Hur man fixar iPad Air som inte slås på

Apple är stolt över välbyggda och väl testade enheter och även om det har rapporterats om eller klagomål om vissa problem med enheterna har det inte förekommit några väsentliga problem som kan utlösa ett återkallande som vad som hände med Samsungs not 7. Du kan alltid vara säker på att din Apple iPad Air fungerar som förväntat. Om det finns hicka här och där, är det säkert att dessa problem bara är mindre och kan åtgärdas.

Bland de mest rapporterade problemen är relaterade till dess förmåga att slå på. Oftast när en avancerad enhet som iPad Air inte slås på, kan problemet bero på en fast programkrasch. Det finns naturligtvis andra möjligheter och i det här inlägget kommer vi att utesluta dem en efter en tills vi kan fastställa problemet och förhoppningsvis fixa det. Så om du är en av ägarna till den här enheten och för närvarande bugges av ett liknande problem, fortsätt att läsa eftersom den här artikeln kanske kan hjälpa dig.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur felsöker du Apple iPad Air som inte slås på?

Följande är de mest effektiva lösningarna för denna typ av problem. Se vad som fungerar för dig ...

Tvinga om din iPad Air igen

För det mesta kännetecknas detta problem av svart och svarsfri skärm och vi kallar det ofta för den svarta dödsskärmen. Även om många omedelbart skulle tro att det är ett hårdvaruproblem, är det ofta bara på grund av en firmwarekrasch som lämnade din enhet inte svar. En systemkrasch är ett mindre problem som du kan åtgärda genom att göra en tvångsstartprocedur. Så det måste vara det första du behöver göra om din iPad Air inte längre slås på och här är hur det görs ...

  1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
  2. Tryck och släpp snabbt knappen Volym ned.
  3. Tryck sedan på strömbrytaren och håll den intryckt tills enheten startar om.

Om det görs korrekt är detta en mycket effektiv lösning på det här problemet så om din iPad Air inte svarar efter första försöket, utför samma procedur några gånger till. Men om den fortfarande inte svarar efter det, gå vidare till nästa lösning.

Ladda din iPad Air och se om den svarar

En annan möjlighet som du måste utesluta är chansen att detta bara är på grund av ett tömt batteri. I själva verket kommer du att kunna veta hur allvarligt detta problem är bara genom att ladda det eftersom Apple-enheter kommer att slås på när systemet upptäcker att det finns ström som flyter genom sina kretsar. Så efter att ha gjort den första proceduren och du iPad Air fortfarande inte slår på, så prova detta:

  1. Anslut din enhet och låt den ladda i upp till en timme.
  2. Efter några minuter bör du se laddningsskärmen.
  3. Om du inte ser laddningsskärmen inom en timme eller ser anslutningen till strömskärmen, kontrollera uttaget, USB-kabeln och nätadaptern. Se till att allt är anslutet ordentligt, fritt från skräp och inte skadat. Du kanske vill prova en annan USB-kabel eller nätadapter.
  4. Medan den är ansluten till laddaren trycker du och släpper snabbt Volym upp-knappen. Tryck på och släpp snabbt Volym ned-knappen och håll sedan ner strömbrytaren tills enheten startar om.

En annan sak du måste göra när enheten är ansluten till laddaren är den tvingade omstarten eftersom det är möjligt att din enhet har kraschat medan batteriet var slut. Så medan den är ansluten till laddaren gör du följande:

  1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
  2. Tryck och släpp snabbt knappen Volym ned.
  3. Tryck sedan på strömbrytaren och håll den intryckt tills enheten startar om.

Efter detta och din Apple iPad Air är fortfarande inte på, då är det mycket möjligt att problemet är med hårdvaran. Planera ett möte för att besöka teknik så att en tekniker kan kontrollera problemet åt dig.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!