Hur man fixar iPhone 8 “Ett fel inträffade under aktivering” | fel i iMessage och FaceTime

Dagens inlägg visar felsökningsstegen som du kan göra om du har problem med "Ett fel inträffade under aktivering" på din iPhone 8. Detta specifika fel uppstår vanligtvis på grund av ett antal möjliga orsaker. Du måste göra en uppsättning steg för att begränsa grundorsaken.

"Ett fel inträffade under aktivering" -felet är bland de fel som man kan få på sin Apple-enhet om det finns problem med iMessage eller FaceTime-aktivering. Dessa är de andra liknande fel:

 • Väntar på aktivering
 • Aktiveringen misslyckades
 • Ett fel inträffade under aktiveringen
 • Det gick inte att logga in, kontrollera din nätverksanslutning

Om du får något av dessa fel på din iPhone 8, bör den här guiden vara till hjälp.

Innan vi fortsätter vill vi påminna er om att vi är här för att hjälpa. Om du letar efter lösningar på ditt eget #iOS-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar iPhone 8 “Ett fel inträffade under aktivering” | fel i iMessage och FaceTime

Får du iPhone 8-felet "Ett fel uppstod under aktivering"? Den här felsökningsguiden bör ge dig idéer vad du ska göra åt det.

iPhone 8 "Ett fel inträffade under aktivering" fix nr 1: Bekräfta datum och tid är korrekta

Apple-tjänster använder standardtid och datum för att fungera. Uppdateringar tidsstämmas av servrar och om din enhet har felaktiga tids- och datuminställningar kanske aktiverings- och uppdateringsfel inte fungerar. För att säkerställa att din iPhone 8 har rätt datum och tid kan du ställa in den manuellt så att den följer nätverkets standardtid (och tidszon). Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Tryck på Datum och tid.
 4. Aktivera automatiskt.

iPhone 8 "Ett fel inträffade under aktivering" fix # 2: Anslut till internet

Om du försöker aktivera Apple-tjänster som iMessage och FaceTime och du får felet "Ett fel inträffade under aktivering" måste du se till att detta inte beror på att det inte finns internetuppkoppling. Om du är hemma kan du försöka använda ditt hem wifi för att ansluta till internet. Efter det, försök att återuppta aktiveringsprocessen och se vad som händer. Om du inte lätt kan använda en wifi-anslutning för den här uppgiften, se till att dina mobildata fungerar. För att aktivering ska ske på en iPhone 8 behöver du ett bra fungerande internet på enheten såväl som SMS. SMS är nödvändigt för att aktivera ditt telefonnummer med iMessage och FaceTime. Vissa operatörer kan ta betalt för att du använder deras SMS-tjänst för att aktivera iMessage och FaceTime.

iPhone 8 "Ett fel inträffade under aktivering" fix # 3: Starta om iMessage eller FaceTime

Om problemet kvarstår just nu är nästa steg för dig att se om omstart av apparna själva - iMessage och FaceTime - kommer att lösa det. Vi har sett denna hjälp med felsökningssteg i äldre iPhones tidigare så du måste prova det här.

Så här startar du om iMessage:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Meddelanden.
 3. Stäng av iMessage.
 4. Starta om din iPhone 8.
 5. Kolla efter problemet.

Så här startar du om FaceTime:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på FaceTime.
 3. Stäng av FaceTime.
 4. Starta om din iPhone 8.
 5. Kolla efter problemet.

iPhone 8 "Ett fel inträffade under aktivering" fix # 4: Kontrollera om programvaran är uppdaterad

Ett av de kända orsakerna till att aktivering av vissa Apple-tjänster inte fungerar beror på föråldrad programvara. Uppdateringar ger inte bara kosmetiska förändringar på din enhet utan de fixar ibland även kända buggar. Se till att din enhet har den senaste tillgängliga iOS-versionen. Du kan manuellt leta efter uppdateringar för att se om det finns några tillgängliga just nu.

