Hur man fixar iPhone 11 YouTube-app som inte kan spela videor, något gick fel

När det gäller gratis underhållning framträder YouTube bland de mest populära och mest använda plattformarna. Med YouTube-appen på din enhet kan du bläddra igenom olika typer av videor enligt dina preferenser. Allt du behöver är en snabb och stabil internetanslutning för att kunna dra nytta av att visa onlineinnehåll via YouTube-applikationen installerad på din telefon. YouTube stöds och övervakas av internetjätten, Google Inc. Med det sagt är det säkert att säga att detta är en pålitlig plattform. Men trots att de är märkta som en robust app, kan YouTube fortfarande släppa in slumpmässiga brister på grund av oundvikliga faktorer som internetuppkopplingsproblem, server timeouts, YouTube-kanal eller innehållsfel. I det här inlägget är ett vanligt problem som många iPhone-ägare stöter på när de använder YouTube-appen på sina respektive enheter. Läs vidare för att lära dig vad du ska göra om något går fel och din iPhone 11 YouTube-app bara inte kan spela videor.

Innan du går vidare kan du leta igenom våra felsökningssidor för att hitta möjliga lösningar på andra problem med dina andra Apple-enheter. Om din iPad finns i listan över våra enheter som stöds kan du besöka den exklusiva felsökningssidan och hitta problemet som du behöver hjälp med att hantera. Du kan hänvisa till eller använda våra medföljande lösningar och lösningar vid behov. Om du föredrar att få direkt hjälp av oss fyller du bara i vårt iOS-frågeformulär och trycker på skicka för att kontakta oss.

Felsökning av ett problem på iPhone 11 YouTube-appen som inte kan spela videor

Som nämnts tidigare är internetproblem vanligtvis de främsta skyldigheterna. Kontrollera och se till att din iPhone inte har några problem med att ansluta till internet och att anslutningen är stabil. Annars måste du ta itu med internetproblem först för onlinetjänster och appar som YouTube för att fungera korrekt på din iPhone igen.

Följande lösningar används för att eliminera vanliga programvarorelaterade faktorer som kan ha förhindrat din iPhone 11 YouTube-app från att spela videor. Försök att utföra var och en av dessa metoder och se sedan vilken av dem som kan lösa problemet.

Första lösningen: Avsluta appen och starta om den igen.

Trots sitt rykte som en robust applikation kan YouTube-appen fortfarande ge efter för slumpmässiga fel och det är när applikationen framställer några brister. För mindre appproblem som orsakas av slumpmässiga programvarufel kommer det att lösa och starta om appen vanligtvis att fixa den. Således kan du överväga detta bland de första potentiella lösningarna att prova på. Här är vad du bör göra då:

 1. Dra upp från botten av skärmen och stoppa sedan när fingret når mitten och pausa tills appkort / förhandsgranskningar dyker upp.
 2. Dra i sidled för att hitta YouTube- appkortet eller förhandsgranska.
 3. Dra upp kortförhandsvisningen för att tvinga stänga appen.

Upprepa samma steg för att rensa bort alla andra bakgrundsapplikationer för att förhindra att någon av dem orsakar konflikter nästa gång du startar YouTube-appen och spelar upp videor på din enhet.

När du har avslutat YouTube och andra bakgrundsapplikationer, starta om eller återställ din iPhone 11 för att rensa cache och uppdatera systemfunktionerna. Så här görs:

 1. Håll samtidigt sid- och volymknapparna intryckta i några sekunder.
 2. Släpp båda knapparna när fältet Slide to Power off visas.
 3. Dra eller dra fältet för att stänga av enheten.
 4. Efter cirka 30 sekunder håller du ner sidoknappen och släpper sedan när Apple-logotypen visas.

Låt din enhet slutföra sin startsekvens och laddar hemskärmen. Försök sedan starta YouTube-appen när din iPhone har återupprättat internetanslutningen. Försök spela slumpmässiga videor för att se om problemet är löst.

LÄS Också: Hur fixar du din iPhone X Netflix-app som inte fungerar i iOS 13

Andra lösningen: Uppdatera din Internet-anslutning.

