Hur man fixar Messenger-appen som fortsätter att krascha på iPhone 7 Plus efter den senaste iOS-uppdateringen (enkla steg)

Otillräckligt minne, ogiltiga inställningar, felaktiga uppdateringar - det är de vanliga faktorerna som är förknippade med enhetsproblem på appar kraschar. För serverbaserade appar är det troligt att nätverksanslutningsproblem är skyldiga. Andra synder är skadade cachefiler och andra felaktiga appar. Det här är de saker som du måste tänka på när du hanterar app-problem på din enhet. I detta inlägg behandlas en relevant fråga som påverkar Messenger-appen på iPhone 7 Plus-handenheten. Problemet började efter att ha installerat den senaste uppdateringen på iOS. Du kan också hänvisa till detta genomgång om det behövs. Läs bara för att ta reda på vad du ska göra om Messenger-appen fortsätter att krascha eller slutar fungera efter att ha installerat den senaste iOS-uppdateringen på din iPhone 7 Plus.

Innan något annat, om du har andra problem med din telefon, se till att du kommer till vår felsökningssida för vi har redan tillhandahållit lösningar på hundratals problem rapporterade av våra läsare. Oddsen är att vi kanske redan har tillhandahållit en lösning på det problem du för närvarande har så försök att hitta problem som liknar din på den sidan och känn dig fri att använda de lösningar vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur man fixar iPhone 7 Plus med Messenger-appen som fortsätter att krascha

Innan du börjar felsökning, kontrollera och se till att din iPhone är ansluten till Internet. Messenger är en online-app och kräver därför en aktiv och stabil Internet-anslutning för att fungera. Om du har problem med nätverksanslutningar som Internet-droppar kan det vara anledningen till att Messenger-appen fortsätter att krascha. I så fall måste du ta itu med nätverksproblem först för att din Messenger och andra online-appar ska fungera ordentligt igen. Annars kan du felsöka programvaruproblem på din iPhone 7 Plus med dessa genomgångar.

Första lösningen: Tvinga stäng appar och starta sedan om din iPhone (mjuk återställning).

Om din iPhone eller vissa appar fungerar efter installation av en ny iOS-uppdatering kommer problemet och problemet med att starta om appen och enhetssystemet. De nya ändringarna kanske inte har implementerats korrekt och därför fått Messenger-appen och andra tjänster att krascha. I så fall kan du tvinga Messenger-appen att stänga och sedan starta om din iPhone 7 Plus med följande steg:

 1. Tryck snabbt på Hem-knappen . Om du gör det visas en lista över nyligen använda appar på skärmen.
 2. Dra uppåt i förhandsgranskningen av Messenger- appen för att stänga den.
 3. Gör samma sak för att stänga andra appar i bakgrunden.

När du har rensat appens senaste appar kan du utföra en mjuk återställning eller starta om din iPhone för att uppdatera systemet och det interna minnet.

 • Om du vill starta om din iPhone håller du ner strömbrytaren tills prompten Slide to Power off visas på skärmen. Dra skjutreglaget för att stänga av enheten helt. Efter 30 sekunder håller du ner strömbrytaren tills Apple-logotypen visas.

Vänta tills din enhet startar helt upp och öppna sedan Messenger-appen igen för att se om den redan fungerar bra och stadig.

RELEVANTA POSTER:

 • Apple iPhone 7 Plus fastnat på 'Waiting' när du laddar ner, uppdaterar och återställer [Felsökningshandbok]
 • Hur fixar du Facebook som kraschar på din iPhone 7 Plus efter uppdatering till iOS 11.3.1 (enkla steg)
 • Hur du fixar Messenger-appen som fortsätter kraschar på din iPhone 7 Plus (enkla steg)
 • Hur fixar du Gmail-appen som fortsätter kraschar på iPhone 7 Plus? [Felsökningsguide]

Den andra lösningen: Installera appuppdateringar.

Vi rekommenderar att du uppdaterar appar för att hålla dem optimerade och fungera smidigt med den aktuella plattformen för din telefon. Om du inte har konfigurerat din enhet för att automatiskt installera uppdateringar, måste du manuellt leta efter tillgängliga appuppdateringar att installera. Här är hur:

 1. Klicka på App Store- ikonen från hemskärmen.
 2. App Store-skärmen klickar du på ikonen Uppdateringar längst ner till höger. En lista med appar med väntande uppdateringar dyker upp.
 3. Leta efter Messenger- appen och tryck sedan på Uppdatera- knappen bredvid den.
 4. Till samma sak på resten av apparna.
 5. Alternativt kan du uppdatera alla appar samtidigt genom att knacka på knappen Uppdatera alla längst upp till höger på skärmen.

