Hur man fixar mobildata som slutade fungera på iPhone SE efter uppdatering av iOS 11 [Felsökningsguide]

Ser förhandsgranskningen av vad den nya iOS 11-plattformen har att erbjuda de mottagande iOS-enheterna kunde många inte vänta med att gå på en uppgradering. Men i motsats till vad de förväntat sig om den nya uppdateringen för att erbjuda en ny nivå av iPhone-upplevelse, hamnade de inför olika typer av problem, inklusive mobildata som slutat fungera på iPhone SE. Så nu letar de efter åtgärder istället för att njuta av uppdateringsfördelar. Om du någonsin är en av dessa oturliga människor, kan det här inlägget kunna erbjuda dig några åtgärder. Du bör prova dessa korrigeringar och se vad som händer.

Innan vi fortsätter med vår felsökning, om du har andra problem med din nya iPhone SE, gå till vår felsökningssida för vi har redan publicerat några guider och handledning. Du kan också kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för iPhone-frågor. Detta är en gratis konsultationsservice som vi erbjuder och allt vi behöver är information om problemet. Så snälla, ge oss det så att vi kan hjälpa dig bättre.

Felsökning av iPhone SE med mobildata som slutade fungera

Uppenbarligen är problemet du har att göra med programvaran givet att det startade efter installationen av den nya uppdateringen på iOS. Detta betyder därför att du kan försöka lösa problemet i slutändan genom att utföra vissa tillämpliga lösningar. Om du inte har någon aning om vad du ska göra har jag skapat en sammanfattning av alla tillämpliga lösningar för dig att prova. Börja när du är redo att felsöka ett problem efter uppdatering på din iPhone SE-mobildata.

Första lösningen: Ta bort och installera om ditt SIM-kort.

Detta har varit ett allmänt använt trick av många iPhone-användare som undergår olika typer av problem relaterade till mobilnätverket. Det är också en av de första rekommenderade lösningarna som erbjuds av nätverksstödspersoner när en abonnent ringer in för hjälp med nätverksrelaterade problem. Som sagt, du borde också göra det ett skott för vem som vet att detta kan vara nyckeln till att fixa dina iPhone SE-datafel.

 1. Stäng av din iPhone.
 2. Sätt försiktigt in SIM-ejektorn i den lilla öppningshålet i SIM-facket. Om du inte har en SIM-ejektor kan du använda ett litet gem.
 3. Tryck det försiktigt tills SIM-facket dyker upp från din iPhone.
 4. Dra SIM-facket rakt ut.
 5. Ta bort SIM-kortet i några sekunder och sätt sedan tillbaka det i facket. Se till att installera SIM-kortet i rätt riktning (guldkontakter vända nedåt).

När SIM-kortfacket är tillbaka på plats, slå på din iPhone. Kontrollera sedan om det fixade dina mobildata.

Andra lösning: Inaktivera och återaktivera mobildata på din iPhone SE.

Det är möjligt för större uppdateringar att åsidosätta dina aktuella inställningar. Till exempel aktiverades mobildata på din iPhone före uppdateringen men inaktiverades automatiskt efter att uppdateringen har implementerats. Det är därför du bör vänta tills uppdateringen är fullständigt installerad och sedan kontrollera för att se några ändringar i enhetens inställningar. Som åtgärd i det här fallet kan du försöka slå på och stänga av cellulär data igen och igen. Här är hur:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Knacka på Cellular .
 3. Klicka på omkopplaren bredvid Cellular Data för att inaktivera mobildata och tryck sedan på omkopplaren igen för att slå på den igen.

Starta om din iPhone SE efter att du har gjort ändringar och se om mobildata redan fungerar som avsett.

Tredje lösning: Kontrollera och installera operatörsuppdatering.

Det finns två typer av programuppdateringar för din iPhone - en programuppdatering (iOS) och en uppdatering av en operatörsinställning. Vanligtvis uppdateras operatörsinställningsuppdateringar under en programuppdatering. Men om de inte gör det, kan du bara installera dem manuellt istället.

Uppdatering av operatörsinställningar gör ändringar i dina iPhone-inställningar inklusive röstbrevlåda, samtal, meddelanden, data och nätverk i linje med den nya iOS-firmware.

 1. Tryck på Inställningar hemifrån.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Klicka på Om .
 4. Ett meddelande om uppdatering av en operatörsinställning visas om några sekunder om en uppdatering av operatörsinställningar är tillgänglig. Om du ser detta meddelande trycker du på Uppdatera .

Vänta tills uppdateringen är helt installerad på din enhet. Och när det gör det, starta om din iPhone.

Fjärde lösningen: Återställ nätverksinställningar.