För att kontrollera om det finns en tillgänglig iOS-uppdatering:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Klicka på Programuppdatering.
 4. Installera uppdateringar om de är tillgängliga.
 5. Öppna iMessage eller FaceTime och kolla om problemet.

iPhone 8 "Ett fel inträffade under aktivering" fix # 5: Logga in på ditt Apple-konto

En annan enkel lösning på "Ett fel inträffade under aktivering" på iPhones kan vara buggar associerade med det nuvarande kontot. För att kontrollera om detta är fallet kan du försöka logga ut från ditt Apple-konto, starta om enheten och sedan logga in igen. Det har visat sig vara effektivt för att fixa detta fel tidigare. Det är lätt att göra och tar inte några minuter av din tid. Här är vad du behöver göra exakt:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på ditt kontonamn [ditt namn]
 3. Tryck på Namn, telefonnummer, e-post.
 4. Bredvid Reachable At trycker du på Redigera och tar sedan bort ditt nuvarande Apple-ID.
 5. Starta om din iPhone.

Nu har du tagit bort ditt Apple ID och startat om enheten, skriv in ditt Apple ID och se hur det går. Följ bara inloggningsstegen efter att enheten har startat om.

Alternativt kan du bara göra dessa steg för att ändra ditt Apple-ID. Detta får dock inte fördelarna med en omstart av systemet men det kan fortfarande fungera:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Logga in på din [enhet].
 3. Ange ditt Apple-ID och lösenord.
 4. Om du skyddar ditt konto med tvåfaktorautentisering anger du den sexsiffriga verifieringskoden och fyller i inloggningen.

iPhone 8 "Ett fel inträffade under aktivering" fix # 6: Aktivera iMessage

iMessage aktiveras vanligtvis tillsammans med iCloud så om ditt iCloud-konto fungerar nu kan det vara ett problem med iMessage på din enhet. Beroende på exakt problem kan återaktivering av iMessage hjälpa.

Om du inte har använt iMessage ännu på din iPhone 8, kan följande steg hjälpa till att aktivera det:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Meddelanden.
 3. Tryck på iMessage On / Off-omkopplaren. Strömbrytaren blir grön när den är påslagen.
 4. Starta om enheten och kolla om problemet.

Både iMessage och FaceTime använder samma Apple-servrar så om den ena är nere kan den andra också vara nere. För att göra det, försök att kontrollera iMessage på en annan iPhone, iPad eller Mac. iMessage stöter sällan på serverproblem som leder till förlust av tjänst men det är värt att kontrollera.

Om du redan har konstaterat att det inte finns något iMessage-problem alls kan du kontrollera om det är aktiverat eller inte på din iPhone. För att göra det, gå bara till Inställningar> Meddelanden och se till att reglaget är helt åt höger. Om iMessage är avstängd, slå bara på den igen. Detta kommer att initiera en begäran om återaktivering, även om det kan ta upp till 24 timmar för att få ett positivt svar.

iPhone 8 "Ett fel inträffade under aktivering" fix # 7: Få hjälp från din nätoperatör

I vissa fall kan bärare vara orsaken till att iMessage eller Facetime inte aktiveras. För att säkerställa att du har allt täckt, låt din operatör veta om problemet, särskilt eftersom du sa att du nyligen har ändrat ditt nummer. Det kan finnas vissa begränsande förhållanden på deras slut som förhindrar att iMessage och FaceTime aktiveras. Se också till att din iPhone kan ta emot SMS. Om den inte kan skicka eller ta emot SMS, kommer den sannolikt inte att kunna ansluta via mobildata. Det kan i sin tur orsaka aktiveringsproblem med Apple.

Genom att ringa din operatör vill du också veta om det finns några operatörspecifika uppdateringar som du behöver installera på din telefon för att aktivera iMessage och FaceTime. Endast dem kan ge svaren.

iPhone 8 "Ett fel inträffade under aktivering" fix # 8: Få hjälp från Apple

Om problemet inte kommer från nätverkssidan kan det vara problem med Apple-servrar. Även om iMessage och FaceTime sällan har drifttider, kan de fortfarande hända då och då. Historiskt håller inte strömavbrott för iMessage och FaceTime länge. De försvinner vanligtvis på egen hand inom några timmar. Om du tror att någon av dessa tjänster har varit ute länge nu föreslår vi att du får hjälp av Apple.


Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.