Hur man fixar “Inställningar har stoppats” på Galaxy S10 | felsökning för felet "Tyvärr har inställningar stannat"

Vi har haft några Galaxy S10-användare som rapporterar ett problem där en popup ständigt visas på skärmen som säger "Inställningar har stannat." Om du försöker ta reda på lösningar för Inställningar har stoppat felet på din Galaxy S10, fortsätt att läsa den här guiden. Nedan följer de lösningar som ska hjälpa dig att hantera det.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar “Inställningar har stoppats” på Galaxy S10 | felsökning för felet "Tyvärr har inställningar stannat"

Även om det inte finns många Galaxy S10-användare som rapporterar detta fel ännu, har Inställningar stoppat problemet är ett vanligt problem i många Samsung- och icke-Samsung Android-enheter tidigare. Om du upplever detta problem på din S10, lära dig hur du hanterar det genom att följa den här felsökningsartikel.

Inställningarna har stoppat fix nr 1: Tvinga att avsluta Inställnings-appen

Liksom alla andra appar i Android-miljön kan Samsungs egen Inställnings-app då och då gå illa. Det finns många faktorer som kan påverka Inställnings-appen men lyckligtvis kan vissa enkelt fixas genom att bara starta om appen. När du hanterar något appproblem är det första du måste göra först att se till att nämnda app startas om. Detta kan ibland fixa problem på grund av mindre eller tillfälliga buggar som kan ha utvecklats. Så här görs:

 1. På skärmen trycker du på funktionsknappen Senaste appar (den med tre vertikala linjer till vänster om Hem-knappen).
 2. När skärmen Nya appar visas, svep åt vänster eller höger för att leta efter appen Inställningar. Det borde vara här om du lyckades köra den tidigare. Dra sedan upp på appen för att stänga den. Detta bör tvinga stänga det. Om den inte är där, klicka helt enkelt på appen Stäng alla för att också starta om alla appar.

Ett annat sätt att tvinga stänga en app är detta:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och knacka på Inställnings-appen.
 6. Tryck på Force Stop.

Inställningarna har slutat fix # 2: Mjuk återställning av din enhet

Om problemet kommer tillbaka efter att ha startat om appen själv är nästa sak du vill göra en mjuk återställning. Detta bör rensa systemet och eventuellt också bli av med buggen. För att göra det, tryck helt enkelt på strömbrytaren och volym ned-knapparna i cirka 10 sekunder. Släpp knapparna när telefonen har startat om. Detta är vanligtvis effektivt för att rensa buggar som utvecklats när ett system lämnas igång under en tid. Vi föreslår att du startar om din S10 med den här metoden minst en gång i veckan för att minska risken för buggar.

För vissa Galaxy S10 kan det finnas något annorlunda sätt att komma fram till samma metod. Här är hur:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Inställningarna har upphört med fix nr 3: Uppdatera Android och appar

Även om det inte är allmänt känt av många Android-användare, installerar uppdateringar ibland också nödvändiga korrigeringar för kända buggar. Se till att du inte försenar installationen av system- eller appuppdateringar. Som standard bör din S10 meddela dig om tillgängliga uppdateringar, men om du stänger av den här mekanismen är det hög tid att manuellt leta efter dem.

Så här söker du efter Android- eller systemuppdatering:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Programuppdatering.
 3. Klicka på Ladda ner och installera.
 4. Vänta tills enheten ser efter uppdateringar.
 5. Installera uppdateringen. Om det inte finns någon ny uppdatering bör din telefon berätta för dig.

För Galaxy S10-enheter med bärarmärke eller de som tillhandahölls av din operatör kanske det inte finns något alternativ att manuellt leta efter uppdateringar. Allt du behöver göra är att helt enkelt bekräfta om det finns ett meddelande om en uppdatering och tillåta installation av uppdateringen.

Så här letar du efter appuppdateringar:

 1. Öppna Play Store-appen.
 2. Klicka på Fler inställningsikon (längst upp till vänster).
 3. Klicka på Mina appar och spel.
 4. Klicka på Uppdatera alla-knappen.

Inställningarna har stoppat fix nr 4: Rensa appcache

Om inställningarna har stoppat felet fortsätter vid denna punkt, är det nästa bra att göra att ta bort cachen i inställningsappen. Detta är ett av de direkta sätten att felsöka det. Så här görs:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och knacka på Inställnings-appen. Beroende på din enhet kan det finnas två Inställningar-app i den här listan. Se till att rensa cacheminnet för båda för att vara säker.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache-knapp.
 8. Starta om telefonen och kolla om problemet.

