Hur man fixar iPad iMessage-skärmrotationsproblem, skärmrotationsfel i iOS 13

Skärmrotationsfel visas av ett symptom där din skärm inte roterar oavsett vilken app som används och hur enheten hålls. Det kommer fram bland de uppdateringsproblem som iOS-ägare stöter på och som har beslutat att få den första upplevelsen av iOS 13 (beta) -plattformen. Om du är bland dessa oroliga användare som slutade med iMessage-skärmrotationsproblem på din iPad, är det här inlägget för dig. Läs vidare och få hjälp.

Inte alla iOS-enheter är utformade med skärmrotationsfunktioner som fungerar på samma sätt även när de körs på samma operativsystem. Detta innebär att startskärmen på alla modeller kan rotera medan andra inte gör det. Samma sak gäller iOS-appar. På vissa appar fungerar skärmrotation medan andra inte gör det. Detta är anledningen till att andra appar förblir i porträttläge även om du håller enheten horisontellt. I dessa fall finns det inget att oroa sig för det är så appar har planerats eller utformats för att fungera. Men om skärmen inte roterar även när den ska rotera, betyder det att något är fel och därför måste det åtgärdas.

För iPhone-ägare som hittade vår webbplats när du försökte hitta en lösning kan du försöka se om din telefon är en av de enheter vi stöder. Om det är det, besök sedan felsökningssidan för den enheten, bläddra igenom den för att hitta problem som liknar din och känn dig fri att använda våra lösningar och lösningar. Men om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vår iOS-frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Innan du felsöker iPad iMessage-skärmens rotationsproblem i iOS 13

På utvalda iPad-modeller finns en sidokontakt. Denna omkopplare kan växlas för att aktivera låsskärmens rotation eller stänga av vissa ljud. Innan du bestämmer programvarurelaterade faktorer, försök att växla denna switch för att låsa upp skärmrotationen om det behövs.

Alternativt kan du ändra det via dina iPad- inställningar-> Allmänt-> Använd sidomkopplare till- menyn och sedan ändra till stäng av . Om Mute är valt stänger du av alla systemljud på sidoknappen på din iPad. Om låsrotation är vald låser sidomkopplaren skärmen och din iPad roterar inte. Eftersom du ville att din iPad-skärm ska rotera när du använder iMessage, bör låsrotation inte väljas.

Ett annat sätt att avgöra om orienteringslås på din iPad är aktiverat är genom att öppna Control Center. Där ser du om orienteringslåsikonen är markerad eller inte. Om det är markerat, är det som anger orienteringslås aktiverat. För att inaktivera det, tryck helt enkelt på låsikonen så ser du att skärmen ändrar position beroende på hur du håller den.

Äldre iPad-modeller har dock inte det här alternativet i kontrollcentret. I så fall ändrar du bara sidoomkopplarinställningen till Mute för att göra skärmorienteringsalternativet tillgängligt i Control Center.

Om det inte hjälper och din iPad iMessage-skärm fortfarande inte roterar, kan du fortsätta och börja eliminera andra faktorer som kan ha hindrat din iPad-skärm från att rotera i iOS 13.

Felsökning av iPad iMessage-rotationsproblem

Följande rekommenderas förfaranden för att utesluta programvarorelaterade faktorer som orsakade iMessage-skärmrotationsproblem på din iPad i iOS 13.

Första lösningen: Rensa alla bakgrundsappar för att fixa skärmrotationsfelet på din iPad.

Det är möjligt att din iPad eller iMessage fastnar och så att skärmen inte roterar oavsett hur den hålls. Det här är vanligtvis vad som händer om du har lämnat iMessage-skärmen / appen öppen eller avstängd under iOS 13-uppdateringen. För att lösa problemet kan det hjälpa dig att starta om appen. Så nästa sak du bör göra är att rensa iMessage och alla andra bakgrundsappar från din iPad. För att rensa bakgrundsappar på iPad med en fysisk hemknapp, följ bara dessa steg:

 1. Tryck på Hem-knappen två gånger för att visa nya appar.
 2. Dra appen uppåt för att stänga den. Gör samma sak för att rensa alla andra bakgrundsappar.
 3. När du är klar med att stänga bakgrundsappar trycker du på Hem-skärmen eller trycker på Hem-knappen för att gå tillbaka till Hem-skärmen.

