Hur man fixar iPhone 7 No Service-problem, aktiveras inte framgångsrikt i ett nätverk, andra problem

Dagens # iPhone7-felsökningssida behandlar vissa nätverks- och anslutningsproblem som det ökända No Service- problemet. Detta problem kan orsakas av ett antal faktorer så att en iPhone som visar den kan ha ett helt annat skäl från en annan identisk iPhone någon annanstans. Dagens felsökningsavsnitt täcker alla möjliga lösningar som en slutanvändare kan prova. Om du har det här problemet på din iPhone, fortsätt att läsa det här inlägget.

Innan vi fortsätter, låt oss påminna dig om att du kan kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

LÄS Också: Hur man fixar Inget servicefel på iPhone, kan inte skicka / ta emot samtal och text

Problem 1: Hur man löser iPhone 7 Ingen serviceproblem

Jag har problem med ingen tjänst efter att ha uppdaterat min iPhone 7 till iOS 11.2. Jag försökte uppdatera till 11.2.1 och 2.2 i hopp om att lösa problemet, men inte heller hade jag nedgraderat tillbaka till 11.2 i hopp om framtida hjälp genom att jailbreaking min enhet. Jag har redan kontaktat Apple och gått igenom alla möjliga uppsättningar för att återställa tjänsten med dem och min GSM-leverantör (T-Mobile USA Prepaid). Mitt SIM-kort känns igen och jag kan ringa samtal via WIFI CALLING, men ingen mobil röst eller data. Mitt SIM fungerar också bra på andra enheter och andra fungerande SIM fungerar inte i mitt. Apple hävdar att det är en maskinvarufel trots att diagnostik inte gav några maskinvarufel när de kontrollerade. Jag har nu längre garanti och min 128 GB-telefon är nu mer eller mindre värdelös. Alla idéer eller förslag om möjliga korrigeringar skulle uppskattas mycket. - Greg Becker

Lösning: Hej Greg. När det gäller problemet med ingen tjänst på iPhones finns det vanligtvis ingen universal fix. Vissa kan orsakas av ett unikt fel på drabbade enheter medan andra kan vara nätverksrelaterade. Det finns också andra enheter med dålig hårdvara som leder till att de inte kan registrera sig i något nätverk. För att felsöka ditt problem och hjälpa andra som kan vara i en liknande situation täcker vi alla tillämpliga steg nedan.

Kontrollera om din plats har bra nätverkstäckning

Den allmänna tumregeln när det gäller att bestämma bra nätverkstäckning är genom att kontrollera nätverksstyrkan eller signalstängerna. Om din iPhone inte visar signalstängerna på en plats men fungerar på en annan, är du troligen i ett dåligt täckt område. Försök flytta ut utomhus och se om det kommer att förbättra nätverkets täckning. Om du har en liknande kompatibel iPhone som använder samma nätverk kan du försöka kontrollera signalstyrkan och se om det finns en avvikelse. Om den andra iPhone har god signalstäckning medan den första inte gör det, är problemet antagligen telefonrelaterat. Fortsätt med resten av felsökningen nedan för att fixa det.

Starta om din iPhone

Omstart är ett bra sätt att starta felsökning och problemet är inget undantag. Starta om rensar din iPhone: s minne och om ett fel orsakar nätverksinställningar att bli problematiskt kan det här steget åtgärdas. Att starta om är enkelt; följ bara dessa steg:

  1. Tryck och håll ner knappen Top (eller Side) tills skjutreglaget visas.
  2. Dra skjutreglaget för att stänga av enheten helt. * När enheten har stängts av trycker du och håller ner knappen (eller sidan) igen tills du ser Apple-logotypen.

Alternativt kan du gå till Inställningar> Allmänt> Stäng av .

