Hur man fixar ny hårddisk som inte visas i diskhantering

När din dator går tom för lagringsutrymme för att lagra dina data (filmer, foton, musik etc.) är det dags att få en ny hårddisk. Detta kan fungera som en dedikerad datadisk separat från enheten där ditt Windows 10-operativsystem körs från. Även om det är ganska enkelt att lägga till en ny hårddisk till din dator ibland finns det problem som kan uppstå. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att visa dig hur du fixar en ny hårddisk som inte dyker upp i diskhanteringsproblem.

Om du har problem med din dator eller Android-enhet, kontakta oss gärna med det här formuläret. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur man fixar ny hårddisk som inte visas i diskhantering

Innan du utför några av de rekommenderade felsökningsstegen för det här problemet är det bäst att starta om datorn först. Detta kommer att uppdatera operativsystemet och lösa de flesta vanliga problem som du upplever med din dator.

Kontrollera SATA-kabeln

Det här problemet kan orsakas av ett problem med anslutningen mellan hårddisken och moderkortet. Det finns bara en sak som ansluter dessa enheter och det är SATA-kabeln. Se till att den är korrekt insatt i båda ändarna. Om du har en extra SATA-kabel kan du försöka använda den. Du måste också se till att strömkabeln är ansluten till hårddisken.

Kontrollera BIOS

BIOS är en mjukvara installerad på datorns moderkort som identifierar och konfigurerar datormaskinvaran och berättar hur man utför åtgärder som att starta. Du kan få åtkomst till BIOS på din dator genom att först starta om den och sedan trycka på Setup-tangenten upprepade gånger under start av proceduren. De flesta moderkort visar inställningsnyckeln under den initiala start som kan vara någon av följande nycklar F2, F4, F8, F10, F12 eller Del-tangenten.

En gång inuti BIOS ska du kontrollera om din dator kan upptäcka hårddisken. Om det inte kan försöka använda en annan SATA-kabel eller en annan hårddisk. Du bör också försöka ansluta SATA-kabeln till en annan SATA-port.

Kontrollera om den nya hårddisken som inte dyker upp i diskhanteringsproblem fortfarande uppstår.

Ta bort alla ATA-kanaldrivrutiner

Ibland kan ett fel i ATA-drivrutinerna orsaka detta problem. Om detta är den skyldige måste du ta bort dessa drivrutiner. Under nästa start kommer Windows 10 att söka efter dessa drivrutiner och installera en ny version.

 • Tryck på Windows-tangenten + R för att öppna en Kör-dialogruta.
 • Skriv “devmgmt.msc” och tryck på Enter för att öppna Device Manager.
 • Utveckla rullgardinsmenyn IDE ATA / ATAPI-kontroller på Enhetshanteraren.
 • När den första ATA-kanalen har avinstallerats, upprepa proceduren med varje ATA-kanal som du har under IDE ATA / ATAPI-kontroller.
 • Starta om datorn om alla ATA-kanaler har avinstallerats.

Kontrollera om den nya hårddisken som inte dyker upp i diskhanteringsproblem fortfarande uppstår.

Ta bort hårddisken från Storage Spaces

Om du använde hårddisken för att skapa ett gemensamt lagringsutrymme finns det en chans att problemet kan uppstå. Storage Spaces är en virtuell enhet som kan bestå av olika lagringsenheter. Dessa enheter samlas ihop till en enda lagringsenhet. Om du använde lagringsutrymmen för att inkludera hårddisken som inte visas i Diskhantering, kommer du sannolikt att kunna lösa problemet genom att ta bort hårddisken från lagringspoolen.

 • Tryck på Windows-tangenten + R för att öppna dialogrutan Kör
 • Skriv “kontroll” och tryck på Enter för att öppna Kontrollpanelen.
 • Klicka på System och säkerhet på Kontrollpanelen och klicka sedan på Lagringsutrymmen.
 • Utöka dina lagringspoolalternativ och klicka på knappen Radera som är kopplad till lagringsutrymmet som inkluderar din hårddisk.
 • Klicka på Ja i fråga om bekräftelse och starta om datorn.

Kontrollera om den nya hårddisken som inte dyker upp i diskhanteringsproblem fortfarande uppstår.

Importera den utländska disken från diskhantering

Om hårddisken ses som en utländsk disk kan den inte ses av hårddisken. Du måste importera den här utländska disken för att lösa problemet.

 • Tryck på Windows-tangenten + R för att öppna en Kör-dialogruta.
 • Skriv “diskmgmt.msc” och tryck på Enter för att öppna Diskhantering.
 • Inuti Diskhanteringsverktyget, se om du har en annan disk under din OS-skiva. Om du har en och den har en ikon med utropstyp, högerklicka på den och klicka på Importera utländska diskar.
 • Din nya HDD-enhet ska bli synlig som en volym i både Diskhantering och File Explorer.

Kontrollera om den nya hårddisken som inte dyker upp i diskhanteringsproblem fortfarande uppstår.

Installera moderkortet SATA-drivrutin från tillverkarens webbplats

Ibland kan detta problem orsakas av ett problem med SATA-drivrutinerna som är installerade i din dator. För att fixa detta, gå till moderkortstillverkarens webbplats och ladda ner och installera den senaste SATA-drivrutinen. Starta om datorn och kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.