Hur man fixar iPhone 7 Plus Wi-Fi som fortsätter att tappa bort eller inte är tillgängligt efter iOS-uppdatering [Felsökningsguide]

För att göra din iOS-upplevelse ännu bättre har du beslutat att få den senaste uppdateringen installerad på din iPhone 7 Plus. Uppdateringsprocessen gick smidigt igenom, men när du försökte få tillgång till Wi-Fi-internet på din mobil fungerar det som avsett. Detta är också vad som hände med andra iPhone-användare efter uppdatering till den senaste iOS-versionen. Lär dig varför detta problem uppstår och vilka alternativ du kan ha som botemedel.

Men innan något annat, om du har andra problem med din iPhone 7 Plus, se till att du kommer in på vår felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de mest rapporterade problemen med den nya iPhone. Om du behöver ytterligare hjälp eller om du inte hittar det du letar efter på den sidan, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka. Oroa dig inte, det är en gratis konsultationstjänst så du behöver inte oroa dig för någonting. Ge oss mer information om problemet så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig fixa det.

Varför slutade din iPhone Wi-Fi fungera som avsett efter iOS-uppdateringen?

Uppenbarligen är det du har att göra med en post-uppdatering om trådlös anslutning. Vissa uppdateringar, särskilt stora iOS kommer att radera eller åsidosätta de aktuella inställningarna på din iPhone så att det är möjligt att vissa funktioner inklusive Wi-Fi automatiskt inaktiveras. Du kan alltid gå över till dina iPhone-inställningar för att kontrollera om detta verkligen händer.

Förutom programuppdatering kan din Wi-Fi-anslutning också störas, bli instabil eller inte tillgänglig på grund av serverproblem. Ett exempel om detta är när det uppstår tekniska problem i din Internetleverantörs slut och på samma sätt när ett nätverksavbrott inträffar.

Om det inte är din Internetleverantör eller felaktig uppdatering, är den underliggande orsaken troligtvis inom din iPhone-programvara. Det är då du måste lösa några lösningar för att felsöka och åtgärda programvaruproblem som påverkar Wi-Fi-anslutningen på din iPhone 7 Plus.

Det värsta bland de möjliga orsakerna är hårdvaruskador. Det är troligt det som utlöser Wi-Fi som fortsätter att tappa bort eller kopplas bort. Din iPhone har en fysisk antenn som ansvarar för att sända och ta emot trådlös signal och gör att din enhet kan utföra Wi-Fi- och Bluetooth-funktioner. Om den antennen skadas av en droppe eller vätskeskada, är det vad du behöver fixa först. Detta anger också behovet av service eller teknisk reparation.

Möjliga lösningar och lösningar för att hantera Wi-Fi-problem på iPhone

Med tanke på att problemet inte är hårdvaran kan du försöka utföra några lösningar för att lösa problemet. Du kan hänvisa tillbaka till de markerade faktorerna och börja arbeta som du kanske tror har fått din iPhone 7 Plus Wi-Fi att sluta fungera som förväntat.

Innan du börjar felsökning, starta om din trådlösa router / modem och starta sedan om din iPhone 7 Plus. Om möjligt, koppla ur routern från strömkällan i minst 30 sekunder, koppla sedan in den igen och slå på den. Efter omstarten kan du försöka ansluta till Wi-Fi och surfa på Internet för att se om det fungerar bra nu. Fortsätt till de följande lösningarna om problemet kvarstår efter omstart av modemet eller den trådlösa routern.

Slå av Wi-Fi- och flygplansläge och slå sedan på det igen

Detta enkla trick har kunnat hjälpa många människor som hade problem med Wi-Fi-anslutning så att du lika gärna kan prova först.

 1. För att göra det, gå över till dina iPhone- inställningar-> Wi-Fi-> tryck sedan på omkopplaren för att stänga av Wi-Fi och slå sedan på den igen.
 2. Gör samma sak med flygplansläge genom att gå till Inställningar-> Flygplansläge-> tryck sedan på omkopplaren för att slå på funktionen och sedan slå av den. Se till att flygplansläget är AV och att Wi-Fi är PÅ.

Starta om din iPhone efter att ha genomfört tidigare lösningar och gör sedan testbläddring för att se om den fungerar korrekt.

Verifiera och se till att problemet inte är isolerat på en webbplats

Om du upplever problem med långsam surfning eller intermittent anslutning bara med en viss webbplats men andra fungerar bra, betyder det att problemet är isolerat till webbplatsen. Eller så kan du också prova att använda en annan webbläsarapp och försöka surfa på webben för att se om allt fungerar på samma sätt eller inte med den andra webbläsaren. Problemet kan också isoleras till den aktuella webbläsaren som används. Att rensa webbläsarappens cache och data kanske kan korrigera felet, särskilt om skadade cachade filer är skyldiga. Det finns inget behov av att felsöka din enhetsprogramvara i fallet.