Installera iOS-uppdateringar (om tillgängliga)

Ett av de ofta ignorerade underhållsstegen för att säkerställa att en iPhone fungerar korrekt är att installera iOS-uppdateringar. För många genomsnittliga användare är uppdateringar fordon för nya kosmetiska förändringar. Det är faktiskt bara ett av resultaten av installation av uppdateringar. Den andra viktiga uppdateringen ibland gör är att ta med patchar eller lösningar på upptäckta sårbarheter eller buggar. Normalt är iPhone-enheter inställda på att ladda ner uppdateringar automatiskt och informerar dig om att de nu kan installeras. För att se om det finns en väntande uppdatering som du inte har installerat ännu kan du gå till Inställningar> Allmänt> Om .

Sätt tillbaka SIM-kortet

Ibland kan du ta bort nätverksrelaterade problem genom att ta bort SIM-kortet och sätta tillbaka det. Se till att först stänga av din iPhone innan du tar bort SIM-kortet. Sätt sedan in SIM-kortet igen, medan du fortfarande är stängt och slå på telefonen igen.

Återställ iPhone nätverksinställningar

Om problemet förblir olöst för närvarande är nästa bra sak att göra återställa nätverksinställningarna. Detta felsökningssteg kan lösa alla typer av problem. I huvudsak raderar du lagrade Wi-Fi-nätverk och lösenord, mobilinställningar och VPN- och APN-information om du återställer din iPhone: s nätverksinställningar. Så här gör du steget nedan:

  1. Öppna Inställnings- appen.
  2. Tryck på Allmänt .
  3. Tryck på Återställ .
  4. Klicka på Återställ nätverksinställningar .
  5. Ange ditt lösenord när du uppmanas.
  6. Tryck på Återställ nätverksinställningar för att bekräfta.

Kontrollera om det finns vattenskador

Även om iPhone 7 har IP67-certifiering, vilket innebär att den kan komma undan med tillfälliga vattenstänk, är detta skydd inte absolut. Nanotekniken som tätar telefonen kan slitas eller äventyras, särskilt om telefonen har tappats eller påverkats fysiskt. Vatten eller fukt kan sippra inuti utan att din kunskap orsakar alla möjliga problem. Om din iPhone blev våt innan den började fungera och visade ingen serviceproblem, måste vattenskador vara skylden. Tyvärr täcker Apple inte skadade iPhoner så även om det fortfarande är under garanti kommer du troligtvis att betala för reparationen.

Kontakta din transportör

Om alla felsökningssteg ovan inte fungerar alls, låt din operatör veta om problemet så att de kan titta på ditt konto för att se om det är något fel. Det finns en chans att problemet är konttrelaterat och har ingenting att göra med din telefon. Ibland kan operatörer förutse problem med inga tjänster på grund av idiosynkrasier i nätverket så att de kan hjälpa dig genom att ange några koder.

Kontrollera om din iPhone 7 är en citron

Apple har nyligen medgett att vissa iPhone 7-enheter som skickades mellan september 2016 och februari 2020 kan komma att stöta på Ingen serviceproblem på grund av en dålig komponent. Besök den här länken för att se om din enhet är en av dem och följ Apples anvisningar.

Låt telefonen repareras

Om din iPhone 7 inte tillhör de med tillverkningsfel, är det möjligt att den kan ha ett okänt hårdvarufel. För att fixa det måste du låta Apple kontrollera enheten fysiskt så att de antingen kan reparera eller byta ut den.

Problem 2: iPhone 7 aktiveras inte framgångsrikt i ett nätverk

Hej! Jag har råkar ha några problem med min iPhone 7. Så jag köpte den från någon för ett par veckor sedan, jag såg den här personen använda telefonen så jag är säker på att den fungerade perfekt. Han sa att det var olåst (att använda i främmande land). Jag såg honom ta bort simkortet och återställa telefonen också, så när han gav det till mig var det aktiveringsskärmen. Jag satte inte mitt simkort direkt på grund av personliga grejer, men här är problemet. När jag försökte aktivera det med mitt simkort skulle det säga att det inte är kompatibelt med bäraren, vilket betyder: låst. Jag försökte saker som att byta simkort, bärare, etc. Jag tyckte att det var "låst" till T-mobil. Jag skickade imei för att kontrollera diagnosen, och resultaten var att den låstes upp i juni 2016, men min sim fungerar fortfarande inte. De sa att det kan vara ett problem med den faktiska telefonen, har det hänt tidigare? Tack. - Andrea

