Hur man fixar kan inte ringa eller ta emot samtal på Galaxy S10 | felsöka samtalsproblem

Samsung Galaxy-enheter stöter vanligtvis inte på nätverksproblem men när de gör det kan de vara mycket frustrerande för ägarna. I denna felsökningsartikel hjälper vi dig att hantera ett specifikt samtalsproblem som vanligtvis kan uppstå av flera orsaker: kan inte ringa eller ta emot samtal. Se till att följa våra förslag nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar kan inte ringa eller ta emot samtal på Galaxy S10 | felsöka samtalsproblem

Har din Galaxy S10 problem när du försöker ringa eller ta emot samtal? Om den inte kan ringa eller ta emot samtal och du inte har någon aning om hur du åtgärdar det, följ våra felsökningssteg nedan för att fixa det.

Det går inte att ringa eller ta emot samtal fix 1: Starta om telefonen

Många samtalsproblem orsakas av mindre buggar. Tillfälliga buggar kan utvecklas när systemet körs under lång tid men de kan försvinna efter en systemstart. Se till att starta om telefonen om du inte har gjort det ännu. Så här görs:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 12 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Obs! Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Obs: Använd volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Låt upp till 90 sekunder gå till återställningen.
 3. Om skärmen Underhållsstartläge inte visas, har enheten inte den. Vänta helt enkelt på att enheten stängs av helt.

Det går inte att ringa eller ta emot samtal fix # 2: Kontrollera att signalen är bra

Det kan hända att samtal och sms inte fungerar korrekt om du befinner dig på en plats med dålig signal. Se till att det finns minst tre signalstänger på din Galaxy S10 när du ringer. Även om signalfält inte kan säga exakt huruvida en nätverkstjänst kan fungera, har åtminstone det numret tillräckligt bra för att möjliggöra samtal eller SMS.

Om signalen fortsätter att skära in och ut i ditt nuvarande område, försök att flytta och se om det kommer att lösa problemet. Du kanske måste starta om telefonen först innan du testar om problemet igen.

Det går inte att ringa eller ta emot samtal fixa nr 3: Sätt tillbaka SIM-kortet

När du hanterar något nätverksproblem är en av de grundläggande sakerna du kan göra att försöka se om SIM-kortet helt enkelt behöver starta om. För att göra det behöver du bara stänga av enheten och ta bort SIM-kortet. Detta är vanligtvis effektivt för att fixa text- eller samtalsproblem.

Det går inte att ringa eller ta emot samtal fix # 4: Rensa cache för telefonapp

Om din Galaxy S10 fortfarande inte kan ringa eller ta emot samtal just nu är nästa logiska steg att göra med appen Telefon. Det kan vara ett problem med den nämnda appen som hindrar den från att fungera korrekt. För att se om det är en telefonapp-problem kan du prova att rensa cache och se vad som händer.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på Instagram-appen.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache-knapp.

Det går inte att ringa eller ta emot samtal fix # 5: Återställ telefonapp

Om problemet återkommer efter att torka av app-appens cache, är det nästa bra du måste göra att återställa telefon-appen till dess standardvärden. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på Instagram-appen.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknapp.

Det går inte att ringa eller ta emot samtal fix # 6: Rensa cache-partition

Ett annat möjligt skäl till varför din Galaxy S10 inte kan ringa eller ta emot samtal kan vara ett cache-partitionsproblem. Cache-partition är en del av din enhets lagring som behåller systemcachen. Denna cache används av Android för att ladda appar snabbt. Ibland, när den här cachen är skadad, kan det leda till all slags problem. Att se till att systemcachen uppdateras vid denna tidpunkt är viktigt. Så här tar du bort cachepartitionen och uppdaterar systemcachen:

 1. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-knappen samtidigt.
 3. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du fortfarande håller in knapparna Volym upp och Bixby.
 4. Återställningsskärmenyn visas nu. Släpp knapparna när du ser detta.
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Det går inte att ringa eller ta emot samtal fixa nr 7: Kontrollera om rogue-appen

Vissa tredjepartsappar kan störa Android och orsaka problem. För att kontrollera om någon av dina nedladdade appar är skyldig, försök att köra din S10 till säkert läge. I det här läget avbryts alla tredjepartsappar och kan inte köras. Om problemet inte uppstår i säkert läge, vilket innebär att du kan ringa och ta emot telefonsamtal medan säkert läge är aktivt, betyder det att en dålig tredjepartsapp orsakar problemet.

