Hur man fixar LG G6 Plus som håller på att frysa och krascha (enkla steg)

Medan LG G6 Plus levereras fullständigt imponerande hårdvaruspecifikationer, är den inte fri från problem och fel. Vi har faktiskt fått en hel del klagomål som tyder på att telefonen faktiskt är benägen att frysa och krascha. Enligt vissa ägare fryser deras enheter i några sekunder på slumpmässiga tider oavsett vad de gör. Det finns också de som klagade över krascher och slumpmässiga omstarter. Dessa prestandafrågor, även om de inte är så allvarliga, är väldigt irriterande eftersom de ofta uppstår när du gör något viktigt. Ingen skulle vilja använda en telefon som är plågad med dessa problem.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din LG G6 Plus som fryser och kraschar. Jag kommer att dela med dig den lösning som vi har använt för att lösa dessa problem. Detta är inte första gången vi mötte dem så vi vet redan en sak eller två som kan hjälpa dig att göra din telefon fungera perfekt igen. Om du är en av ägarna till den här enheten och för närvarande har liknande problem kan du fortsätta läsa eftersom det här inlägget kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur du fixar din LG G6 Plus som håller på att frysa och krascha

Det mesta av tiden, fryser och kraschar orsakas av några mindre problem med appar och själva firmware. Med andra ord kan du fixa det på egen hand utan hjälp från någon. Försök se om procedurerna som jag presenterade i det här inlägget kan hjälpa dig att hantera dessa problem.

Första lösningen: Starta om din telefon

Innan du gör någonting, se till att du startar om telefonen, särskilt om dessa problem bara började visa sig eftersom de bara kan vara på grund av några mindre fel i firmware. Så, tryck på strömknappen och starta om telefonen. Om det inte löser problemen kan du prova att göra en tvångsstart som är mycket effektivare än normal omstart:

 1. Tryck och håll ner knappen Volym ned och släpp den inte.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du håller ner volymknappen.
 3. Håll båda knapparna intryckta i 10 sekunder eller mer.
 4. Släpp båda tangenterna när logotypen visas.

Efter detta och problemen fortsätter att pröva, försök att göra nästa procedur.

Andra lösningen: Kör telefonen i säkert läge och avinstallera misstänkta appar

I säkert läge är alla tredjepartsappar tillfälligt inaktiverade. Om en av dem orsakar problemet bör din telefon fungera smidigt när den befinner sig i den miljön. Så här startar du upp telefonen i säkert läge:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren när skärmen är på.
 2. I alternativmenyn som visas trycker du på och håller strömmen av .
 3. När 'Restart in Safe mode' visas trycker du på OK för att starta om i Safe mode.
 4. Vid omstart visar enheten "Safe mode" längst ner på skärmen.

Förutsatt att problemen inte uppstår i det här läget är nästa sak du bör ta reda på vilken app som orsakar problem och avinstallera det.

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på Apps > Inställningar .
 2. Om du använder flikvy, välj fliken Allmänt .
 3. Tryck på appar .
 4. Klicka på rullgardinsmenyn och tryck på Alla appar .
 5. Klicka på den misstänkta appen.
 6. Klicka på Avinstallera > OK .

Därefter startar du om telefonen normalt för att se om problemen fortfarande händer.

Tredje lösningen: Återställ alla inställningar

Om frysningarna och kraschen fortfarande inträffar i säkert läge eller efter avinstallation av misstänkta appar, måste du återställa alla inställningar på din enhet. Att återställa din enhet till standardinställningar hjälper när enheten kraschar och återställer sig själv eller när appar fryser / hänger eller återställer enheten.

 1. Navigera från en Startskärm: Inställningar> Säkerhetskopiera och återställ.
 2. Klicka på Återställ inställningar.
 3. Tryck på Återställ inställningar för att bekräfta.
 4. Ange eventuellt PIN-koden, lösenordet eller mönstret.
 5. Klicka på OK.

Genom att utföra dessa steg återställs alla systeminställningar (t.ex. ringsignaler, ljudinställningar, skärminställningar osv.) Till standardvärdena. Personuppgifter som nedladdade appar och media (bilder, videor, musik) påverkas inte. Om problemen fortfarande uppstår efter detta, gå vidare till nästa procedur.

Fjärde lösningen: Säkerhetskopiera dina filer och återställ din telefon

Om frysningarna och kraschen inte beror på fysiska och vätskeskador, kommer en återställning att fixa det. Innan du faktiskt återställer telefonen måste du dock säkerhetskopiera alla dina filer och data eftersom de kommer att raderas under processen.

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll ned strömbrytaren och volymknapparna.
 4. När LG-logotypen visas släpper du snabbt och håller sedan ner strömbrytaren medan du fortsätter att hålla ned volymknappen.
 5. När återställning av fabriksdata visas, använd knappen Volym ned för att markera Ja .
 6. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta.
 7. När Radera alla användardata och återställa standardinställningarna visas använder du knappen Volym ned för att markera Ja .
 8. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta.
 9. Vänta tills enheten återställs.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig på ett eller annat sätt. Om du har andra problem med din telefon du vill dela med oss, känn dig fri att kontakta oss när som helst eller lämna en kommentar nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske vill kolla in:

 • Hur du fixar din LG G6 med skärmflimrande problem [Felsökningshandbok]
 • Hur du fixar din LG G6 som inte kommer att slås på [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din LG G5 som inte kan skicka och ta emot textmeddelanden [Felsökningsguide]
 • LG G5 “Tyvärr har meddelanden slutat” fel förklarade [Felsökningshandbok]
 • LG G5-användare kan inte höra under samtal även med volym vänd hela vägen [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din LG G5 som inte kommer att slås på [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar en LG G5 som inte laddas och andra laddningsrelaterade problem [Felsökningshandbok]