På senare iPads utan fysisk hemknapp görs rensning av bakgrundsappar genom följande steg:

 1. Gå till startskärmen för att komma igång.
 2. Dra upp från botten av skärmen och pausa sedan lite mitt på skärmen.
 3. Dra åt höger eller vänster för att bläddra igenom förhandsgranskningar av appar.
 4. Dra upp appens förhandsvisning för att stänga appen. Gör samma sak för att stänga resten av andra bakgrundsappar.

När du har stängt alla bakgrundsappar, kolla och se om iMessage-skärmens rotationsproblem redan är löst.

Andra lösningen: Mjuk återställning / kraft starta om din iPad.

Om stängning av appen inte åtgärdar problemet och ditt iMessage-skärmrotationsproblem fortsätter, arbetar du sedan med att eliminera mindre programvaruproblem som kan ha orsakat att accelerometer-systemet plötsligt misslyckades. Och nästa lösning att prova är en mjuk återställning på iPad. Detta hjälper till att rensa felaktiga cachar från den senaste systemuppdateringen inklusive mindre buggar som orsakade konflikter till skärmens rotationsfunktioner på din iPad. För mjuk återställning av din iPad hänvisar du till dessa steg:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren i några sekunder tills skärmen Slide to Power Off visas.
 2. Dra skjutreglaget åt höger för att stänga av enheten.
 3. Efter 30 sekunder eller så håller du ner strömbrytaren tills Apple-logotypen visas.

Låt din iPhone avsluta sin uppstartssekvens och testa sedan om det fixar skärmrotationsfelet. Om det inte löser problemet och din iPads iMessage-skärm inte roterar, fortsätt till nästa tillämpliga lösning.

Tredje lösningen: Tvungen startar om din iPad.

Att utföra en tvångsstart kan också anses vara en potentiell lösning om problemet tillskrivs en fast skärm eller fryst program. Den slutar med tvång och stänger av appar och operativsystem utlöser sedan automatisk uppstart på din enhet. I likhet med en mjuk återställning påverkar inte en tvingad omstart några sparade data i det interna minnet. Därför kan du fortsätta med en gång även utan att säkerhetskopiera kritisk data på din iPad. Se bara dessa steg när du är redo:

 1. Tryck och håll ner strömbrytaren och Hem-knappen samtidigt i några sekunder tills iPad stängs av och slås på igen.
 2. Släpp knapparna när Apple-logotypen visas på skärmen.

I tidigare iPad-modeller och andra iPads utan en fysisk hemknapp utförs en tvångsstart genom följande steg:

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 2. Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned.
 3. Slutligen, tryck och håll ned strömbrytaren tills Apple-logotypen visas. Din iPad startas sedan igen.

Efter systemstart, kontrollera och se om iMessage-skärmens rotationsfel redan är borta. Om din iMessage-skärm inte roterar efter en tvingad omstart, felsök ytterligare.

Fjärde lösningen: Installera alla väntande uppdateringar.

Vissa av dina appar, särskilt de föråldrade dem har blivit falska efter uppdateringen och så småningom orsakat konflikt med andra iOS-appar som iMessage. Detta rekommenderas när installation av väntande appuppdateringar rekommenderas. Om din iPad fortfarande kan svara och kan utföra andra uppgifter kan du försöka leta efter uppdaterade uppdateringar via App Store med följande steg:

 1. På Startskärm trycker du på App Store för att öppna Apple Store-applikationen.
 2. Bläddra sedan ner till botten av skärmen och tryck sedan på Uppdateringar . En lista över appar med väntande uppdateringar visas sedan på nästa skärm.
 3. Klicka på Uppdatera bredvid namnet på en app för att installera enskilda appuppdateringar.
 4. Klicka på Uppdatera alla på övre högra sidan av skärmen för att uppdatera flera appar samtidigt. Det här alternativet är bara synligt om flera appuppdateringar är tillgängliga.

Vänta tills alla dina appar slutför uppdateringen och starta sedan om / mjuk återställa din iPad för att rensa och uppdatera dess minne, appar och systemfunktioner.

