Hur man fixar Instagram som håller kraschar eller inte fungerar stabilt på din iPhone 8 (enkla steg)

När det gäller online fotodelning / skryt verkar Instagram-appen vara en av de ledande och allmänt använda plattformarna som används. Och det blir ännu bättre när en Facebook-uppdatering rullades ut med integration av Instagram-inlägg, vilket gör att dina Facebook-vänner kan se och reagera på dina senaste Instagram-foton. Men det finns bara några faktorer som kan förstöra den goda upplevelsen appen erbjuder eftersom de skulle hindra Instagram-appen från att fungera smidigt. Och det är när Instagram-appen börjar bete sig fel. Tack vare det här inlägget är en av de vanliga problemen som överlägset har stött på vissa iPhone 8-användare och det är på Instagram-appen som fortsätter att krascha eller inte fungerar stabilt på sin nya iPhone. Läs vidare för att ta reda på hur detta händer och vilka alternativ du kan försöka felsöka och lösa problemet i slutändan.

Innan vi går vidare, om du letar efter en lösning på ett annat problem, kommer de att släppas av vår felsökningssida för iPhone 8 för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här enheten. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på ditt problem. Försök hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver mer hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor så hjälper vi dig med ditt problem.

Första lösningen: Avsluta och starta om Instagram.

Appar kan uppleva olika typer av problem när som helst, särskilt när de utlöses av vissa faktorer. Symtomen varierar också beroende på vad som gick fel. För Instagram-appen som fortsätter att krascha är det möjligt att vissa appdata eller själva appen kan ha skadats så att de inte kan fungera korrekt. Problem som detta händer och när de gör det löses de vanligtvis genom att bara starta om den felaktiga appen. Och här är vad du bör göra då:

 1. Dra upp från botten till mitten av skärmen och håll in tills App Switcher öppnas.
 2. Dra åt vänster eller höger för att hitta Instagram- appen.
 3. Tryck och håll fast appen ordentligt och tryck sedan på ikonen Minus (-). Om du gör det får appen att sluta eller stänga.
 4. Alternativt kan du svepa upp för att stänga appen så snart Minus-ikonen visas.

Starta eller öppna Instagram igen efter cirka 30 sekunder och se hur det fungerar den här gången.

Andra lösningen: Starta om din iPhone (mjuk återställning).

En mjuk återställning eller omstart / omstart av enheten är också en effektiv lösning på mindre app-problem och fel. Det är ett enkelt sätt att uppdatera dina appar, telefonsystem och internminne för snabbare och smidigare prestanda. Så här görs:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren tills reglaget för avstängning visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av din iPhone helt.
 3. Efter cirka 30 sekunder håller du ner strömbrytaren igen tills du ser Apple-logotypen.

Om din telefon fryses när Instagram-appen kraschar kan du utföra den alternativa omstarten med hårdvaruknapparna eller tvinga omstarten på din iPhone 8. Så här gör du det:

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp- knappen.
 2. Tryck och släpp snabbt knappen Volym ned .
 3. Tryck och håll ned Side / strömknappen tills du ser Apple-logotypen.

Ingen information eller personlig information kommer att raderas i processen så det finns ingen anledning att oroa sig för dataförlust.

Tredje lösningen: Tvinga stäng bakgrundsappar på din iPhone 8.

Att hålla appar som körs i bakgrunden kan vara fördelaktigt särskilt när det gäller multitasking eller omladdning av appar. Men någon av dessa bakgrundsappar skulle så småningom krascha och när detta händer kommer dina andra appar eller systemfunktioner sannolikt att påverkas. Bortsett från tröghet kan dina andra appar också bli instabila i det här fallet. För att säkerställa att det inte är detta som gör att din Instagram-app blir oriktig, försöker du med kraft stänga alla dina bakgrundsappar med dessa steg:

 1. Dra upp från botten till mitten av skärmen och håll in tills App Switcher öppnas.
 2. Dra åt vänster eller höger till var och en av bakgrundsapparna.
 3. Tryck och håll fast appen ordentligt och tryck sedan på ikonen Minus (-). Om du gör det får appen att sluta eller stänga.
 4. Alternativt kan du svepa upp för att stänga enskild app så snart Minus-ikonen visas.

