Hur man fixar iPhone 6s som visar ingen service eller sökning i nätverksfelmeddelanden [Effektiva lösningar och trick]

 • Läs mer om felet 'No Service' eller 'Searching Network' på #Apple iPhone 6s (# iPhone6s).
 • Läs om de möjliga orsakerna till felet så att du förstår det mer djupt och du vet vad du ska göra om det händer igen.
 • Lär dig hur du felsöker felmeddelandet och läs mer för att veta vad andra ägare gjorde för att lösa problemet eller hur man löser det.

Det här inlägget belyser de mest effektiva lösningarna och lösningarna som används för att ta itu med ett problem på Apple iPhone 6s, där iPhone visar ett No Service eller Searching for Network- fel i statusfältet och inte kan ansluta till ett mobilnätverk. Som ytterligare resultat påverkas också ringa och ta emot samtal, SMS och MMS. Om du kommer hit för att söka efter en lösning på det här problemet kan du prova någon av dessa metoder och se resultatet.

Förutom de vanliga felsökningsförfarandena har jag också inkluderat ett bisarrt trick som används av ett antal iPhone-ägare som har hanterat problemet på No Service eller Searching Network på samma iDevice. Läs vidare för att lära dig mer om den frivilliga tekniken och bestäm om du vill ge den en go eller inte.

LÄS Också: Hur man fixar Inget servicefel på iPhone, kan inte skicka / ta emot samtal och text

Möjliga orsaker

Det finns många faktorer som kan utlösa fel som 'Ingen tjänst' och 'Söksnätverk' som inträffar på din iPhone. I de flesta fall är problemet kopplat till ett felaktigt SIM-kort medan andra beror på vissa nätstopp, särskilt mobilnät. Andra har också stött på samma felmeddelande efter att ha utfört en programuppdatering. Programvaruuppdateringar kan innehålla vissa buggar som kan påverka enhetsfunktionaliteter, inklusive dess förmåga att söka efter mobila signaler. Eftersom nedgradering vanligtvis avskräcks av de flesta operatörer och Apple själv, kan användarna bara behöva vänta på nästa firmwareuppdatering som innehåller korrigeringar. Men om du inte kan ta " vänta på nästa utbyggnad av mjukvaruuppdatering" som ett alternativ, kan du använda alla tillgängliga lösningar för att få tillfälligt botemedel.

Rekommenderade lösningar och lösningar

Du kan hitta många olika sätt att lösa problem med ingen tjänst eller sökning på iPhones som fyller webbplatserna och forumen idag. Men inte alla dessa föreslagna metoder fungerar faktiskt i vissa fall. Av denna anledning måste du ständigt söka efter och prova på andra tillgängliga lösningar tills problemet slutligen är löst.

Felsökningsmetoderna som jag rekommenderar i det här inlägget är de som har gjort underverk för många iPhone 6s / 6s Plus-användare som har hanterat samma problem på sina respektive enheter. Därför anser jag att dessa är potentiella lösningar.

Viktiga anteckningar:

 • Innan du börjar ska du se till att mobilnätet är tillgängligt i ditt område.
 • Om din iPhone inte kan ansluta till mobilnätverket, gå till dina iPhone-inställningar och kontrollera sedan om Cellular är aktiverat eller aktiverat.

Om du tror att du inte har gjort någon av dessa metoder ännu, föreslår jag starkt att du provar dem den här gången för vem som vet att det här kan vara den lösning du har letat efter.

LÄS Också: Hur man fixar en iPhone 6 Sökfel, ingen signal upptäckt

Steg 1: Starta om din iPhone. Många problem associerade med firmware kan åtgärdas genom en enkel omstart på enheten. Så här startar du om en iPhone 6s för dig som behöver hjälp:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren (Sleep / Wake) tills den röda skjutreglaget visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av iPhone: n helt.
 3. När enheten är avstängd trycker du och håller ner Sleep / Wake-knappen igen tills Apple-logotypen visas på skärmen.

Steg 2: Ta bort och sätt i SIM-kortet igen. Som jag nämnde ovan är många fall av iPhones som visar No Service eller söker efter nätverksprompt associerade med felaktig installation av SIM-kort, och i värsta fall ett skadat SIM-kort. För att avgöra om problemet orsakas av ett skadat SIM-kort eller inte, kan du försöka använda samma SIM-kort på alla andra kompatibla telefoner du kan ha. Om det fungerar bra på de andra telefonerna, fortsätt med att installera om SIM-kortet på din iPhone 6s.

