Hur man fixar lågt ljud på samtal på Galaxy S10 | ljudet är lågt under samtal

Ofta är samtalsproblem några av de vanligaste problemen på alla telefoner. I dagens inlägg visar vi dig hur du fixar låg ljud på samtal på Galaxy S10. Ta reda på vad du måste göra för att ta reda på orsaken till problemet.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Låg ljud på samtal. Jag är på min andra ersättning för det här problemet. Plötsligt är mitt ljud så lågt på samtal även med volym på max jag kan inte ens höra ringen när jag väntar på att någon ska svara. Jag kan knappt höra när de svarar. Jag måste använda högtalartelefonen för att höra samtal. Jag tror att det är mjukvarorelaterat eftersom det kommer att fungera bra då jag tvingas uppgradera och här kommer ljudproblem. Jag är för närvarande på Android 9 eftersom jag är rädd att när jag uppgraderar till 10 måste jag byta ut den här telefonen. Min sista telefon hade Android 10 och den måste bytas ut för samma problem. Jag har inget skärmskydd, Bluetooth är inte på, volymen är på max och högtalaren är inte hindrad.

Hur man fixar lågt ljud på samtal på Galaxy S10 | ljudet är lågt under samtal

Baserat på din problembeskrivning verkar problemet vara mjukvarorelaterat. Om du redan har granskat grunderna som att se till att volymen är uppe, högtalaren är klar, Bluetooth inte bland annat, måste du fokusera på eventuella programvaraspekter av problemet. Nedan finns felsökningsstegen som du vill göra.

Lågt ljud på samtal fixar nr 1: Kontrollera att aviseringar är inställda på max

Meddelandets volym kan ibland ändras på grund av uppdateringar eller andra appar. Försök kontrollera aviseringarna på din enhet för att se om volymen har ställts in för låg för att du ska kunna höra det under samtal. Under Inställningar> Ljud och vibration finns det många saker som du måste kontrollera för att säkerställa att ljudinställningen för din S10 uppfyller din standard. Som en allmän regel börjar du med att kontrollera det allra första alternativet som är Ljudläge. Arbeta dig ner tills du ändrar dem du vill ha. Ett av alternativen längst ner bör säga Besvara och avsluta samtal . Ändra standardinställningen om du tror att ett av alternativen kan störa hur du vill att telefonaviseringar ska ske.

Lågt ljud på samtal fixar nr 2: Tvinga stäng telefonapp

Om du inte kan ringa eller ta emot samtal eftersom din S10 säger att telefonen har stannat, är det första du vill göra omstart av nämnda app. Om du har tur och felet är tillfälligt kommer den här förmodligen att hjälpa. Det finns ett antal faktorer som kan göra att Telefon-appen slutar fungera korrekt. För att se om omstart av det hjälper, här är vad du kan göra:

 1. På skärmen trycker du på funktionsknappen Senaste appar (den med tre vertikala linjer till vänster om Hem-knappen).
 2. När skärmen Nya appar visas, svep åt vänster eller höger för att leta efter appen Inställningar. Det borde vara här om du lyckades köra den tidigare. Dra sedan upp på appen för att stänga den. Detta bör tvinga stänga det. Om den inte är där, klicka helt enkelt på appen Stäng alla för att också starta om alla appar.

Ett annat sätt att tvinga stänga en app är detta:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och knacka på Inställnings-appen.
 6. Tryck på Force Stop.

Lågt ljud på samtal fixar nr 3: Tvinga omstart innan du ringer

Om problemet kommer tillbaka efter att ha startat om appen själv är nästa sak du vill göra en mjuk återställning. Detta bör rensa systemet och eventuellt också bli av med buggen. För att göra det, tryck helt enkelt på strömbrytaren och volym ned-knapparna i cirka 10 sekunder. Släpp knapparna när telefonen har startat om. Detta är vanligtvis effektivt för att rensa buggar som utvecklats när ett system lämnas igång under en tid. Vi föreslår att du startar om din S10 med den här metoden minst en gång i veckan för att minska risken för buggar.

För vissa Galaxy S10 kan det finnas något annorlunda sätt att komma fram till samma metod. Här är hur:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Lågt ljud på samtal fixar nr 4: Rensa cache för telefonapp

Att rensa cache för en problemapp är ytterligare ett grundläggande felsökningssteg som du kan göra i den här situationen. Lär dig hur du gör det nedan.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på Telefon-appen.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache-knapp.
 8. Starta om telefonen och kolla om problemet.

Lågt ljud på samtal fix # 5: Återställ telefonapp

Om telefonen har stoppat felet kvarstår, måste du följa föregående steg genom att rensa appens data. Detta återställer appen till dess standardvärden. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på Telefon-appen.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknapp.
 8. Starta om telefonen och kolla om problemet.

Även om detta felsökningssteg inte tar bort någon personlig information rekommenderar vi starkt att du skapar en säkerhetskopia av dina kontakter och telefonloggar om du vill hålla dem intakta.

Låg ljud på samtal fix # 6: Återställ nätverksinställningar

Närhelst det finns nätverksrelaterade problem är en av de grundläggande sakerna att göra att rensa den nuvarande nätverkskonfigurationen. Ibland kan systemomfattande förändringar som en uppdatering röra vissa saker. Följ dessa steg för att se om det finns någon nätverksinställning som orsakar problemet:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställ nätverksinställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Lågt ljud på samtal fix # 7: Prova att sätta på Safe Mode

Om din Galaxy S10 började ha lågt ljud på samtal efter att du installerat en app, är det en bra idé att se om att radera appen kommer att fixa den. Om du inte är säker eller om du inte kommer ihåg vilken app du kanske har installerat kan du också försöka starta om enheten till säkert läge. Andra appar kan ibland störa Android och andra appar. Om du vill kontrollera om det är fallet startar du om telefonen till säkert läge. Så här gör du:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren tills Power off-fönstret visas och släpp sedan.
 2. Tryck och håll ner strömmen tills Prompt-läget visas och släpp sedan.
 3. För att bekräfta, tryck på Säker-läge.
 4. Processen kan ta upp till 30 sekunder att slutföra.
 5. Vid omstart visas ”Safe mode” längst ner till vänster på startskärmen.