När du har stängt alla bakgrundsappar, starta om / starta om din iPhone för att uppdatera systemet och minnet också. Starta sedan om Instagram när du är klar.

Fjärde lösningen: Uppdatera Instagram-appen / iOS till den senaste tillgängliga versionen.

Att installera appuppdateringar kan möjligen lösa problemet, särskilt om det utlöses av vissa buggar från appen. Därför rekommenderas att hålla appar uppdaterade. Om du inte har aktiverat funktionen för automatisk uppdatering på din enhet måste du installera apparuppdateringar manuellt. Och så här:

 1. Klicka på App Store- ikonen från hemskärmen.
 2. Leta upp och knacka på ikonen Uppdateringar längst ner till höger på App Store-skärmen.
 3. Klicka sedan på knappen Uppdatera bredvid Instagram .
 4. Om du ser flera appuppdateringar kan du trycka på Uppdatera alla för att installera alla uppdateringar samtidigt.

Bortsett från att uppdatera appar kan installation av den senaste iOS-uppdateringen på din iPhone också hjälpa särskilt om problemet hänförs till vissa systemfel och problem. Nya uppdateringar integrerar vanligtvis fixlappar för säkerhetsförbättringar.

 • Gå till Inställningar-> Allmänt-> Programuppdatering för att leta efter tillgängliga iOS- uppdateringar.

Om en uppdatering är tillgänglig ser du en uppdateringsmeddelande. Säkerhetskopiera dina iPhone-data och följ sedan instruktionerna på skärmen för att fortsätta med nedladdningen och installationen av uppdateringen.

Glöm inte att starta om din iPhone när uppdateringsinstallationen är klar. Detta kommer att uppdatera systemet och tillämpa de nya ändringarna i enlighet därmed.

Femte lösningen: Avinstallera och installera om Instagram på din iPhone 8.

Som din sista utväg kan du behöva avinstallera Instagram från din iPhone. Appen kan ha varit helt skadad och fungerar därför inte. I stället för att spendera för mycket tid på att spåra och korrigera enskilda fel från appen kan du bara ta bort appen och sedan installera den senaste appversionen. Här är hur:

 1. Tryck och håll på Instagram- ikonen eller vilken ikon som helst från hemskärmen i några sekunder.
 2. När ikonerna börjar jiggla, tryck på X i hörnet av Instagram- appikonen. Om du gör det raderas eller avinstalleras Instagram från din enhet.
 3. Tryck på Radera för att bekräfta åtgärden.
 4. För att hindra ikonerna från att vrida, tryck på en tom plats från hemskärmen.
 5. Starta sedan om telefonen.
 6. Vänta tills din iPhone har startat helt upp, öppna sedan App Store och sök efter den senaste versionen av Instagram för att ladda ner och installera din iPhone 8.

Andra alternativ

Du kan kontakta Instagram Help Center och Instagram Support för att rapportera problemet du behandlar applikationen. Om du gör det kommer de att få en ny uppfattning om ett problem som kräver snabba lösningar. Det kan finnas ett mer komplext appfel som orsakade att Instagram-systemet skadades och slutade fungera. Om du ser några felmeddelanden eller felkoder när du använder Instagram, läs och notera informationen så att du kan vidarebefordra den till Instagram Support till. Dessa felkoder erbjuder vanligtvis några tips om vad som utlöser problemet att uppstå och likaså hur man korrigerar dem.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 8-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 8. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Vad gör du när din Apple iPhone 8 inte känner igen en Windows-dator eller iTunes? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en iPhone 8 som sitter fast på svart skärm med udda meddelandeljus efter en iOS-uppdatering (enkla steg)
 • Hur man fixar Facebook-appen som fortsätter att krascha på din iPhone 8 efter att ha installerat den senaste iOS-uppdateringen (enkla steg)
 • Hur man fixar en Apple iPhone 8 som inte kommer att para eller ansluta till ett Bluetooth-tillbehör [Felsökningshandbok]
 • Hur man fixar knasande ljud under samtal, misslyckade fel, andra samtalsproblem på Apple iPhone 8 och iPhone 8 Plus [Felsökningsguide]