Så här kör du enheten till säkert läge:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren tills Power off-fönstret visas och släpp sedan.
 2. Tryck och håll ner strömmen tills Prompt-läget visas och släpp sedan.
 3. För att bekräfta, tryck på Säker-läge.
 4. Processen kan ta upp till 30 sekunder att slutföra.
 5. Vid omstart visas ”Safe mode” längst ner till vänster på startskärmen.

Kom ihåg att tredjepartsapplikationer är inaktiverade i det här läget, så det du kan använda är förinstallerade appar. Om pekskärmsfrågan inte visas i säkert läge, betyder det att problemet beror på en dålig app. Avinstallera appen som du nyligen installerade och se om det kommer att fixa det. Om problemet kvarstår, använd processen för eliminering för att identifiera den falska appen. Här är hur:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S10 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Kan inte ringa eller ta emot samtal fix # 8: Återställ nätverksinställningar

Ett annat effektivt sätt att hantera alla typer av nätverksproblem som det vi försöker fixa är att rensa nätverksinställningar. Detta felsökningssteg rensar inställningarna för Bluetooth, mobildata, wifi och VPN. Enkelt uttryckt kommer detta att återställa nätverkskonfigurationen för din enhet till dess standardvärden så att du måste konfigurera den efteråt. Till exempel måste du manuellt ansluta till wifi-nätverk igen när du har gjort detta felsökningssteg. För mobilinställningar är allt du behöver göra att fortsätta använda enheten normalt.

Om du använder en VPN-tjänst måste du lägga till värdena igen för att tillåta din enhet att använda tjänsten. När du återställer nätverksinställningarna på din S10 är det dessa saker som händer:

 1. Tillåter synkronisering av bakgrundsdata.
 2. Rensar gränserna för mobildata.
 3. Tar bort alla Wi-Fi SSID: er eller wifi-namn.
 4. Kopplar bort alla kopplade gränssnitt.
 5. Glömmer parade enheter.
 6. Tar bort alla begränsningar för appdata.
 7. Ställer in nätverksvalsläget till automatiskt.
 8. Ställer in önskad mobilnätverkstyp till den bästa tillgängliga.
 9. Stänger av flygläget.
 10. Stänger av Bluetooth.
 11. Stänger av dataroaming.
 12. Stänger av mobil hotspot.
 13. Stänger av VPN.
 14. Slår på mobildata.
 15. Slår på Wi-Fi.

Nedan följer de enkla stegen för att rensa den aktuella nätverksinställningen för din enhet.

 1. Klicka på Apps-ikonen på hemskärmen.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Knacka på General management.
 4. Tryck på Återställ.
 5. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 6. Tryck på Återställ inställningar för att bekräfta.

Att återställa nätverksinställningar på Galaxy S10 kommer inte att leda till att dina personuppgifter går förlorade. Du kan göra detta säkert utan att oroa dig för att du kan tappa något viktigt. Förhoppningsvis hjälper stegen ovan att fixa det nätverksproblem du upplever.

Det går inte att ringa eller ta emot samtal fix # 9: Fabriksinställning

I de flesta fall är det inte nödvändigt att torka av telefonen och återställa programvaran till fabriksinställningarna. Men om ingenting har fungerat hittills bör du överväga att göra en fabriksåterställning för att kontrollera om orsaken till felet finns i enheten, eller om det är något nätverksrelaterat.

Så här fabriksinställer du din S10:

Metod 1: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 via menyn Inställningar

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter och ta bort ditt Google-konto.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Bläddra till och knacka på General management.
 4. Tryck på Återställ.
 5. Välj Factory data reset från de angivna alternativen.
 6. Läs informationen och tryck sedan på Återställ för att fortsätta.
 7. Tryck på Radera alla för att bekräfta åtgärden.

Metod 2: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 med hårdvaruknappar

 1. Skapa om möjligt en säkerhetskopia av dina personuppgifter i förväg. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 2. Du vill också se till att du tar bort ditt Google-konto. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 3. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 4. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-knappen samtidigt.
 5. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du fortfarande håller in knapparna Volym upp och Bixby.
 6. Återställningsskärmenyn visas nu. Släpp knapparna när du ser detta.
 7. Använd knappen Volym ned tills du markerar 'Torka data / fabriksåterställning'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja 'Torka data / fabriksåterställning'.
 9. Använd Volym ned för att markera Ja.
 10. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta fabriksinställning.

Det går inte att ringa eller ta emot samtal fix 10: Kontakta din nätoperatör

Om fabriksåterställning inte hjälper och din S10 fortfarande inte kan ringa eller ta emot samtal, är den mest troliga orsaken till det bortom din förmåga att fixa. Se till att kontakta din operatör eller nätoperatör för hjälp.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.