Hur man fixar iOS 13-felet "Stuck on Verifying Update" på iPhone eller iPad

Har du problem med att installera iOS 13 beta-uppdatering på din iPad eller iPhone för att det fastnar när du kontrollerar uppdateringsfelet? Om det är så är det här inlägget för dig. Läs vidare och få hjälp.

Nedladdning och installation av iOS-uppdateringar ska vara gjorda på bara några få kranar på skärmen. Med tanke på att din enhet har stabil internetåtkomst, tillräckligt med lagringsutrymme och batteritid, bör uppdateringsprocessen initieras och slutföras som förväntat. Men detta är inte en garanti för alla att alltid ha felfri och problemfri uppdatering. Precis som det som vissa iOS-ägare mötte när de försökte få iOS 13-beta-uppdateringsversionen på sina respektive iPad och iPhones.

Ett av de fel som uppstått är "fastnat på verifiering av uppdatering." Som meddelandet antyder kunde inte uppdateringen installeras eftersom uppdateringsverifieringsprocessen inte kunde slutföras. Om du någon gång hör till de som är oroliga med det här felet när du försöker hämta och installera iOS 13 beta-uppdateringsversion på din iPad eller iPhone, kan du hänvisa till tillämpliga lösningar som anges nedan. Läs vidare för att lära dig vad du ska göra om din iPad eller iPhone fastnar vid verifiering av uppdateringen och inte kan ladda ner och installera iOS 13 beta-versionen.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iOS-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Felsökning av din iPhone eller iPad som är "fast vid verifiering av uppdatering"

Innan du felsöker, kontrollera och se till att din enhet är berättigad till beta-uppdateringsversionen. Om du inte är säker kan du kontakta din operatör eller Apple Support för mer information. Om du är säker på att din enhet stöds och ändå inte kan ladda ner eller installera iOS 13-beta-uppdateringen och fastnar på att verifiera uppdateringen istället, kan du prova de givna lösningarna nedan för att utesluta programvarorelaterade hinder.

Glöm inte att försöka ladda ner och installera iOS 13 beta-uppdateringen på din iPhone eller iPad efter att ha utfört någon av följande procedurer för att avgöra om problemet är löst eller inte. Fortsätt till nästa tillämpliga lösning vid behov.

Första lösningen: Starta om / tvångsstart.

Att utföra en tvingad omstart kan vara det enda som behövs för att rätta till saker, särskilt om mindre firmware kraschar är de viktigaste utlösarna. Det som troligtvis hände var att uppdateringssystemet hade kraschat och därmed orsakat din enhet att sluta ansluta till uppdateringsservern och fastnade på att verifiera uppdateringen. Om du inte har gjort det ännu, bör du överväga att utföra en tvingad omstart bland de första potentiella lösningarna som ska tillämpas. Så här görs:

 1. Tryck snabbt och släpp Volym upp-knappen.
 2. Tryck snabbt och släpp knappen Volym ned.
 3. Tryck sedan ned strömbrytaren tills Apple-logotypen visas.

Om du använder en iPhone eller iPad med en fysisk Hem-knapp följer du dessa steg för att utföra en tvingad omstart:

 1. Tryck samtidigt på strömbrytaren och hemknappen tills enheten stängs av och startas om.
 2. När Apple-logotypen visas släpper du både ström- och hemknapparna.

Låt din enhet slutföra uppstarten och anslut den sedan igen till Wi-Fi.

Den andra lösningen: Stäng av Wi-Fi och slå på igen.

Slumpmässiga Internetproblem, särskilt Wi-Fi-droppar eller intermittent anslutning till Internet, hör också till de möjliga orsakerna. Om din enhet inte har en stabil internetanslutning, skulle den inte kunna upprätta en säker anslutning till uppdateringsservern. Så småningom skulle uppdateringsprocessen avbrytas och misslyckas. För att åtgärda mindre Wi-Fi-problem som detta kan det vara tillåtet att växla till Wi-Fi-omkopplaren. Så här görs:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj Wi-Fi .
 3. Slå sedan på omkopplaren för att stänga av Wi-Fi.
 4. Efter några sekunder, slå på omkopplaren igen för att slå på Wi-Fi igen.

Att utföra denna tweak är också ett sätt att uppdatera internetfunktioner på din enhet. Slumpmässiga internetproblem som orsakas av mindre firmwarekrascher och app-glitches åtgärdas på samma sätt under processen.

Tredje lösningen: Glöm Wi-Fi-nätverket och anslut sedan igen.

