Hur man fixar Nexus 6P som bromsade ner och fortsätter att starta på egen hand [Felsökningshandbok]

#Huawei Nexus 6P (# Nexus6P) är bland de bästa smarttelefonerna på marknaden idag som förpackar riktigt imponerande hårdvaruspecifikationer och den senaste Android-firmware. Ägare förväntar sig mycket av det, det är därför det är så besvikelse att se att det kämpar för att öppna appar eller utföra vanliga uppgifter.

Att sakta ner och slumpmässiga omstarter är två av de vanligaste resultatrelaterade problemen som rapporterats av ägarna. I det här inlägget kommer jag att ta itu med dessa två frågor och förse dig med felsökningsförfaranden som fungerar.

Innan vi hoppar över vår felsökning, se till att du besöker Nexus 6P-felsökningssidan om du har ett annat problem med din telefon. Vi listar upp alla problem vi besvarar på den sidan så försök hitta de som liknar eller är relaterade till ditt. Du kan också kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor och ge oss mer information om problemet.

Felsöka Nexus 6P som avtog

Det finns flera faktorer som kan leda till att en smartphone avtar eller slumpmässigt startas om. I Nexus 6P: s fall och baserat på vittnesmål från användare som stött på detta problem är appar en vanlig orsak och sedan skadade filer som cachar och data. Vi måste undersöka dessa saker och så småningom föra tillbaka telefonen till dess vanliga prestanda. Som sagt, här är de saker du bör göra ...

Steg 1: Isolera problemet omedelbart

Låt oss först anta att dina appar har något att göra med det här problemet så vi måste veta om apparna som orsakar det är förinstallerade eller tredje part. Vi kan bara göra det genom att starta upp din Nexus 6P i säkert läge, vilket sätter enheten i ett diagnostiskt tillstånd där endast grundläggande appar och tjänster körs. Så här startar du din telefon i säkert läge:

 1. Stäng av Nexus 6P.
 2. Tryck på strömbrytaren för att slå på den igen.
 3. När Google-logotypen visas på skärmen trycker du och håller ner Volym-knappen.
 4. När logotypanimeringen är slut släpper du knappen Volym ned och enheten startar i säkert läge.
 5. Du ser sedan en ruta längst ner på skärmen som visar "Säker-läge."

När telefonen har startat upp i säkert läge fortsätter du att använda den och observera noggrant dess prestanda. Det förväntas att det kommer att prestera bättre i det här tillståndet än i normalt läge så det bör finnas en märkbar skillnad på hur svårt det är på sina kommandon och förinstallerade appar öppnas snabbare. Om så är fallet kan problemet vara i de nedladdade apparna. Saken är att vi verkligen inte kan fastställa vilken som orsakar problemet. Därför måste du inaktivera eller avinstallera nyligen installerade appar tills du kan hitta den som orsakar problemet.

Steg 2: Ta bort gamla systemcacher

Om telefonen fortfarande presterar dåligt i säkert läge, är det uppenbart att problemet är med dina förinstallerade appar eller själva firmware. Vi kan verkligen inte följa förinstallerade appar eftersom vi bara kan göra så mycket åt dem, förutom att de är inbäddade i firmware så det är klokare att bara följa firmware än dem. I det här fallet är nästa sak du måste göra att rensa systemcachen, särskilt om du nyligen har uppdaterat din telefon till en nyare firmware. Här är hur…

 1. Tryck och håll ned Volym ned-knappen först och håll sedan ned strömbrytaren.
 2. När du ser lite information på skärmen släpper du knapparna.
 3. Telefonen startar i Bootloader-läge.
 4. Markera Återställningsläge med volymknapparna.
 5. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta att du vill starta i återställningsläget.
 6. En Android med utropstecken kommer att visas på skärmen.
 7. Tryck och håll ned strömbrytaren och håll sedan in Volym upp.
 8. Återställningsalternativen kommer snart att visas på skärmen.
 9. Markera alternativet "torka cache-partition" med volymknapparna.
 10. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta att du vill torka av cache-partitionen.
 11. Markera alternativet "Ja" och tryck sedan på strömbrytaren igen för att välja det.
 12. Vänta tills enheten är klar med att radera systemcachen och markera sedan 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren.

Att torka av cache-partitionen fungerar alltid, det vill säga om problemet är med korrupta systemcacher. Men om problemet inte är med cacheminnet utan med data, så är det en annan historia och vi har en annan procedur för att ta hand om det.

Steg 3: Ge telefonen ny start

Att torka av cache-partitionen är säker för firmwareproblem som uppstår efter en firmware-uppdatering, men när det inte lyckas lösa ett problem som det här, är det säkert att anta att problemet inte är med cachen utan med data. Vi kan inte radera systemdata en efter en så vi måste verkligen ta bort dem på en gång och det finns inget bättre sätt att göra det än huvudåterställningen men du måste säkerhetskopiera dina data och filer innan du gör det.

 1. Tryck och håll ned Volym ned-knappen först och håll sedan ned strömbrytaren.
 2. När du ser lite information på skärmen släpper du knapparna.
 3. Telefonen startar i Bootloader-läge.
 4. Markera Återställningsläge med volymknapparna.
 5. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta att du vill starta i återställningsläget.
 6. En Android med utropstecken kommer att visas på skärmen.
 7. Tryck och håll ned strömbrytaren och håll sedan in Volym upp.
 8. Återställningsalternativen kommer snart att visas på skärmen.
 9. Markera alternativet "torka data / fabriksåterställning" med volymknapparna.
 10. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta att du vill återställa telefonen.
 11. Markera alternativet "Ja" och tryck sedan på strömbrytaren igen för att välja det.
 12. Vänta tills enheten är klar med återställningen och markera sedan 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren.

Återställning fixar alltid prestandaproblem men det måste alltid komma som sista utväg på grund av besväret som det orsakar när du säkerhetskopierar dina data, filer, kontakter, meddelanden, etc. Det är anledningen till att vi måste ta ut alla möjliga lösningar på problemet innan vi tar till oss till en återställning.

Att sakta ner är ofta en mindre fråga, men slumpmässiga omstarter kanske inte. Men båda dessa problem kan åtgärdas med de tre procedurerna som jag citerade här, men när allt annat misslyckas, måste du kontrollera enheten av en tekniker.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.