Hur man fixar Nintendo Switch Dock fungerar inte snabbt och enkelt

Nintendo Switch är den senaste videospelkonsolen som utvecklats av Nintendo som först släpptes 2017. Det är en hybridkonsol som kan användas handhållen eller kopplas till en docka och fungera som en vanlig konsol. Även om detta är en solid utförande enhet finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med problemet med Nintendo Switch dockan som inte fungerar.

Om du har problem med din dator eller Android-enhet, kontakta oss gärna med det här formuläret. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur man fixar Nintendo Switch Dock fungerar inte

Innan du utför några av de rekommenderade felsökningsstegen som anges nedan är det bäst att starta om omkopplaren. Den här åtgärden uppdaterar operativsystemet och tar bort alla skadade tillfälliga data som kan orsaka problemet.

  • Koppla ur HDMI-kabeln från Switch Dock och även strömkabeln.
  • Håll intryckt och tryck på strömbrytaren i cirka 10-15 sekunder.
  • Vänta i 30-40 sekunder. Under den tiden strömcykeln din TV och Nintendo Switch också.
  • Anslut allt igen och slå på enheterna.

Försök att sätta i kablarna i rätt ordning

Din specifika switch-enhet kan ha ett programfel som förhindrar att det används med dockningen såvida inte kablarna är anslutna i en specifik ordning.

  • Koppla ur varje kabel från Switch Dock inklusive HDMI, Power och Switch själv.
  • Anslut först strömkabeln till din Switch Dock.
  • För det andra, anslut HDMI-kabeln (HDMI-kabeln bör redan vara ansluten till din TV och HDMI-ingången är vald).
  • För det tredje sätter du in Nintendo Switch i Dock.

Kontrollera om problemet med Nintendo Switch dockningsfunktionen inte fortfarande uppstår.

Se till att strömkabeln fungerar

Switch dock fungerar som mellanhand mellan Switch-enheten och din TV. För att den ska fungera ordentligt bör den ha rätt mängd ström och detta kan levereras av den ursprungliga strömförsörjningen. Se till att du använder strömförsörjningen som medföljde enheten och att den är ansluten direkt till eluttaget och inte är ansluten till en förlängningssladd.

Kontrollera om problemet med Nintendo Switch dockningsfunktionen inte fortfarande uppstår.

Se till att HDMI-kabeln fungerar

HDMI-kabeln innehåller video- och ljudinformation från växlaren till din TV. Om den här kabeln är felaktig finns det en chans att det här problemet uppstår. Du måste se till att den här kabeln är korrekt ansluten i båda ändarna. Du bör också försöka använda en annan HDMI-kabel och kontrollera om detta löser problemet.

Kontrollera om problemet med Nintendo Switch dockningsfunktionen inte fortfarande uppstår.

Se till att dockningen fungerar

När du har utfört felsökningsstegen som anges ovan och problemet fortfarande kvarstår kan det redan orsakas av ett problem med Dock. Om du har tillgång till en annan Dock kan du försöka använda detta med din TV och Switch-enhet. Om problemet inte inträffar finns det en chans att du har en defekt Dock. Du måste kontakta Nintendos kundtjänst angående denna fråga.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.