Hur man fixar LG G6 som inte laddas (enkel fix)

Saken med laddningsproblem är att de bara kan vara en mycket liten fråga eller ett mycket komplicerat hårdvaruproblem. Jag har personligen stött på båda situationerna flera gånger tidigare och de är faktiskt samma på alla enheter. Jag tar upp det här problemet i det här inlägget eftersom några av våra läsare som äger LG G6 kontaktade oss och sa att deras enheter inte längre laddas av någon anledning. Vi är tvungna att ta itu med problemet till gagn för våra läsare.

Så i den här artikeln kommer jag att leda dig genom att felsöka din telefon som inte laddas. Vi kommer att försöka undersöka varje möjlighet och utesluta dem en efter en tills vi kan avgöra vad problemet handlar om och vad som måste göras för att fixa det. Om du är en av ägarna till den här telefonen och för närvarande har liknande problem kan du fortsätta läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur du felsöker LG G6 som inte laddas

Som jag sa tidigare kan problemet vara mindre eller allvarligt och om det är ett problem med hårdvaran, finns det inget mycket du kan göra åt det förutom att ta med telefonen till butiken eller tillbaka till butiken där du köpte den. Eftersom vi ännu inte vet varför detta hände måste vi utesluta möjligheten att det bara kan vara ett problem som orsakas av vissa appar eller problem med firmware. Prova dessa saker ...

Försök starta om din telefon - det vill säga om du inte har gjort det ännu, och även om du kanske tror att det är en värdelös procedur, så händer fast programvarufel hela tiden och att inte laddning är bara ett av dess resultat. En omstart kan fixa felet och det är anledningen till att du behöver göra det. Om en normal omstart inte kan lösa problemet kan du försöka genomföra omstart genom att hålla in volymen och strömknapparna samtidigt i 12 sekunder eller mer. Detta kommer att simulera batteriets bortkoppling och fixa både firmware och maskinvarufel.

Prova att ladda telefonen i säkert läge - jag har stött på några situationer där en app fick telefonen att inte ladda när den var ansluten till en kabelladdare. Det finns en möjlighet att du kan ha installerat liknande appar som hindrar din telefon från att ladda. Så försök att köra telefonen i säkert läge för att tillfälligt inaktivera alla tredjepartsappar och om detta är fallet bör enheten laddas ordentligt i säkert läge. Om det som verkligen händer är nästa steg du måste göra att hitta appen som orsakar problemet och avinstallera den. Men om telefonen inte laddas ens i säkert läge, bör du prova nästa procedur.

Stäng av telefonen och ladda den - det vi försöker åstadkomma här är att veta om det här problemet är med firmware och om det bara inträffar när telefonen är igång. Medan systemet spelar en viktig roll i laddningsprocessen är telefonen hårdkopplad för att ladda batteriet även om det är avstängt. Så om din enhet faktiskt laddas när den är avstängd, ge den tid att fylla på batteriet och sedan slå på det igen medan den fortfarande är ansluten till laddaren för att veta om den fungerar. Om det inte gör det, måste du göra nästa procedur.

Utför huvudåterställning - om din telefon laddas någon gång när du felsöker, betyder det att problemet är med hårdvaran och det kan åtgärdas med en återställning. Men innan du gör det, se till att du säkerhetskopierar dina filer och data eftersom de kommer att raderas. Du kan tappa vissa filer och du måste ställa in din telefon igen efter återställningen men jag tror att det är värt alla dina ansträngningar eftersom din telefon säkert kommer att fungera perfekt igen. Men om din enhet inte har laddat alls och om problemet fortsätter även efter återställningen, måste du ta den till butiken för att få en teknik för att kontrollera det åt dig.

Om du har problem med att utföra de förfaranden som jag föreslog ovan så här gör du ...

Hur man kör LG G6 i säkert läge

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren när skärmen är på.
 2. I alternativmenyn som visas trycker du på och håller strömmen av .
 3. När 'Restart in Safe mode' visas trycker du på OK för att starta om i Safe mode.
 4. Vid omstart visar enheten "Safe mode" längst ner på skärmen.

Hur du avinstallerar appar från din telefon

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på Apps > Inställningar .
 2. Om du använder flikvy, välj fliken Allmänt .
 3. Tryck på appar .
 4. Tryck på Alla appar.
 5. Tryck på önskad app.
 6. Klicka på Avinstallera > OK .

Så här återställer du din LG G6

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll ned strömbrytaren och volymknapparna.
 4. När LG-logotypen visas släpper du snabbt och håller sedan ner strömbrytaren medan du fortsätter att hålla ned volymknappen.
 5. När återställning av fabriksdata visas, använd knappen Volym ned för att markera Ja .
 6. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta.
 7. När Radera alla användardata och återställa standardinställningarna visas använder du knappen Volym ned för att markera Ja .
 8. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta.
 9. Vänta tills enheten återställs.

Jag hoppas att den här felsökningen har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Om du har andra problem med din telefon du vill dela med oss, känn dig fri att kontakta oss eller lämna en kommentar nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Hur du startar upp din LG G6 i felsäkert läge, torka av cache-partition, fabriks- och master-återställning [Tutorials]
 • Hur du fixar din LG G6 som inte kommer att slås på [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din LG G6 med skärmflimrande problem [Felsökningshandbok]
 • LG G6-textmeddelanden tar sig alltid för att skicka problem och andra relaterade problem
 • LG G6 Home har tyvärr stoppat problemet och andra relaterade problem
 • LG G6-skärmen är flimrande och andra relaterade problem
 • LG G6 slår inte på efter programuppdatering och andra relaterade problem