Intermittent anslutning eller Wi-Fi-droppar, långsam internet eller ingen internetanslutning alls kan också vara den underliggande orsaken till problemet. Om något av dessa symtom visas på din iPhone kommer online-appar och -tjänster också att vara otillgängliga. Det här är när du behöver uppdatera din internetanslutning. Det finns många sätt att göra detta. Och de är som följer:

 • Starta om eller slå på nätverksutrustningen. Nätverksutrustningen som jag refererar till är antingen en trådlös router eller modem (beroende på din nätverksinställning). Om nätverksutrustningen är nära eller tillgänglig för tillfället, försök sedan att driva den med följande steg:
  • Tryck på strömbrytaren / omkopplaren för att stänga av nätverksutrustningen helt.
  • När utrustningen är avstängd, koppla ur nätadaptern från strömkällan och hålla den frånkopplad i cirka 30 sekunder till 1 minut.
  • Efter den förflutna tiden ansluter du den till strömkällan och slår sedan på den igen.
  • Vänta tills alla ljusindikatorer blir stabila. När Wi-Fi-signalen har stabiliserats bör din iPhone ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk igen (om du har ställt in den för automatisk anslutning). Om det inte gör det måste du manuellt ansluta det till önskat nätverk.
 • Växla och slå av Wi-Fi. Om du stänger av Wi-Fi-omkopplaren på din iPhone kan det också hjälpa dig att lösa mindre problem som påverkar trådlösa funktioner och online-applikationer. Detta ger en snabb uppdatering till telefonens Wi-Fi-system och eliminerar därmed eventuella befintliga anslutningsfel Så här görs ”
  • Tryck på Inställningar från din startsida.
  • Välj Wi-Fi .
  • Tryck på Wi-Fi-omkopplaren till OFF- läget.
  • Efter cirka 30 sekunder trycker du på omkopplaren igen för att slå på Wi-Fi igen.
 • Utför tricket för flygplansläget. Ett annat enkelt gammalt trick som har använts för att korrigera olika problem med trådlös anslutning på en iPhone är det så kallade Airplane Mode-tricket. Det fungerar genom att ge en samtidig omstart på telefonens trådlösa funktioner. Så här är exakt gjort:
  • Tryck på Inställningar från din startsida.
  • Välj flygläge.
  • Tryck på brytaren för att aktivera flygplansläge. Om du gör det samtidigt inaktiverar du trådlösa radioapparater på din iPhone.
  • Medan flygplansläget är på, starta om / mjuk återställ din iPhone.
  • Gå sedan tillbaka till Inställningar-> Flygplan- menyn.
  • Växla omkopplaren för att stänga av flygläge igen.
  • Vänta tills din iPhone återupprättar trådlösa signaler.

När du har inaktiverat flygplansläge måste du aktivera Wi-Fi igen för att ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk igen och komma tillbaka online. Så snart din Internetanslutning återställs kan du försöka ladda YouTube och spela upp videor som du normalt gör.

Tredje lösningen: Inaktivera begränsningar för att fixa din iPhone 11 YouTube-app som inte kan spela videor.

När det är aktiverat kan begränsningar också förhindra att vissa appar laddas eller fungerar korrekt på din enhet. Följ de här stegen för att kontrollera och hantera begränsningsinställningar på din iPhone 11:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Klicka sedan på skärmtid.
 3. Välj innehåll och integritetsbegränsningar och slå sedan på omkopplaren för att stänga av funktionen.

Du kan också hålla begränsningar aktiverade men se till att aktivera YouTube-appen under avsnittet Tillåtna appar.

Fjärde lösningen: Installera väntande uppdateringar för YouTube-appen.

Appuppdateringar kan också innehålla den nödvändiga lösningen. I likhet med de periodiska iOS-uppdateringarna som Apple släppt inbäddar appuppdateringar också nödvändiga korrigeringsfixar för att hantera befintliga applikationsfel orsakade av envisa systemfel och fel. Om du inte har ställt in dina tredjepartsappar för automatisk uppdatering finns det en stor chans att du har missat att installera några kritiska uppdateringar för YouTube och så småningom resulterade i att applikationen blev ostabil. Om din internetanslutning är bra och du har gott om batteritid, följ dessa steg för att manuellt kontrollera och installera väntande appuppdateringar för YouTube:

 1. På Startskärm trycker du på ikonen App Store för att öppna applikationen.
 2. Klicka på fliken Idag längst ner.
 3. Klicka sedan på användarprofilikonen (Apple ID-huvud) i det övre högra hörnet på skärmen. Du bör se kontouppgifterna.
 4. Rulla ner till avsnittet Tillgängliga uppdateringar .
 5. Klicka på Uppdatera bredvid YouTube-appen för att installera väntande uppdatering för appen.
 6. Om flera appuppdateringar är tillgängliga, klicka på Uppdatera alla för att uppdatera alla appar samtidigt.

