Hur man fixar mobildata som inte fungerar på Huawei P30 | felsöka problem med Huawei P30 mobildataanslutning

Har du problem med mobildata på din Huawei P30? I dagens felsökningsavsnitt ger vi dig de lösningar som du kan göra för att fixa om Huawei P30 mobildata inte fungerar. Se till att läsa igenom alla lösningar och utföra dem.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar mobildata som inte fungerar på Huawei P30 | felsöka Huawei P30-nätverksproblem

Att fixa mobildata som inte fungerar är vanligtvis enkelt. I många fall är lösningen tillgänglig på slutanvändarnivå, så vi hoppas att detta också är fallet i just din situation. Följ förslagen nedan om din Huawei P30 har problem med mobildata.

Mobildata fungerar inte fix nr 1: Aktivera mobildata

Fungerar inte mobildata på din Huawei P30? Kontrollera och se till att du pekar på Mobildatabrytaren. Det kan låta som en bra-brainer men många glömmer att göra det. I stället för att få panik vad du ska göra med en gång, se till att du gör detta ett enkelt steg.

Mobildata fungerar inte fix # 2: Kontrollera om nätverket är uppe

Nästa grundläggande sak att göra i denna situation är att kontrollera om det finns några nätverksproblem eller inte. Det är ganska lätt att göra. Titta bara på statusfältet och se om det finns tecken på nätverksfel. Om signalstängerna och indikatorerna för nätverksläget (2G, 3G, 4G / LTE) saknas kan det innebära att det kan vara ett strömavbrott, eller om det finns ett problem med ditt nätverk. Om du inte är säker, kontakta din nätoperatör direkt för att få korrekt information från första hand. Du vill inte slösa bort din tid på att felsöka din Huawei-enhet när orsaken till problemet är utanför den.

Mobildata fungerar inte fix # 3: Tänk på signalstyrka

Även om nätverket verkar fungera och dess tjänster finns, betyder det inte nödvändigtvis att mobildata fungerar som förväntat. Även om det finns många faktorer som kan påverka anslutningen till mobildata på din telefon, är en av de bästa indikatorerna på dess prestanda som är tillgängliga för dig antalet signalfält på statusfältet. Generellt sett bör mobildataanslutningen fungera snabbt om du har utmärkt täckning, vilket betyder att signalstängerna för 4G LTE är fulla. Om det bara finns ett par signalfält på din enhet kan det vara orsaken till att mobildata går långsamt eller inte fungerar alls. Om signalfält verkar komma och gå och mobildata tenderar att också koppla bort eller sluta fungera när indikatorerna är ute, är det ett tydligt tecken på en möjlig nätverksproblem. Du kan antingen vänta på det eller överföra till ett område med en mer stabil nätverkstäckning. Om du inte hade några mobildataproblem i samma område tidigare kan du rapportera problemet till din operatör så att de kan göra något åt ​​det.

Mobildata fungerar inte fix # 4: Kontrollera konto / faktureringsstatus

Om du inte är med, ingår vanligtvis inte mobildata i vanliga samtals- och textplaner. Om din prenumerationsplan inte innehåller mobildata måste du prata med din operatör för att lägga till den här extra tjänsten till ditt konto. Den har separat prissättning beroende på hur mycket data du vill ha varje månad. Få information från din operatör om du planerar att använda mobildata ovanför din nuvarande basplan.

Om du redan använder mobildata tidigare men tjänsten kopplar ur eller slutar fungera plötsligt kan det bero på ett problem med ditt konto. Innan du utför någon felsökning av enheten vill du se till att ditt konto är i ordning och att mobildatatjänsten är aktiverad.

Mobildata fungerar inte fix # 5: Sätt in SIM i en annan telefon

Om du är säker på att mobildata bör fungera och det inte finns några kontoproblem alls är nästa felsökningssteg som du kan göra att sätta in ditt SIM-kort i en annan kompatibel telefon och kolla in mobildata på det. Med en kompatibel telefon menar vi en enhet som kan fungera med det nuvarande nätverket du använder. Om du till exempel använder AT&T, se till att den andra enheten kan köras i AT&T-nätverk. Om mobildata fortfarande inte fungerar på den andra enheten beror det antingen på ett nätverksproblem eller ett kontoproblem. Men om mobildata fungerar normalt på den andra telefonen, betyder det att din Huawei P30 är skylden. Det kan vara ett problem med dess inställningar, app eller programvara. Fortsätt felsökningen genom att följa våra förslag nedan.

