Hur man fixar LG G7 ThinQ “Android-system har slutat fungera” -fel

Vissa LG G7 ThinQ-användare rapporterar felet "Android-system har slutat fungera" nyligen så dagens felsökningsinlägg svarar på det. Vi inkluderar ett fall i punkt nedan. Om du undrar vad du ska göra åt det här felet på din egen LG G7 ThinQ, ta reda på våra lösningar nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: LG G7 ThinQ “Android-system har slutat fungera” -fel vid delning av en fil

När jag vill dela något ... galleribild, snabbt memo, länk osv. Trycker jag på delningsikonen och ett meddelande dyker upp "Android-system har slutat fungera" och stänger vilken app jag är i. Jag är så frustrerad eftersom jag inte lätt kan dela någonting. Vad behöver jag göra för att fixa det här? Jag har startat om telefonen, försökt undersöka appfunktioner och jag kan inte ta reda på problemet. Det är gjort det hela tiden jag har haft telefonen (3 månader.)

Lösning: Att fixa felet "Android-systemet har slutat fungera" kan ibland ta tid men det beror vanligtvis på ett programfel. Detta innebär att problemet troligtvis kan lösas på en användares nivå. Följ våra förslag nedan så skulle du ha det bra.

Tvinga om omstart

Tillfälliga buggar fixas vanligtvis genom att helt enkelt uppdatera systemet. För att se om problemet försvinner, försök att simulera effekterna av ett "batteridrag" med följande steg: Håll helt enkelt ned strömbrytaren och volymknappen i 8 sekunder. Detta kommer att tvinga enheten att stängas av som om batteriet har kopplats bort och sedan slås på igen, som om du har satt i batteriet igen.

Logga ut från ditt Google-konto

Många Android-appar är anslutna eller associerade med ett Google-konto på en enhet. I vissa sällsynta fall kan ett kontofel eller felkonfiguration för en Google-app eller tjänst påverka andra funktioner eller tjänster. Vissa av dessa fall korrigeras genom att ta bort Google-kontot från enheten. Sedan, efter att ha startat om telefonen, läggs till samma Google-konto görs, vilket effektivt eliminerar problemet. Om du tror att detta är fallet, se till att ta bort Google-kontot från din enhet. Här är hur:

 1. Gå till en hemskärm och gå till Inställningar
 2. Tryck på Konton.
 3. Klicka på Gmail-kontot du vill ta bort.
 4. Klicka på Ta bort konto.
 5. Tryck på REMOVE för att bekräfta.
 6. Starta om enheten.
 7. Lägg till ditt Google-konto igen.

Rensa app-cache för Google-appen

För problem med Google- eller Android-systemappar är det ofta effektivt att hantera Google-appens huvudcache. För att se om det finns ett problem med den nuvarande cache-appen för Google-appen kan du försöka ta bort den. Oroa dig inte, att göra detta steg kommer inte att leda till någon dataförlust. Din enhet kommer att bygga om cachen efteråt så att det kan göras säkert. Här är vad du behöver göra:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Appar & aviseringar.
 3. Klicka på Appinfo.
 4. Hitta Google-appen och tryck på den.
 5. Knacka på Lagring.
 6. Klicka på Rensa cache.
 7. Starta om telefonen och kolla om problemet.

Återställ Google-appen till standardvärden

Om ingenting fungerar efter att Google-appens cache har rensats bör uppföljningen vara att återställa den appen till dess standardvärden. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Appar & aviseringar.
 3. Klicka på Appinfo.
 4. Hitta Google-appen och tryck på den.
 5. Knacka på Lagring.
 6. Klicka på Rensa data.
 7. Starta om telefonen och kolla om problemet.

Återställ Google Services Framework-appen som standard

En annan nyckel-Google-app som kan orsaka felet "Android-systemet har slutat fungera" kan vara en felkonfigurerad eller skadad Google Services Framework-app. Vi föreslår att du återställer den till dess standardvärden genom att rensa dess data om ingenting fungerar vid denna punkt.

Observera i säkert läge

Ibland kan en tredjepartsapp störa Android och orsaka problem. För att kontrollera kan du starta om enheten till säkert läge. I det här läget får ingen tredjepartsapp (nedladdade appar) köras. Så om telefonen fungerar normalt i säkert läge utan problem alls kan du satsa på att en dålig app är den skyldige.

Så här startar du om din LG G7 ThinQ till säkert läge:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren när skärmen är på.
 2. I alternativmenyn som visas trycker du på och håller strömmen av.
 3. Tryck på OK när du uppmanas att starta om i felsäkert läge.
 4. När din enhet har startat om visar den Safe mode längst ner på skärmen.
 5. Använd enheten i minst 24 timmar medan den är i säkert läge. Detta bör ge dig tillräckligt med tid för att se om det är någon skillnad i prestanda.

Om det inte finns några problem i säkert läge kan du försöka identifiera appen genom att göra dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din LG G7 ThinQ fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Återställ nätverksinställningar

Om problemet orsakas av ett nätverksfel kan det återställa enhetens nätverksinställningar. Följ stegen nedan för att rensa nätverksinställningarna:

 1. Gå till en hemskärm och gå till Inställningar
 2. Klicka på Systeminställningar.
 3. Klicka på Starta om och återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR.
 6. Klicka på Återställ inställningar.

Återställ alla inställningar

Om problemet beror på felkonfiguration av systemet kan stegen nedan hjälpa.

 1. Från en Startskärm navigerar du: Ikonen Inställningar Inställningar> Ikon Systeminställningar
 2. Klicka på Starta om och återställ ikonen för omstart och återställ inställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Tryck på RESET SETTINGS för att bekräfta.
 5. Ange eventuellt PIN-koden, lösenordet etc.
 6. Klicka på OK.

Återställ programvaruinställningarna till standardvärden

En mer drastisk lösning att testa i detta fall är fabriksinställning. Detta kommer att torka av telefonen och återställa alla programinställningar till fabrikstillståndet. Orsaken till problemet är troligen mjukvarorelaterad så att fabriksinställning borde hjälpa.

 1. Säkerhetskopiera all data i det interna minnet innan du utför en huvudåterställning.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll ned strömbrytaren och volymknapparna.
 4. När LG-logotypen visas släpper du snabbt och håller sedan ner strömbrytaren medan du fortsätter att hålla ned volymknappen.
 5. När meddelandet 'Radera alla användardata (inklusive LG och operatörsappar) och återställa alla inställningar' visas, använd knappen Volym ned för att markera Ja.
 6. Tryck på strömbrytaren för att återställa enheten.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.