Vänta tills alla appar är färdiga att uppdatera och starta sedan om din iPhone. Att utföra en mjuk återställning rekommenderas för att säkerställa att alla senaste ändringar från uppdateringen är korrekt implementerade så att inga problem uppstår.

Tredje lösningen: Återställ alla inställningar på din iPhone.

Den nya iOS-uppdateringen kan ha åsidosatt dina aktuella inställningar automatiskt, vilket tyvärr resulterade i vissa konflikter. För att utesluta detta kan du försöka återställa alla inställningar på din iPhone 7 Plus för att återställa standardvärdena och sedan konfigurera nödvändiga alternativ och funktioner individuellt. Om du gör det kommer du att se till att bara rätt alternativ är aktiverade eller inaktiverade för att saker ska fungera ordentligt igen på din enhet. Så här görs:

 1. Tryck på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar. Detta återställer systeminställningarna utan att det påverkar data lagrade i telefonens interna minne, vilket inte leder till dataförlust.
 5. Alternativt kan du välja alternativet att Återställa nätverksinställningar, för att utesluta problem med nätverksanslutning från sannolikt orsak. Detta återställer dina nätverksinställningar till standard. Wi-Fi-profiler raderas så att du måste konfigurera dem igen senare.
 6. Om du uppmanas, ange enhetens lösenord för att fortsätta.
 7. Klicka för att bekräfta återställning av systeminställningar.

Starta om din iPhone när återställningen är klar. Försök sedan starta Messenger och se hur det fungerar.

Fjärde lösningen: Avinstallera och installera om Messenger-appen.

Om ingenting annat fungerar, har du inget annat val än att ta bort Messenger-appen från din iPhone. Appen kan ha varit helt skadad från uppdateringen och kan inte längre köras längre. Din enda chans att använda Messenger igen är att installera om appen på din enhet. Här är vad du bör göra då:

 1. Tryck och håll på en appikon från hemskärmen.
 2. När ikonen börjar jiggla, tryck på X i hörnet av Messenger-appikonen för att avinstallera den.
 3. Tryck på Radera för att bekräfta.

När du har tagit bort Messenger-appen startar du om din iPhone och sedan över till App Store. När du är i App Store söker du efter Messenger-appen som är kompatibel med din nuvarande iOS-version. Ladda ner rätt app och följ sedan instruktionerna på skärmen för att installera appen på din iPhone. Starta om din iPhone igen om du vill se till att allt fungerar korrekt efter appinstallationen.

Andra förslag att överväga

Kontrollera också telefonens interna minne och se till att det finns tillräckligt med utrymme. Appar kraschar kan också utlösas av otillräckligt minne på enheten. Om detta är fallet kommer problemet med att frigöra lite plats i telefonens interna lagring.

Förutom minneshantering kan en fabriksåterställning också vara nyckeln till att lösa problemet om det utlöses av ett mer komplicerat systemfel. Detta bör dock endast betraktas som sista utväg eftersom det leder till dataförlust. Om du tror att det är värt ett skott kan du gå vidare och säkerhetskopiera alla dina data och sedan återställa din iPhone 7 Plus till fabriksinställningarna. Efter återställningen kan du ställa in den som ny och installera om dina appar inklusive Messenger.

Sök mer hjälp

Om inget av det fungerar kan du eskalera problemet till din operatör eller Apple Support. Att rapportera problem efter uppdateringen är absolut nödvändigt för att Apple Support ska meddelas om dem så att de kan ytterligare utvärdera och vid behov utveckla en ny uppdatering som innehåller den nödvändiga fixfixen.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 7-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 7. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Hur man fixar ett uppdateringsfel för iPhone 7 Plus iOS "Kan inte kontrollera om uppdatering" kan inte uppdateras till iOS 11 [Felsökningsguide]
 • Hur fixar jag en Apple iPhone 7 Plus som inte kan uppdateras till iOS 11 trådlöst eller i luften? [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra om du uppmanas med vätska har upptäckts varning på din iPhone 7 Plus (enkla steg)
 • Hur man fixar Apple iPhone 7 Plus dålig batteritid, tömmer så snabbt, andra batteriproblem efter uppdatering av iOS 11 [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en iPhone 7 Plus som inte har tillgång till Internet även om den är ansluten till Wi-Fi (enkla steg)
 • Hur du fixar din iPhone 7 Plus som inte kan para eller ansluta till en Bluetooth-enhet efter uppdatering till iOS 11.3 (enkla steg)