Hur man fixar “Messenger har slutat” -fel på Samsung Galaxy Note 8 (enkla steg)

Medan Facebook kommer som en förinstallerad app, är det Messenger - som är en separat eller fristående app - inte. Så när du har några problem med det senare kan problemet bara begränsas till det, även om vi inte heller kan utesluta möjligheten att problemet kan bero på huvudappen. Det är anledningen till att du behöver göra några felsökningsförfaranden för att kunna lösa problemet.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din Galaxy S9 Plus som har problem med Messenger. Vi kommer att utföra några förfaranden och överväga alla möjligheter så att vi kan avgöra vad problemet egentligen är och vad som måste göras för att fixa det. Det är att känna till problemet att vi skulle ha en chans att lösa det. Så om du är en av ägarna till den här enheten eller någon Android-telefon för den delen, fortsätt att läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig på något sätt.

Innan något annat, om du har andra problem med din telefon, se till att du kommer till vår felsökningssida för vi har redan tillhandahållit lösningar på hundratals problem rapporterade av våra läsare. Oddsen är att vi kanske redan har tillhandahållit en lösning på det problem du för närvarande har så försök att hitta problem som liknar din på den sidan och känn dig fri att använda de lösningar vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur du felsöker Galaxy Note 8 med felet "Messenger har slutat"

När det gäller problem med tredjepartsapplikationer är de ofta mycket små, särskilt om de uppstår utan uppenbar orsak eller orsak. Det finns dock tillfällen då nedladdade appar kraschar till följd av ett firmwareproblem och om så är fallet är det lite mer komplicerat men oroa dig inte eftersom du fortfarande kan fixa det. Med allt detta sagt, här är vad jag föreslår att du gör med det här problemet ...

Första lösningen: Starta om din enhet

Om det är första gången detta problem inträffade, kan det bero på en mindre fel i systemet. Du måste utesluta denna möjlighet först eftersom det kan spara dig från en hel del problem om det verkligen är fallet.

Glitches kan enkelt fixas med en omstart så ta dig tid att starta om din enhet och när telefonen blir aktiv kan du försöka använda Messenger för att veta om den fortfarande kraschar eller inte, och om den fortfarande gör det, bör du försöka göra tvungen omstart.

Den här proceduren är faktiskt densamma som metoden för batteridrag som vi ofta använder för telefoner med flyttbara batterier. Eftersom din Note 8 har ett fast batteri, behöver du bara trycka på och hålla ned volymknappen och strömbrytaren samtidigt i 10 sekunder eller mer. Det kommer att starta om som en normal omstart men dess minne kommer att uppdateras och alla appar och tjänster laddas om. Om appen fortfarande kraschar efter detta kan du prova nästa procedur.

Andra lösningen: Rensa cache och data från Messenger

Genom att göra detta återställer du Messenger tillbaka till standardinställningarna och konfigurationen samt tar bort cache och datafiler som skapats av firmware. Dessa filer kan orsaka problem om de blir skadade och / eller föråldrade. Det är därför det är viktigt att ta bort dem då och då så att de kommer att ersättas med nya. Så här gör du:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Hitta och knacka på Messenger.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.
 6. Klicka på Rensa cache.

Försök sedan öppna appen för att veta om den fortfarande kraschar. Om det fortfarande gör det, försök sedan göra nästa procedur.

Tredje lösningen: Avinstallera Messenger och installera om den

Om detta bara är ett kompatibilitetsproblem räcker det med att uppdatera appen för att lösa problemet. Men i det här fallet är det bättre att ta bort den från din telefon för att ta bort alla dess associeringar med andra appar samt firmware. Därefter installerar du om den för att se till att du har den senaste versionen av appen på din enhet. Så här gör du dessa saker ...

 1. Från en startsida trycker du på och sveper uppåt eller nedåt för att visa alla appar.
 2. Navigera från en hemskärm: Inställningar > Appar .
 3. Klicka på App Manager.
 4. Hitta och tryck sedan på Messenger .
 5. Knacka på UNINSTALL .
 6. Granska meddelandet och tryck sedan på OK för att bekräfta.
 7. Starta om telefonen för att uppdatera minnet och andra anslutningar.

För att se till att du har den senaste versionen av appen i telefonen, ladda ner en ny kopia från Play Store och installera den.

 1. Från en startsida trycker du på och sveper uppåt eller nedåt för att visa alla appar.
 2. Tryck på Play Store .
 3. Skriv 'messenger' i sökrutan.
 4. Välj Messenger och tryck sedan på Installera .
 5. För att fortsätta, granska de nödvändiga appbehörigheterna och tryck sedan på Acceptera .

De tre första lösningarna borde räcka för att lösa ett mindre problem som det här.

Jag hoppas att vi på något sätt har kunnat hjälpa dig. Om du har andra problem som du vill dela med oss ​​är du välkommen att kontakta oss när som helst eller lämna en kommentar nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också kan vara till hjälp:

 • Samsung Galaxy Note8 visar felmeddelandet "Tyvärr har inställningarna stannat" [Felsökningshandbok]
 • Löst Samsung Galaxy Note 8 Facebook Messenger-app fungerar inte med Bluetooth-tangentbord
 • Hur man fixar Samsung Galaxy Note8 som fortsätter att visa "Tyvärr har meddelanden stannat" -fel
 • Vad du ska göra om Gmail fortsätter att krascha på din Samsung Galaxy Note 8 (enkla steg)
 • Vad ska man göra om Galaxy Note8 System UI-app kraschar när man öppnar YouTube [felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy Note 8 dyker upp felet "Tyvärr har kontakter slutat"