Hur man fixar iPhone X-mikrofonen som inte fungerar (enkla steg)

Du har ett telefonsamtal men konversationen slutade inte bra eftersom du har problem med att höra varandras röster under samtalet. Du försökte igen och ringa ett nytt samtal men slutade ändå med samma dåliga samtalupplevelse. Något måste ha gått fel med din iPhone och förmodligen är mikrofonen att klandra. Synd att det är en ny iPhone och ändå här har du sådana problem. Men vänta, det finns något du kan göra för att försöka lösa problemet hemma innan du rusar ut till Genius Bar. I detta sammanhang beskrivs möjliga lösningar på mikrofonproblem på iPhone X, särskilt de som är associerade med programvarufel. Överväg att prova dessa lösningar om din iPhone fungerade bra innan du stötte på ett sådant problem med mikrofonen. Läs vidare och ta reda på dina alternativ.

Innan vi går vidare, om du har andra problem med din iPhone, kan du besöka vår felsökningssida för iPhone X för vi har redan behandlat några av de mest rapporterade problemen med enheten. Bläddra igenom sidan för att hitta liknande problem med ditt. Om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor för att kontakta oss.

Testa mikrofonerna på din iPhone X.

Det bästa sättet att börja är genom att utföra mikrofontestning. Om du gör det kan du avgöra om problemet beror på maskinvaruskada eller inte. Om någon av mikrofontesterna misslyckades, behöver din iPhone X troligen service. Annars måste du hantera ljud / ljudproblem som tillskrivs ett programvarufel på din iPhone X.

Så här är vad du bör göra först:

 1. Testa den främre och bakre mikrofonen med följande steg:
 1. Fotografera två snabba videor.
 2. Använd den främre kameran för att ta den första bilden och den bakre kameran för den andra bilden.
 3. Spela sedan efter dem.

Om du hör ljud i videor som tagits av den främre och bakre kameran, fungerar videoklippets respektive mikrofon bra.

 1. Testa den nedre mikrofonen med följande steg:
 1. Öppna appen Voice Memos.
 2. Spela sedan in ett nytt memo genom att trycka på den stora röda knappen i mitten av skärmen.
 3. Spela upp minnet sedan och se om du hör ljudet. Om den är hörbar fungerar den nedre mikrofonen.

Om mikrofontestet visar att mikrofonerna fungerar är det här när du behöver felsöka programvaruproblem som kan ha förhindrat att mikrofonsystemet fungerar korrekt på din enhet.

Rengör mikrofonen.

Andra faktorer som smuts, damm och skräp som sitter fast i mikrofonfacket kan också orsaka liknande problem på iPhone. Dämpade ljud eller inget ljud alls är de vanliga symtomen. Rengör mikrofonen med en torr, oanvänd tandborste för att se till att det inte är det som ger dig denna huvudvärk. Borsta ut för att rengöra mikrofongrillen längst ner på fickfodret. Skjut tandborsten över mikrofonerna för att ta bort smuts och damm.

Om rengöring av mikrofonen inte hjälper, försök sedan nästa tillämpliga lösning.

Återställ alla inställningar.

Fel i iPhone: s ljudinställningar kan också orsaka samma problem när du använder mikrofonen. Om problemet började efter att ha gjort några ändringar i dina iPhone-inställningar, har du troligtvis gjort något fel eller förmodligen ändrat vissa alternativ med felaktiga värden. För att åtgärda problemet kan du bara återställa ändringarna till den tidigare konfigurationen, men om detta inte är möjligt, till exempel när du inte är säker på vilken inställning eller alternativ du vill redigera, kan du bara gå till en återställning av inställningar. Detta kommer dock att ta bort alla dina andra anpassade inställningar. Alla dina uppgifter och personlig information förblir intakt men det skulle fortfarande vara värt ett skott. Så här gör du:

 1. Öppna inställningsappen .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner och tryck sedan på Återställ .
 4. Klicka för att välja alternativet Återställ alla inställningar .

Alla dina inställningar återställs till standard / originalvärden och sedan startar din iPhone igen. Gör några tester efter omstarten för att se om mikrofonerna redan fungerar korrekt. Om problemet kvarstår kan du prova nästa lösning.

Uppdatera iOS till den senaste versionen.

Att installera en iOS-uppdatering kan vara nyckeln till att fixa mikrofonproblemet om det utlöses av programvarufel i första hand. Med detta sagt, kontrollera om uppdateringar installeras på din enhet med följande steg:

 1. Öppna inställningsappen .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Klicka på Programuppdatering.

Om en uppdatering är tillgänglig ser du ett uppdateringsmeddelande. Innan du laddar ner och installerar den nya uppdateringen ska du säkerhetskopiera dina iPhone-data för säkerhetsskydd. Följ sedan instruktionerna på skärmen för att fortsätta med nedladdning och installation av iOS-uppdatering på din iPhone X.

Återställ din iPhone X till fabriksinställningar (grundinställning).

Det sista alternativet att överväga om problemet kvarstår och din iPhone X-mikrofon fortfarande inte fungerar korrekt efter att ha utfört alla tidigare lösningar är en grundinställning. Detta kommer att torka allt från din iPhone interna minne inklusive dina personliga inställningar och information så att du behöver skapa en säkerhetskopia innan du fortsätter. Det är en potentiell lösning på större systemfel som orsakas av vissa buggar som är tillräckligt tuffa för att motstå de tidigare metoderna. Följ de här stegen om du vill fortsätta:

 1. Säkerhetskopiera dina iPhone-data.
 2. Öppna inställningsappen .
 3. Tryck på Allmänt .
 4. Bläddra till och tryck på Återställ .
 5. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar .
 6. Ange ditt enhets lösenord om du uppmanas.
 7. Bekräfta återställning av iPhone.

Telefonen startar om automatiskt när återställningen är klar. Du kan sedan fortsätta med den första enhetsinställningen och börja använda din iPhone som vanligt igen.

Sök mer hjälp

Tveka inte att kontakta Apple Support för andra alternativ och rekommendationer om ingen av de givna lösningarna kan lösa problemet. Det kan vara ett mer intrikat mjukvaruproblem som orsakade att din iPhone X-mikrofon misslyckades eller slutade fungera korrekt, vilket redan krävde en officiell fixfix från Apple själv.

Alternativt kan du ta din iPhone till ett servicecenter och få den utvärderad av en Apple-tekniker för eventuella indikationer på hårdvaruskada. Det finns en större chans att mikrofonkomponenten har skadats eller blivit bustad. Om detta är fallet skulle service vara nödvändig. Och glöm inte att utnyttja garantin antingen för service eller byte av enheter, när det behövs.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone X-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 8. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Vad gör du när din Apple iPhone X inte kommer att slås på? [Felsökningsguide]
 • Vad gör du när din Apple iPhone X inte laddar eller laddar mycket långsamt? [Felsökningsguide]
 • iPhone X kommer inte att slås på igen efter oavsiktlig nedgång, fastnar i Apple-logotypskärmen, andra problem
 • Varför värms min iPhone X så snabbt och överhettas? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en iPhone X som överhettas efter installation av en ny firmwareuppdatering (enkla steg)