Användningen av skadat Wi-Fi-nätverk är också en av de möjliga orsakerna. Samma sak kan hända om Wi-Fi-anslutningen störs eller förstörs av andra sparade Wi-Fi-nätverk. För att utesluta detta rekommenderas att glömma Wi-Fi-nätverk. För att göra detta måste Wi-Fi vara aktiverat så att du kan se en lista över alla sparade Wi-Fi-nätverk på din enhet. Följ sedan stegen för att börja glömma Wi-Fi-nätverk:

 1. Gå till Inställningar-> Wi-Fi- meny och se sedan till att Wi-Fi-omkopplaren är på.
 2. Navigera till listan över tillgängliga Wi-Fi-nätverk.
 3. Välj det Wi-Fi-nätverk du vill glömma.
 4. Klicka sedan på informationsikonen bredvid namnet på Wi-Fi-nätverket för att glömma.
 5. Tryck på Glöm det här nätverket för att fortsätta.
 6. Bekräfta sedan att du vill glömma nätverk.

Om du ser några andra sparade Wi-Fi-nätverk, ta bort dem alla med samma procedurer för att förhindra att någon av dem orsakar konflikter med ditt Wi-Fi-nätverk.

När du har tagit bort Wi-Fi-nätverk startar du om din enhet och går sedan tillbaka till Inställningar-> Wi-Fi- meny. Växla och slå på Wi-Fi-omkopplaren. När listan över Wi-Fi-nätverk dyker upp trycker du på för att välja ditt önskade Wi-Fi-nätverk att använda och tryck sedan på Gå med eller Anslut . Om du uppmanas att ange det rätta Wi-Fi-lösenordet för att fortsätta.

Fjärde lösningen: Återställ nätverksinställningar.

Nätverksproblem i allmänhet hanteras vanligtvis av en nätverksåterställning. Ogiltiga nätverkskonfigurationer kan resultera i relevanta fel och det bästa sättet att korrigera dem är genom att återställa de ursprungliga nätverksvärdena och alternativen. Att utföra denna återställning påverkar inte sparade data i det interna minnet utan raderar alla sparade Bluetooth-anslutningar, Wi-Fi-nätverk, APN: er och serverinställningar på telefonen. Om du vill prova den här lösningen, så här är vad du ska göra härnäst:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar.
 5. Ange ditt enhets lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta att du vill återställa nätverksinställningarna.

Din enhet startar om automatiskt när återställningen är klar. Så snart det startar upp, aktivera Wi-Fi att ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk igen och komma tillbaka online. När din enhet är ansluten kan du försöka ladda ner och installera iOS 13 beta-uppdateringsversionen och se om den går igenom. Om din enhet fastnar på att verifiera uppdateringen igen, fortsätt till nästa lösning.

Femte lösningen: Ta bort uppdateringsfilen från din enhet.

Under den första uppdateringen du har gjort, laddades sannolikt ned ett segment av uppdateringsfilen och sparades på din enhet. Men eftersom uppdateringen inte var klar har den filen skadats. Som ett resultat kunde din enhet inte längre ladda ner hela uppdateringsfilen. För att korrigera felet måste du ta bort den nedladdade delen av uppdateringsfilen innan du försöker ladda ner igen. Så här görs:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Tryck på [Enhet] Lagring.
 4. Hitta uppdateringsfilen från listan över appar och filer och tryck sedan på för att välja.
 5. När du har valt uppdateringsfilen klickar du på alternativet Radera filen.

Bekräfta åtgärden om du uppmanas att göra det och vänta tills raderingen av uppdateringsfilen är klar.

Sista utväg: Använd iTunes.

Om din enhet fortsätter att fastna vid verifiering av uppdateringen efter att ha använt alla angivna procedurer kan du överväga att använda iTunes. Om du har en dator som har den senaste versionen av iTunes-appen installerad kan du använda den för att manuellt ladda ner och installera iOS 13 beta-version. Här är vad du bör göra då:

 1. Anslut din iOS-enhet till datorn med den ursprungliga USB-kabeln / Lightning-kabeln.
 2. Öppna iTunes och vänta tills den upptäcker din enhet.
 3. När din enhet visas i iTunes klickar du på ikonen för att välja den.
 4. Navigera till avsnittet Sammanfattning och klicka sedan på knappen för att leta efter uppdatering .
 5. Om en uppdatering är tillgänglig, klicka på knappen för att ladda ner och installera.
 6. Ange ditt lösenord om du uppmanas att fortsätta.

Följ resten av instruktionerna på skärmen för att avsluta uppdateringen av din enhet i iTunes.

Kan du fortfarande inte fixa iOS 13 fast vid verifiering av uppdateringsfel?

Kanske upplever uppdateringsservern för närvarande trängsel eller tillfälligt inte tillgänglig och så din enhet kan inte verifiera och hämta uppdateringsfilen. Om detta är fallet kan det inte göras mycket på din slut men att vänta tills uppdateringsservern är tillgänglig igen. Du kan bekräfta den aktuella statusen för uppdateringsservern genom att kontakta Apple Support och be dem kontrollera serverns status direkt från deras system.

Och om ingenting annat fungerar, vänta bara på att den sista iOS 13-uppdateringsversionen officiellt kommer att lanseras i september.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.