Lösning: Hej Andrea. Det bästa du kan göra just nu är att kontakta din operatör och fråga dem om den aktuella telefonmodellen du har är kompatibel med deras system. Om du har en GSM-enhet och ditt nuvarande nätverk använder GSM-teknik är telefonens hårdvara troligtvis kompatibel. Det kan dock fortfarande finnas andra faktorer som förhindrar att den aktiveras. Endast din transportör kan ge dig exakta krav så snälla prata med dem. Se till att du har den viktiga information de kan behöva från dig som telefonmodell, serienummer, iMEI-nummer etc.

Problem 3: iPhone 7 fortsätter att söka eller ingen tjänst när du använder ett annat SIM-kort

hej, jag köpte min iPhone 7 (olåst) för 2 år sedan när den först kom ut. Hade använt det utomlands med någon transportör och hade aldrig några problem. Jag flyttade tillbaka till staterna och fick ett nytt nummer från US Cellular. När jag först anslöt mitt SIM-kort visade det service, jag kunde ringa och allt. Senare började jag förlora tjänsten och ibland börjar det säga antingen sökning eller ingen tjänst. Jag försökte ta bort simkortet och det fortsatte att säga ingen tjänst som det skulle säga ingen sim. Jag återställde det, raderade hela innehållet och konfigurerade det som en ny telefon men ingenting fungerade. Jag gick till min transportör och tänkte att det var något fel med simkortet och fick ett nytt. Men det gjorde samma sak. Sedan bestämde jag mig för att ansluta ett av mina simkort som jag brukade använda innan jag flyttade hit och gissa vad det fungerar bra med det, få service direkt och aldrig tappar det. Men jag har inte haft en chans att prova det med andra amerikanska transportörer jag försökte allt du kan föreställa dig men ändå kan jag inte få det att fungera med US Cellular av någon anledning. Det fungerar för närvarande men om jag använder Facetime eller safari säger det No-Sim efter någon gång. Det gör mig galen. Jag gick till en äppelbutik i stan, det var ganska upptaget som vanligt. Personalen var inte särskilt hjälpsam och han försökte övertyga mig om att köpa en ny iPhone 7 och betala $ 300 eftersom min telefon inte är garanti. Jag vill inte betala så mycket pengar för att köpa samma telefon som det var mitt enda alternativ eftersom Apple bara låter dig handla in den med samma modell för i-telefonerna som inte fungerar. Det är inte vettigt för mig att få en ny telefon eftersom min telefon fungerade bra tills jag kom tillbaka hit. Så om det finns någon där ute som har haft samma problem eller något nära det och på något sätt tänkte på hur det ska fungera, vänligen meddela mig. - Murat Uzel

Lösning: Hej Murat. Om du har CDMA-telefon och du befinner dig i ett CDMA-nätverk som US Cellular måste telefonen programmeras om innan den kan använda nätverket. Att sätta i ett nytt SIM-kort gör det inte eftersom det SIM-kortet endast är begränsat till att du kan använda 4G / LTE. Telefonkoderna måste ändras för att registrera den i ditt nuvarande nätverk.

CDMA-telefoner är till skillnad från GSM-telefoner i detta avseende. I en GSM-telefon är allt du behöver göra, så länge det är upplåst i nätverket och inte svartlistat, att sätta in SIM-kortet. Vi vet dock inte tillräckligt med dina telefons detaljer, så vi kan vara felaktiga. Se till att du pratar med din operatørs tekniska supportteam så att de kan identifiera orsaken till att det inte tillåter dig att använda deras nätverk.


Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.