Om iOS 11-uppdateringen någonsin har orolat dina nätverksinställningar och orsakat att mobildata har några fel, kan du åtgärda problemet genom att återställa nätverksinställningarna. Observera dock att denna återställning kommer att radera din nätverksinformation inklusive dina Wi-Fi-nätverk och lösenord, tillsammans med serverinställningar. Som sagt, se till att notera denna information innan du fortsätter. Så här görs:

 1. Tryck på Inställningar hemifrån.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Tryck på Återställ .
 4. Välj Återställ alternativet Nätverksinställningar .
 5. Tryck på Återställ alla inställningar för att bekräfta.

Din iPhone startar om när återställningen av nätverksinställningar är klar.

Efter omstarten kan du försöka se om mobildata redan fungerar korrekt på din iPhone SE.

Femte lösningen: Återställ iOS genom iTunes-återställningsläget.

En fullständig återställning av iOS kan behövas om du har uttömt alla dina ansträngningar och försökt alla möjliga lösningar men till ingen nytta. Medan denna återställning kan hjälpa till att korrigera felet, kommer den att radera alla inställningar och innehåll på din iPhone så att du tappar all din kritisk data och personlig information under processen. I detta avseende rekommenderas att skapa en säkerhetskopia.

 • När du har säkerhetskopierat dina iPhone-data kan du gå över till Inställningar-> Allmänt-> Återställ-> Radera alla innehåll och inställningar . Om du gör det återställs din iPhone till fabriksinställningarna via inställningsmenyn.

Alternativt kan du använda iTunes på din dator och återställa din iPhone SE i återställningsläge för att åtgärda mer komplexa programvarufel som kan ha förhindrat att mobildata fungerar korrekt på din enhet. Så här görs:

 1. Anslut din iPhone SE till din dator. Du kan använda antingen Windows- eller Mac-dator för detta.
 2. Öppna iTunes på din dator. Se till att använda den senaste versionen av iTunes-programvaran för att undvika systemkonflikter.
 3. Vänta tills iTunes känner igen din enhet.
 4. Medan din iPhone är ansluten till iTunes, tvinga den att starta om genom att trycka på och hålla hem- och strömknapparna samtidigt och släpp sedan båda knapparna när skärmen för återställningsläge visas. Släpp inte knapparna när Apple-logotypen visas eftersom du måste gå in i återställningsläget.
 5. När du ser alternativet Återställ eller Uppdatera väljer du Återställ . Om du gör det kommer iTunes att starta nedladdningsprogramvara för din enhet. Om nedladdningen tar mer än 15 minuter kommer din iPhone att lämna återställningsläget. Och om detta händer måste du gå tillbaka till steget för att gå in i återställningsläget igen.

Vänta tills återställningen av iOS-återställningsläget är klar och fortsätt sedan med den första installationen.

Sök mer hjälp

Kontakta Apple Support och din nätverksoperatör för att eskalera problemet för en ultimat snabb lösning. Om du inte får hjälp med att ringa till teknisk support, bör du besöka en Apple Genius-bar i närheten så att du personligen kan berätta för dem om problemet och begära omedelbar hjälp från en Apple-tekniker på plats.

Anslut oss

Besök vår felsökningssida för att se fler lösningar på andra iPhone-problem som vi har behandlat i våra tidigare inlägg. Om du vill nå vårt iOS-supportteam för ytterligare hjälp kan du göra det genom att fylla i detta formulär med all nödvändig information. Se till att ge oss de väsentliga detaljerna i frågan som du behöver hjälp med så vi skulle kunna ge dig bästa möjliga lösningar och rekommendationer att prova på.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Fixa Apple iPhone SE Wi-Fi-anslutningsfrågor: Det går inte att ansluta till Wi-Fi, anslutningsdroppar [Felsökningshandbok]
 • Hur fixar jag iPhone SE Wi-Fi-anslutningsfall och långsam surfproblem efter uppdatering av iOS 11? [Felsökningsguide]
 • Hur fixar jag iPhone SE Wi-Fi-anslutningsfall och långsam surfproblem efter uppdatering av iOS 11? [Felsökningsguide]
 • Hur man löser Apple iPhone SE-problem på signalfall, dålig mottagning, ingen signal, andra nätverksproblem [Felsökningsguide]
 • Hur fixar jag min Apple iPhone SE Touch ID som reagerar långsamt eller inte fungerar alls [Felsökningsguide]
 • Varför kan min iPhone SE inte ansluta till iTunes Store, iBooks Store eller App Store och få fel 1202? [Felsökningsguide]
 • Hur fixar jag min iPhone SE som inte kan uppdatera eller återställa iOS, visar iTunes-fel 3194, 17 [Felsökningsguide]