Att installera den senaste tillgängliga iOS-versionen för din iPhone kan också hjälpa till att lösa problemet om systemfel orsakar den.

 • För att kontrollera tillgängliga firmwareuppdateringar, gå bara till Inställningar-> Allmänt-> Programuppdateringsmeny på din iPhone 11 och följ sedan instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera den senaste tillgängliga firmware.

Starta om din iPhone efter att ha installerat uppdateringar för att tillämpa de senaste programvaruändringarna och på samma sätt för att implementera inbäddade fix-lappar. Prova sedan att starta YouTube-appen och spela slumpmässiga videor för att se om felet är borta.

LÄS Också: Hur man fixar iPhone XS Facebook-app kommer inte att öppnas / laddas efter iOS 13-uppdatering

Femte lösningen: Avinstallera och installera sedan YouTube-appen på din iPhone 11 igen.

Appen kan ha varit helt skadad och fungerar därför inte om du inte har installerat den igen. Detta innebär också att du först avinstallerar den skadade versionen av applikationen. Se bara dessa steg om du vill fortsätta:

 1. Svep till ikonen för YouTube- appen från hemskärmen.
 2. Tryck sedan på YouTube-appikonen .
 3. Vänta några sekunder tills pop-menyn dyker upp och sedan röda X för att visas i det övre vänstra hörnet av appikonen och ikonerna fnissar. Detta är en indikation på att du redan har gått in i redigeringsläge.
 4. Tryck på Radera från popup-meddelandet för att bekräfta borttagning av det valda programmet.
 5. Tryck sedan på Klart för att lämna redigeringsläget.

Starta om din iPhone efter att du har tagit bort appen och när den har startats om igen, fortsätt med dessa steg för att ladda ner och installera YouTube-appen på din iPhone 11 igen:

 1. Klicka på App Store- ikonen från hemskärmen.
 2. Klicka på Sök längst ner till höger.
 3. Klicka på fältet Spel, appar, berättelser och mer .
 4. Skriv in YouTube i sökfältet och tryck sedan på Sök-tangenten på skärmtangentbordet.
 5. Klicka på GET- knappen för att börja ladda ner applikationen.
 6. När nedladdningen är klar klickar du på knappen Installera för att installera programmet. Du kan också använda Face ID eller ditt Apple ID-lösenord om du uppmanas till godkänd nedladdning.
 7. Klicka på Logga in för att logga in på ditt App Store-konto vid behov.
 8. Klicka på OPEN- knappen när nedladdningen är klar.

Detta bör uppmana den nyligen installerade applikationen att starta. Vänta tills det är klart att ladda upp och försök sedan spela några slumpmässiga videor för att se om de redan fungerar.

LÄS OCH: Hur fixar du din iPhone: s Snapchat-app som inte fungerar i iOS 13

Ser du fortfarande samma problem med din iPhone 11 YouTube-app som inte kan spela videor?

Om problemet bara uppstår när du försöker spela en viss YouTube-video, kan det vara ett isolerat problem med videon / innehållet, om inte med YouTube-kanalen där videon publiceras. Webbadressen för den videon kan ha skadats och fungerar därför inte längre. Det är också möjligt att videon du försöker spela är ett begränsat innehåll och därför bara spelas upp för behöriga användare. Om problemet visas på alla YouTube-appvideor kan det vara ett tillfälligt problem med applikationen eller YouTube-servern just nu. Du kan också söka ytterligare hjälp med att utföra mer avancerade lösningar i appen från internetgigantens YouTube-supportteam. Låt dem bara veta exakt om problemet du har att hantera och de lösningar du redan har försökt göra i ett försök att lösa problemet i slutändan. Var noga med att vidarebefordra eventuella felmeddelanden och varningsmeddelanden som du får eftersom det kan ge fler tips om vad som eventuellt gick fel och vad som behöver göras för att kunna spela upp videor på din iPhone 11 YouTube-app som det borde. Du kan också prova att ladda ner önskad video och prova offlinevisning för att se om den fungerar.

Anslut med oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Dessutom skapar vi videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.