Glöm och lägg till ditt Wi-Fi-nätverk igen

Ibland är problemet i själva det trådlösa nätverket som blir skadat och felaktigt. För att lösa problemet i det här fallet behöver du bara glömma eller radera nätverket och sedan lägga till det igen på din iPhone. Så här görs:

 1. Gå till Inställningar .
 2. Klicka på Wi-Fi.
 3. Klicka för att välja ditt trådlösa nätverk. Se till att du noterar lösenordet för ditt Wi-Fi-nätverk.
 4. Peka på den blå (i) eller informationsikonen bredvid ditt Wi-Fi-nätverk.
 5. Välj alternativet att glömma det här nätverket .
 6. Efter några sekunder går du tillbaka till Inställningar-> Wi-Fi- meny och skannar sedan efter tillgängligt Wi-Fi eller går tillbaka till ditt Wi-Fi-nätverk.

Testa för att se om det löser problemet.

Återställ nätverksinställningar

Om du inte kan surfa på någon webbplats eller din Wi-Fi fortsätter att släppa på alla webbplatser som du går in oavsett vilken webbläsare som används, kan en återställning av nätverksinställningar vara nyckeln till att lösa den underliggande orsaken. Vissa nätverksinställningar eller alternativ kan ha ändrats från en uppdatering och att ta reda på vad det är kommer definitivt att vara en utmaning. En enkel lösning på det här problemet är att återställa nätverksinställningarna. Så här gör du på din iPhone 7 Plus:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar . Detta raderar alla sparade Wi-Fi-profiler på din iPhone inklusive dina Wi-Fi-lösenord. Så se till att du noterar denna information innan du fortsätter.
 5. Om du uppmanas att skriva in ditt enhetslösenord.
 6. Välj alternativet för att bekräfta Återställ.

Din iPhone startar om när återställningen är klar. Efter omstart aktiverar du Wi-Fi, ställer in ditt Wi-Fi-nätverk och försöker sedan ansluta till Internet.

Se om detta åtgärdar problemet. Om problemet kvarstår fortsätter du till nästa tillämpliga lösning.

Fabriksåterställning / Återställning av master

En huvudåterställning krävs ofta, särskilt om problemet utlöses av några mer allvarliga buggar eller skadlig programvara som förstör iPhone: s kärnsystem. En fabriksåterställning eller huvudåterställning kan radera dessa buggar tillsammans med annan information och data som lagras på din iPhone: s interna lagring. Den huvudsakliga nackdelen med denna process är dataförlust, så om du vill fortsätta, säkerhetskopiera dina iPhone-data i förväg.

Du kan göra en fabriksåterställning via din iPhone-inställningsmeny med följande steg:

 1. Tryck på Inställningar hemifrån.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att radera allt innehåll och inställningar. Använd det här alternativet för huvudåterställning. Var noga med att välja Radera alla och behålla dataplaner.
 5. Om du uppmanas att ange ditt enhets lösenord, tryck sedan på för att bekräfta återställning.

Alternativt kan du göra en fabriksåterställning via iTunes. För att fortsätta med den här metoden måste du använda en dator med den senaste iTunes-versionen installerad och sedan ansluta din iPhone till datorn med den medföljande USB-kabeln.

Vänta tills iTunes känner igen din iOS-enhet och följ sedan instruktionerna på skärmen för att utföra en fabriksåterställning på telefonen via iTunes.

När återställningen är klar kommer iTunes att försöka installera den senaste iOS-versionen för din iPhone.

Sök mer hjälp

Om ingen av dessa kan lösa problemet och att din iPhone 7 Plus Wi-Fi fortfarande är instabil eller fortsätter att tappa bort, kan det vara ett problem med modem eller router. Kontakta din router / modemtillverkare eller din internetleverantör för ytterligare hjälp med att återställa modemet eller routern i slutändan.

Annars kontakta Apple Support för att eskalera problemet om det ska taggas bland andra problem efter uppdateringen som visas på iPhone efter den offentliga versionen av iOS 11.2.1.

Engagera med oss

Om du har andra problem med din Apple iPhone 7 Plus är vi alltid villiga att hjälpa till. Kontakta oss via vårt iPhone-frågeformulär och ge oss all nödvändig information om ditt problem så att vi kan hitta en lösning på ditt problem.