Inställningarna har stoppat fix nr 5: Återställ inställningsappen

Om inställningarna har stoppats kvarstår fel efter att rensa cachen i SEttings-appen, följ den upp genom att återställa appen till dess standardvärden.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och knacka på Inställnings-appen. Beroende på din enhet kan det finnas två Inställningar-app i den här listan. Se till att rensa cacheminnet för båda för att vara säker.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknapp.
 8. Starta om telefonen och kolla om problemet.

Inställningarna har stoppat fix nr 6: Torka av cache-partition

För att ladda appar snabbt lagrar Android ofta använda objekt som webbplatslänkar, bilder, videor, annonser, bland annat i en del i intern lagring som kallas cachepartition. Ibland kan dessa artiklar som kallas systemcache bli föråldrade eller skadade och orsaka prestandaproblem eller fel. För att säkerställa att din telefon körs effektivt och cachen är i toppform, vill du regelbundet rensa cache-partitionen (ungefär en gång i några månader). När du hanterar app-problem kan det också vara ett av felsökningsstegen. Så här gör du

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Inställningarna har stoppat fix nr 7: Kontrollera om falska appar

Andra appar kan ibland störa Android och andra appar. Om du vill kontrollera om det är fallet startar du om telefonen till säkert läge. Så här gör du:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren tills Power off-fönstret visas och släpp sedan.
 2. Tryck och håll ner strömmen tills Prompt-läget visas och släpp sedan.
 3. För att bekräfta, tryck på Säker-läge.
 4. Processen kan ta upp till 30 sekunder att slutföra.
 5. Vid omstart visas ”Safe mode” längst ner till vänster på startskärmen.

Kom ihåg att tredjepartsapplikationer är inaktiverade i det här läget, så det du kan använda är förinstallerade appar. Om pekskärmsfrågan inte visas i säkert läge, betyder det att problemet beror på en dålig app. Avinstallera appen som du nyligen installerade och se om det kommer att fixa det. Om problemet kvarstår, använd processen för eliminering för att identifiera den falska appen. Här är hur:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S10 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Inställningarna har stoppat fix # 8: Återställ appinställningar

Om det finns en standardapp som avaktiverats av misstag orsakar felet, se till att återställa appinställningarna.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Återställ appinställningar.
 5. Starta om din S10 och kolla om problemet.

Inställningarna har slutat fix # 9: Återställ alla inställningar

Detta lösningsalternativ liknar fabriksåterställning minus krångel om att ta bort användardata, appar och mer. Om Auto-rotation fortfarande är närvarande vid denna tidpunkt, bör du göra den här lösningen för att se om du kan fixa programvarufelet på det här sättet. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ alla inställningar.
 5. Tryck på RESET-knappen.

Inställningarna har stoppat fix nr 10: Återställ programvaruinställningar till standardvärden (fabriksinställning)

Du kanske måste torka av telefonen och återställa alla programvaruinställningar till standardvärden om ingenting förändras hela denna tid. Fabriksåterställning är vanligtvis effektiv för att fixa programvarurelaterade problem. Vi är 90% positiva på att Inställningar har stoppat felet beror på ett programfel så det kommer troligtvis vara till hjälp.

Nedan är de två sätten att fabriksinställa din S10:

Metod 1: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 via menyn Inställningar

Detta är det enklaste sättet att torka av din Galaxy S10. allt du behöver göra är att gå under Inställningsmenyn och följa stegen nedan. Vi rekommenderar den här metoden om du inte har några problem med att gå under Inställningar.

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter och ta bort ditt Google-konto.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Bläddra till och knacka på General management.
 4. Tryck på Återställ.
 5. Välj Factory data reset från de angivna alternativen.
 6. Läs informationen och tryck sedan på Återställ för att fortsätta.
 7. Tryck på Radera alla för att bekräfta åtgärden.

Metod 2: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 med hårdvaruknappar

Om ditt fall är att telefonen inte startar upp eller den startas men menyn Inställningar är otillgänglig kan den här metoden vara till hjälp. Först måste du starta om enheten till återställningsläge. När du väl har åtkomst till Återställning är det dags att du startar korrekt masteråterställningsprocedur. Det kan ta några försök för dig innan du kan komma åt Återställning så var tålamod och försök helt enkelt igen.

 1. Skapa om möjligt en säkerhetskopia av dina personuppgifter i förväg. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 2. Du vill också se till att du tar bort ditt Google-konto. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 3. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 4. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-knappen samtidigt.
 5. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du fortfarande håller in knapparna Volym upp och Bixby.
 6. Återställningsskärmenyn visas nu. Släpp knapparna när du ser detta.
 7. Använd knappen Volym ned tills du markerar 'Torka data / fabriksåterställning'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja 'Torka data / fabriksåterställning'.
 9. Använd Volym ned för att markera Ja.
 10. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta fabriksinställning.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.