Här är hur:

 1. Stäng av din iPhone. (Se vid behov ovanstående steg, om det behövs).
 2. Ta bort SIM-kortet. Sätt i ett pappersklipp eller använd SIM-utmatningsverktyget i hålet bredvid facket för att dyka upp din iPhone: s SIM-fack. SIM-facket finns på höger sida om din iPhone 6s.
 3. Sätt i SIM-kortet igen. Se till att sätta i SIM-facket helt och i samma riktning innan du tar bort det.
 4. Slå på din iPhone igen.

Steg 3: Ta bort tillbehör från tredje part som hölje eller skydd från din iPhone. Vissa iPhone-tillbehör från andra märken kan leda till att din enhet fungerar felaktigt på grund av vissa designfel. För att säkerställa att det inte är det som orsakar dina problem, försök ta bort alla höljen eller lock från din iPhone och se vad som händer efter det.

Steg 4: Inaktivera flygplansläge. Se till att flygplansläget inte är på. Gå bara vidare till dina iPhone- inställningar-> Flygplansläge . Växla omkopplaren för att stänga av funktionen vid behov.

Steg 5: Återställ nätverksinställningar. Om du återställer dina nätverksinställningar återställs också nätverksinformation inklusive ditt Wi-Fi-nätverk och lösenord, mobilinställningar samt VPN- och APN-inställningar du har använt. Så se till att skapa en säkerhetskopia av denna information innan du börjar. För att återställa dina nätverksinställningar, gå till Inställningar-> Allmänt-> Återställ-> Återställ nätverksinställningar.

Steg 6: Kontrollera tids- och datuminställningar på din iPhone. Andra har också upptäckt att No Service eller Searching error error prompt beror på felaktiga tids- och datuminställningar på sin iPhone. I det här fallet kan du manuellt ställa in datumet eller ansluta till ditt trådlösa nätverk och sedan ställa in datum / tid automatiskt. När du har gjort alla dessa startar du om telefonen med SIM-kortet i och ser om det finns några förändringar.

Steg 7: Utför dropptest eller knep-trick (valfritt). Detta trick innebär att du släpper din iPhone i någon höjd. Även om jag verkligen inte anser att denna metod är lämplig, har många av dem som har stött på No Service eller Searching-problem på sina iPhones hävdat att detta trick har fixat det. Du kan överväga att prova denna teknik om du redan har slut på lösningar och att du alla är villiga att ta riskerna bara för att bli av med felet.

Så här gjorde de det så kallade "drop test" eller "smacka din iPhone på skrivbordet ett litet" trick för att bli av med No Service-prompten:

 1. Lägg din iPhone i det skyddande fodralet.
 2. Stäng av din iPhone.
 3. Ta bort SIM-kortet.
 4. Släpp din iPhone på ett skrivbord från 6 till 12 tum hög.
 5. Sätt i SIM-kortet igen.
 6. Starta om din iPhone.

Även om det låter galen, har många användare faktiskt tyckt att detta är en effektiv "tillfällig" lösning i deras fall.

En förklaring bakom detta trick är att iPhone: s nätverkskabel på något sätt hade gått sönder av kortet och så att telefonen släppte eller slog ihop skulle sätta kabeln tillbaka till sin plats. Men än en gång, med tanke på risken för att skada iPhone, måste du bara ta till denna teknik om och bara om din garanti är ute och inget annat kan göras för att lösa problemet.

Om ingen av dessa lösningar kan åtgärda problemet och att din iPhone 6s fortfarande visar Ingen service eller sökning i nätverksprompt, är det troligtvis maskinvarorelaterat. I det här fallet kan dina återstående alternativ inkludera att kontakta din operatör eller Apple Support och eskalera problemet för ytterligare hjälp och rekommendationer. Annars kan du direkt ta din enhet till en auktoriserad Apple-tekniker i närheten för hårdvara och reparation om det behövs.

Engagera oss

Vi är här för att hjälpa dig! Om du har andra problem med din iPhone och behöver vårt stöd, känn dig fri att fylla i detta formulär med nödvändig information så gör vi vårt bästa för att adressera dem i våra nästa inlägg. Se bara till att ge oss alla viktiga detaljer om problemet, så att vi kan komma med en mer lämplig analys och komma tillbaka till dig med bästa möjliga lösning och rekommendationer. Du kan också besöka våra felsökningssidor för att se våra tidigare inlägg som innehåller olika lösningar på andra iOS-enhetsproblem inklusive de med iPhone 6s, 6s Plus och andra iPhone-varianter.