Mobildata fungerar inte fix # 6: Återställ nätverksinställningar

En Huawei-enhet kan ibland stöta på nätverksfel om nätverksinställningarna är felaktiga. Det betyder inte att du personligen har gjort några felaktiga ändringar. Ibland kan en app eller uppdatering leda till förändringar som inte är optimala för andra appar eller för operativsystemet. Dålig nätverkskonfiguration kan uppstå av många skäl. Det du kan göra nu är att se till att du återställer alla nätverksinställningar till deras standardvärden så att systemet kan använda dem framåt. Så här återställer du alla nätverksinställningar:

 1. Öppna inställningsappen.
 2. Gå till Avancerade inställningar.
 3. Bläddra till och tryck på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Välj Återställ nätverksinställningar från de angivna alternativen.
 5. Om du uppmanas läs du varningsmeddelandet och tryck sedan på Nollställ Nätverksinställningar två gånger för att bekräfta.

Låt din enhet slutföra återställa nätverksinställningar och återställa standardvärdena. När du har återställt nätverksinställningarna startar du om telefonen och ansluter sedan igen till ditt Wi-Fi-nätverk.

Mobildata fungerar inte fix # 7: Utför en mjuk återställning

Vid denna punkt är det näst bästa du kan göra att uppdatera systemet. Att starta om en enhet kan ibland göra underverk. Se till att du tvingades starta om telefonen om inget av förslagen har fungerat hittills. Försök att göra en tvingad omstart genom att hålla in strömbrytaren i 10 till 15 sekunder . Om din telefon fungerar bör den starta om och du ska känna en vibration och se Huawei-logotypen. Om du inte känner att vibrationen och skärmen fortfarande är tom trycker du bara på strömbrytaren i längre tid tills du ser enheten starta om sig själv.

Om ingenting ändras efter att du har försökt starta om enheten några gånger, kan du överge felsökningen och gå vidare till nästa nedan.

Mobildata fungerar inte fix 8: Installera uppdateringar

Vissa nätverksproblem kan bara åtgärdas genom att ändra programkoder. Om din enhet fortfarande visar No Signal-problem just nu, se till att du installerar den tillgängliga programuppdateringen som finns för tillfället. Om det inte finns någon tillgänglig uppdatering alls, ignorera helt enkelt detta förslag. Vissa nätverksproblem kan bara åtgärdas genom att ändra programkoder. Om din enhet fortfarande visar No Signal-problem just nu, se till att du installerar den tillgängliga programuppdateringen som finns för tillfället. Om det inte finns någon tillgänglig uppdatering alls, ignorera helt enkelt detta förslag. Så här ser du manuellt efter programuppdateringar på P30:

 1. Gå till Inställningar.
 2. Tryck på System.
 3. Välj Systemuppdatering.
 4. Tryck på alternativet för att leta efter uppdateringar.

Om du vill leta efter eventuella appuppdateringar som du har laddat ner via Google Play Store-appen startar du Play Store och navigerar sedan till avsnittet Uppdateringar. Du kommer då att se en lista över appar med väntande uppdateringar. Klicka bara på Uppdatera för att installera enskilda appuppdateringar eller tryck på Uppdatera alla för att uppdatera appar samtidigt.

Glöm inte att starta om / mjuka återställa din P30 efter att ha installerat uppdateringar för att säkerställa att alla nya programvaruändringar är korrekt implementerade och för att förhindra att någon app blir falsk.