Femte lösningen: Återställ alla inställningar på din iPad för att fixa iMessage-skärmens rotationsproblem .

Återvända till återställning av inställningar kan vara nästa alternativ om ingen av de tidigare metoderna kan lösa problemet. Skärmrotationsfelet i iOS 13 kan bero på vissa automatiska inställningsöverskridanden som innehöll några fel. För att rensa detta följer du dessa steg för att radera alla anpassade inställningar inklusive iOS 13-inställningar som innehåller vissa fel:

 1. Tryck på Inställningar från din startsida.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner och tryck på Återställ .
 4. Välj Återställ alla inställningar från de angivna alternativen.
 5. Ange ditt lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Slutligen, tryck på alternativet för att bekräfta återställning av alla inställningar.

Din iPad bör starta om automatiskt när återställningen är klar och laddar upp de ursprungliga värdena och alternativen. Detta innebär att du måste aktivera nödvändiga funktioner igen, särskilt de som är inaktiverade som standard så att du kan använda dem igen.

Sista utväg: Återställ eller återställ din iPad från en tidigare säkerhetskopia.

Det du har att göra med kan bero på ett komplext iOS-fel som inte kunde åtgärdas genom de initiala procedurerna. När du hanterar stora systemfrågor som detta, är det vanligtvis nödvändigt att utföra en fabriksåterställning / masteråterställning. Detta kan vara det enda sättet att bli av med envisa buggar som orsakade iMessage-skärmens rotationsproblem på din iPad. Säkerhetskopiera alla viktiga filer till iCloud eller iTunes så att du fortfarande kan återställa dem senare. Följ sedan stegen när du är redo:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet att radera allt innehåll och inställningar.
 5. Ange lösenordet när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Bekräfta att du vill radera din enhet och återställa fabriksinställningarna.

Alternativt kan du också ta åt dig att återställa din iPad från en tidigare iOS-säkerhetskopia via iTunes. Detta behövs ofta om problemet orsakas av en iOS-skärmrotationsfel som är tillräckligt tuff för att motstå alla tidigare procedurer. Så om du har säkerhetskopierat din iPad i iTunes innan du installerade iOS 13 (beta) -uppdateringen, kan du utföra en återställningsläge återställning för att återställa från den säkerhetskopian via iTunes. Följ bara dessa steg:

 1. Starta eller öppna iTunes på din dator. Var noga med att använda den senaste versionen av iTunes-appen på din enhet för att undvika systemkonflikter.
 2. Anslut sedan din iOS-enhet till datorn med den ursprungliga USB-kabeln medan du håller ner Hem- knappen.
 3. Släpp hemknappen när skärmen Anslut till iTunes visas.
 4. Just nu kommer iTunes att be dig med ett meddelande om att den har upptäckt din iOS-enhet i återställningsläge och att du kan återställa enheten. Om du ser det här meddelandet klickar du bara på återställningsknappen [Enhetsnamn] för att starta återställningsläget genom iTunes.

Om du använder en iPhone utan en fysisk hemknapp utförs återställningsläget genom följande steg:

 1. Anslut din iPad till datorn med USB / Lightning-kabeln.
 2. När din enhet är ansluten öppnar du iTunes på din dator.
 3. Tryck sedan snabbt på din iPad och släpp knappen Volym upp.
 4. Tryck nu snabbt och släpp knappen Volym upp.
 5. Slutligen håller du ner strömbrytaren tills skärmen för återställningsläge ( Anslut till iTunes- skärmen) visas.

Följ resten av kommandona på skärmen för att återställa din enhet i iTunes. Koppla inte bort din iPad såvida inte hela återställningsprocessen är klar. Annars kan du skada firmware.

Består ditt iPad iMessage-skärmrotationsproblem?

Om din iPad iMessage-skärm inte roterar efter att ha utfört alla ovanstående procedurer, kan det vara ett problem med hårdvaran. Det är möjligt att iPad: s accelerometer är trasig och därför inte kan spåra rörelsen och inte kan avgöra när skärmen ska roteras. Du kan ställa in en tid på närmaste Apple-auktoriserade servicecenter om du misstänker att det finns en maskinvaruskada på din enhet. På så sätt kan du be en tekniker att undersöka dina iPad-komponenter.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.