Hur man fixar kan inte ta emot MMS på Galaxy S10 | enkla sätt att lösa textfrågan

För det mesta fungerar textning och MMS men för vissa sällsynta fall som de inte gör kan de vara frustrerande. Om din Galaxy S10 inte kan ta emot MMS, borde den här artikeln vara för dig. Lär dig hur du hanterar problemet genom att följa våra förslag.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar kan inte ta emot MMS på Galaxy 10 | enkla sätt att lösa textfrågan

Om din Galaxy S10 har problem med texter eller inte kan ta emot MMS finns det ett antal felsökningssteg som du måste göra. Lär dig vad du kan göra för att fixa det nedan.

Kan inte ta emot MMS-fix nr 1: Bekräfta att mobildata är PÅ

Om din Galaxy S10 inte kan ta emot MMS är det allra första du behöver kontrollera att mobildata är på. MMS, till skillnad från vanliga texter eller SMS, kräver mobildata för att fungera. Om du har ett begränsat mobildatabonnemang och din MMS plötsligt slutar fungera beror det antagligen på att mobildata stängs av. Kontakta din operatör för att bekräfta detta. Om inte uttryckligen anges av din operatör fungerar MMS inte på wifi. Förvänta dig inte att du kan fortsätta skicka eller ta emot MMS om du alls är på wifi-anslutning.

Om dina mobildata fungerar men MMS fortfarande inte fungerar, fortsätt med resten av felsökningen nedan.

Kan inte ta emot MMS-fix nr 2: Återställ nätverksinställningar

Om MMS fungerade tidigare är det möjligt att det kan vara några nätverksinställningar som har ändrats. För att säkerställa att alla nätverksinställningar är okej är det andra steget att återställa dem. Återställning av nätverksinställningar återställer alla dataanslutningar till fabriksinställningarna. Följande ändringar kommer att ske genom att återställa nätverksinställningar.

 • Lagrade Wi-Fi-nätverk raderas.
 • Parade Bluetooth-enheter raderas.
 • Inställningar för bakgrundssynkronisering kommer att aktiveras.
 • Databegränsande inställningar i applikationer som manuellt stängdes av / på av kunden återställs till standardinställningen.
 • Nätverksvalsläget kommer att ställas in på automatiskt.

Följ dessa steg för att utföra en nätverksåterställning.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Klicka på RESET SETTINGS-knappen.

Stegen ovan återställer inställningar för wifi, mobildata och Bluetooth. Detta innebär att du måste ange wifi-lösenord, koppla ihop Bluetooth-enheter eller ange VPN-referenser igen.

Kan inte ta emot MMS-fix nr 3: Ta bort gamla konversationer

Både mottagna och skickade objekt lagras i samma dedikerade lagringsutrymme i din meddelandeapp. Om du regelbundet skickar eller tar emot meddelanden med bilagor kan det hända att din meddelandenapp har slut på plats. Försök ta bort några av dina gamla meddelanden, eller de med många bilagor för att lösa problemet. Radera så många som möjligt för att se till att det finns mer än tillräckligt med utrymme för att rymma inkommande texter eller MMS. Starta sedan om telefonen och se vad som händer.

Kan inte ta emot MMS-fix nr 4: Verifiera APN

Om du inte är säker på om APN-inställningarna är korrekta eller inte, kan du kontrollera APN-inställningarna själv genom att göra följande steg:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Anslutningar.
 3. Knacka på mobilnätverk.
 4. Klicka på Access Point-namn.
 5. Välj rätt APN.
 6. Konfigurera värden vid behov.

Se till att få rätt APN från din operatör i förväg.

Kan inte ta emot MMS-fix nr 5: Rensa cache-appen för meddelanden

Ett av de direkta sätten att felsöka meddelanden app är att rensa cache. Nedan följer stegen för att göra det:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på meddelanden-appen.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache-knapp.
 8. Starta om enheten och kolla om problemet.

Kan inte ta emot MMS-fix nr 6: Återställ meddelanden-appen

En uppföljning till föregående felsökningssteg är att återställa appen. Genom att återställa menar vi att återställa alla dess inställningar till fabriksinställningarna och avinstallera uppdateringarna. Även om rensning av data från meddelanden app inte kommer att ta bort dina texter, rekommenderar vi starkt att du skapar en säkerhetskopia i detta skede för att förhindra oavsiktlig förlust av dina saker.

Så här tar du bort en apps data:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på meddelanden-appen.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknapp.
 8. Starta om enheten och kolla om problemet.

Kan inte ta emot MMS-fix nr 7: Använd en annan app

Om din S10 fortfarande inte kan ta emot MMS vid denna tidpunkt bör du överväga att använda en annan app. Detta gör att du kan kontrollera om det finns ett problem med det nuvarande du använder eller inte.

Kan inte ta emot MMS-fix nr 8: Torka av cache-partitionen

Det finns många bra och pålitliga meddelanden-app från Play Store. Att använda Googles egna Android-meddelanden är bra att prova först.

För att ladda appar snabbt lagrar Android ofta använda objekt som webbplatslänkar, bilder, videor, annonser, bland annat i en del i intern lagring som kallas cachepartition. Ibland kan dessa artiklar som kallas systemcache bli föråldrade eller skadade och orsaka prestandaproblem eller fel. För att säkerställa att din telefon körs effektivt och cachen är i toppform, vill du regelbundet rensa cache-partitionen (ungefär en gång i några månader). När du hanterar app-problem kan det också vara ett av felsökningsstegen. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Kan inte ta emot MMS-fix nr 9: Få hjälp från nätoperatören

Om alla förslag ovan inte löser problemet måste du arbeta med din nätoperatör. Det kan finnas ett konto- eller nätverksproblem som förhindrar att MMS fungerar normalt så att det inte är dåligt att involvera din operatör i den här.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.