga skälet hårdvarufel, så det är en bra idé att låta experter göra jobbet åt dig.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.