Kom ihåg att tredjepartsapplikationer är inaktiverade i det här läget, så det du kan använda är förinstallerade appar. Om pekskärmsfrågan inte visas i säkert läge, betyder det att problemet beror på en dålig app. Avinstallera appen som du nyligen installerade och se om det kommer att fixa det. Om problemet kvarstår, använd processen för eliminering för att identifiera den falska appen. Här är hur:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S10 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Lågt ljud på samtal fixar nr 8: Torka cache-partition

Vissa appar kan påverkas negativt om systemcachen är skadad. Android använder en systemcache, som lagras i cache-partitionen, för att ladda appar snabbt. Ibland skadas cachen under och efter en uppdatering eller av andra skäl. Även om detta kan låta ofarligt, kan en skadad cache så småningom orsaka prestandaproblem samt ett gäng andra mindre irritationer. För att säkerställa att telefonens systemcache är färskt kan du torka cache-partitionen. Detta kommer att tvinga telefonen att ta bort den aktuella cachen och ersätta den med en ny över tid.

Så här torkar du cache-partitionen på din Galaxy S10:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".

Lågt ljud på samtal fixar nr 9: Uppdatera programvaran och apparna

Även om det inte är allmänt känt av många Android-användare, installerar uppdateringar ibland också nödvändiga korrigeringar för kända buggar. Se till att du inte försenar installationen av system- eller appuppdateringar. Som standard bör din S10 meddela dig om tillgängliga uppdateringar, men om du stänger av den här mekanismen är det hög tid att manuellt leta efter dem.

Så här söker du efter Android- eller systemuppdatering:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Programuppdatering.
 3. Klicka på Ladda ner och installera.
 4. Vänta tills enheten ser efter uppdateringar.
 5. Installera uppdateringen. Om det inte finns någon ny uppdatering bör din telefon berätta för dig.

För Galaxy S10-enheter med bärarmärke eller de som tillhandahölls av din operatör kanske det inte finns något alternativ att manuellt leta efter uppdateringar. Allt du behöver göra är att helt enkelt bekräfta om det finns ett meddelande om en uppdatering och tillåta installation av uppdateringen.

Så här letar du efter appuppdateringar:

 1. Öppna Play Store-appen.
 2. Klicka på Fler inställningsikon (längst upp till vänster).
 3. Klicka på Mina appar och spel.
 4. Klicka på Uppdatera alla-knappen.

Lågt ljud på samtal fixar nr 10: Fabriksåterställning

Det sista felsökningssteget som du kan utföra är att torka av enheten med fabriksinställning. Detta hjälper dig till problem som är resultatet av programvara eller appbuggar. Nedan är de två sätten att fabriksinställa din S10:

Metod 1: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 via menyn Inställningar

Detta är det enklaste sättet att torka av din Galaxy S10. allt du behöver göra är att gå under Inställningsmenyn och följa stegen nedan. Vi rekommenderar den här metoden om du inte har några problem med att gå under Inställningar.

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter och ta bort ditt Google-konto.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Bläddra till och knacka på General management.
 4. Tryck på Återställ.
 5. Välj Factory data reset från de angivna alternativen.
 6. Läs informationen och tryck sedan på Återställ för att fortsätta.
 7. Tryck på Radera alla för att bekräfta åtgärden.

Metod 2: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 med hårdvaruknappar

Om ditt fall är att telefonen inte startar upp eller den startas men menyn Inställningar är otillgänglig kan den här metoden vara till hjälp. Först måste du starta om enheten till återställningsläge. När du väl har åtkomst till Återställning är det dags att du startar korrekt masteråterställningsprocedur. Det kan ta några försök för dig innan du kan komma åt Återställning så var tålamod och försök helt enkelt igen.

 1. Skapa om möjligt en säkerhetskopia av dina personuppgifter i förväg. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 2. Du vill också se till att du tar bort ditt Google-konto. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 3. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 4. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-knappen samtidigt.
 5. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du fortfarande håller in knapparna Volym upp och Bixby.
 6. Återställningsskärmenyn visas nu. Släpp knapparna när du ser detta.
 7. Använd knappen Volym ned tills du markerar 'Torka data / fabriksåterställning'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja 'Torka data / fabriksåterställning'.
 9. Använd Volym ned för att markera Ja.
 10. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta fabriksinställning.

Lågt ljud på samtal fix # 11: Kontakta din nätoperatör

Som slutanvändare finns det bara så mycket du kan göra när det gäller att fixa problem som lågt ljud på samtal. Om ingenting har ändrats efter en fabriksåterställning bör du överväga att involvera din nätoperatör i att ta reda på orsaken. Detta kan vara ett problem med deras programvara eller med deras tjänst. Hur som helst, de är ditt enda val just nu. Prata med dem och låt dem ta reda på problemet. Vi föreslår att du pratar med deras tekniska supportteam och inte deras försäljnings- eller marknadsföringsteam i butikerna. Ofta har dessa killar inte teknisk kunskap om hur man fixar nätverksfel. Deras telefon stöder dock kan ha. Var noga med att be om det tekniska teamet istället för kundserviceavdelningen.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.