Mobildata fungerar inte fix # 9: Torka cache-partition

Android-enheter som din Huawei P30 använder en speciell cache som heter systemcache för att öppna och ladda appar snabbare. Systemcachen innehåller objekt som webbplatslänkar, bilder, videor, annonser, bland andra. Det lagras i en del av den interna lagring som kallas cache-partition. Ibland kan systemcachen bli föråldrad eller skadad och orsaka prestandaproblem eller fel. För att säkerställa att din telefon körs effektivt och cachen är i toppform, vill du regelbundet rensa cache-partitionen (ungefär en gång i några månader). När du hanterar app-problem kan det också vara ett av felsökningsstegen. Så här gör du:

 1. När telefonen är avstängd trycker du och håller ner både Volym upp- och strömknapparna samtidigt i minst 10 sekunder.
 2. Släpp knapparna när Honor-logotypen visas.
 3. Kort efter att ha sett logotypen visas EMUI-skärmen med alternativen för återställningsläge.
 4. Tryck på Volym ned-knappen för att bläddra till och markera Wipe cache-partitionsalternativ.
 5. Tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 6. Använd volymknapparna för att bläddra till och markera nästa alternativ och strömknappen för att bekräfta valet.

Mobildata fungerar inte fix nr 10: Kontrollera om det finns dåliga appar

Ibland kan en tredjepartsapp orsaka problem eller störa operativsystemet. Att ha nätverksproblem på grund av en dålig app är inte okänt i Huawei-enheter. Starta om telefonen till säkert läge och se om det är fallet. I säkert läge bör ingen tredjepartsapp kunna köras. Så om wifi fungerar normalt i säkert läge kan du satsa på att en dålig tredjepartsapp är att klandra. Så här startar du upp det i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Slå på den igen.
 3. När du ser Huawei-animationen på skärmen håller du ner Volym ned-knappen.
 4. Du kan se säkert läge i det nedre vänstra hörnet när enheten är klar med start.
 5. Nu när enheten har startat i säkert läge, ladda den och se om det finns skillnad.

Glöm inte: säkert läge blockerar appar från tredje part, men det kommer inte att säga dig vilken av dem som är den verkliga orsaken. Om du tror att det finns en falsk tredjepartsapp i systemet måste du identifiera den. Här är vad du behöver göra exakt:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din Huawei P30 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Mobildata fungerar inte fix # 11: Återställning av fabrik

Om det inte finns någon förändring alls och mobildata fortfarande inte fungerar för närvarande är den slutliga drastiska lösningen som du bör försöka återställa från fabrik. Detta kommer att återställa alla programinställningar till sina standardvärden, ta bort alla appar som du har laddat ner och personuppgifter, och rensar i princip telefonen. Om orsaken till problemet är okänt programvarufel kommer fabriksinställning sannolikt att vara till hjälp. Innan du utför detta felsökningssteg, se till att skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter för att undvika att förlora dem.

För att återställa Huawei P30 från fabrik:

 1. Stäng av mobilen genom att trycka på strömbrytaren i några ögonblick.
 2. Tryck och håll in Volym upp och strömknapparna i ett par sekunder.
 3. När återställningsläget visas släpper du alla tangenter.
 4. Välj nu ”torka data / fabriksåterställning”. Använd volymknapparna för att navigera och strömknappen för att acceptera den.
 5. Bekräfta åtgärden genom att skriva “ja” och välj “torka data / fabriksåterställning”.
 6. När du ser informationen om Google Verification bekräftar du åtgärden genom att välja "torka data / fabriksåterställning".
 7. Välj slutligen "starta om systemet nu" med hjälp av strömknappen.

Mobildata fungerar inte fix nr 12: Få hjälp från operatören

Det är sällsynt att problem med mobildata inte löses av en fabriksinställning, men om ditt fall fortsätter även efter att du torkat telefonen kan du satsa på en dålig hårdvara eller att en kodande fel är skylden. Det är också möjligt att det kan vara ett problem med ditt konto som den tidigare representanten inte kunde upptäcka. Försök få tag på din operatørs tekniska team igen så att de kan göra ytterligare felsökning. Om de säger att ditt konto är perfekt (detta kan valideras genom att sätta in SIM-kortet i en annan telefon och kontrollera mobildata med det), kan din enhet vara defekt. I den här situationen kanske du vill få hjälp av Huawei själv.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.