Hur man fixar Instagram som fortsätter att krascha, slutar plötsligt fungera ordentligt på din iPhone 8 Plus (enkla steg)

Instagram är bland de populära plattformarna för socialt nätverk i dag. Det fungerar nästan lika som Facebook och andra plattformar men varierar främst med algoritmimplementeringar. Det som är vanligt är att andra människor, särskilt de som du är anslutna till skulle kunna se, gilla, kommentera, spara, dela eller någon annan typ av interaktioner som ett inlägg får. Personer som är intresserade av dina inlägg kan välja att följa dig eller vice versa. Alla dessa är bland de viktigaste faktorerna som gjorde Instagram till en allmänt använd app. Men precis som andra populära appar har Instagram också sin egen andel av brister.

Som kommer bland de utbredda frågorna finns på Instagram-appen som plötsligt slutar fungera eller kraschar oftare. Ett sådant problem är tydligen tillskrivet mjukvaran, därmed fixbar. Och om du någonsin skulle stöta på ett liknande problem på Instagram som fortsätter att krascha på din iPhone 8 Plus, har jag listat några användbara lösningar du kan använda som referens när du behöver fler input för att felsöka problemet. Läs vidare och få hjälp.

Innan något annat, om du har andra problem med din telefon, se till att du kommer till vår felsökningssida för vi har redan tillhandahållit lösningar på hundratals problem rapporterade av våra läsare. Oddsen är att vi kanske redan har tillhandahållit en lösning på det problem du för närvarande har så försök att hitta problem som liknar din på den sidan och känn dig fri att använda de lösningar vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Första lösningen: Rensa apper för Instagram och bakgrund.

Programvarufel är ofta det främsta skälet till varför en app inte kunde fungera som avsett. Om det bara hänt att Instagram fungerar konstigt, är appen antagligen glitching och måste därför starta om. Som sagt, försök att rensa Instagram och alla andra bakgrundsappar på din iPhone 8 Plus med följande steg:

 1. Tryck snabbt på Hem- knappen. Det är samma sak som när du dubbelklickar på en programikon på datorn. Du bör sedan se en lista över nyligen använda appar på nästa skärm.
 2. Leta upp Instagram från listan och dra sedan upp på appen för att rensa den.

Om du ser några andra appar som körs i bakgrunden kan du också rensa dem alla. Om du gör det förhindrar någon av dem att orsaka konflikt med Instagram eller dina andra appar. Det finns en tendens att någon av bakgrundsapparna skadas och om det skulle hända kan andra appar eller telefonsystemet påverkas. Följ bara ovanstående steg för att rensa resten av dina bakgrundsappar.

Andra lösningen: Starta om din iPhone 8 Plus (mjuk återställning).

Om rensning av appar inte hjälper, måste du starta om din iPhone. En omstart av enheten eller mjuk återställning rensar alla program som svinner i telefonsystemet och på vissa appar. Det rensar också enhetens interna minne, så att den får en ren, ny start. Du kommer inte att förlora några kritiska data och personlig information i processen. Om du inte har startat om telefonen ännu, gör du så här:

 1. Håll Power / Side-knappen intryckt i några sekunder.
 2. Släpp strömbrytaren när du ser menyn Slide to Power Off .
 3. Dra sedan reglaget till höger. Detta kommer att få din iPhone att stängas av.
 4. Efter 30 sekunder trycker du på Power / Side-knappen igen och släpper sedan när Apple-logotypen visas.

I fallet där din iPhone-skärm fryser eller blir svarsfri när Instagram kraschar skulle det vara ett alternativ att starta om kraft. Det är en simulerad procedur för borttagning av batteri som fungerar på samma sätt som en mjuk återställning eller vanlig omstart utan att det påverkar data lagrade i telefonens interna minne. Den enda skillnaden är hur det genomförs. Till att börja med finns det ett nytt sätt att utföra en kraftåterstart på den nya iPhone 8 Plus. Här är hur:

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 2. Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned.
 3. Slutligen, tryck och håll ned Sid / strömknappen tills Apple-logotypen visas.

Vänta tills din telefon har slutat starta om och försök sedan starta Instagram för att se om problemet är rätt och appen redan fungerar korrekt.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar en iPhone 8 Plus som fortsätter att krascha och frysa efter att ha uppdaterat iOS till den senaste versionen (enkla steg)
 • Hur man fixar en iPhone 8 Plus som visar vätska har upptäckts varning efter en uppdatering [Felsökningsguide]
 • Vad ska man göra när din iPhone 8 Plus inte känns igen i iTunes på din dator? [Felsökningsguide]

Tredje lösningen: Installera appuppdatering för Instagram (om tillgänglig).

Uppdateringar kan vara nyckeln till att fixa fel på din Instagram-app. Bortsett från att erbjuda nya och förbättrade funktioner innehåller uppdateringar också fixade korrigeringar för att rensa eventuella buggar och skadlig programvara som kan ha orsakat appen att bli falsk. Om du inte har konfigurerat din iPhone för att installera uppdateringar automatiskt, måste du implementera appuppdateringar manuellt. Här är hur:

 1. För att komma igång, tryck på App Store- ikonen från hemskärmen.
 2. App Store- skärmen klickar du på ikonen Uppdateringar längst ner till höger. En lista över dina appar med väntande uppdateringar visas sedan på nästa skärm.
 3. Klicka på Uppdateringsknappen bredvid Instagram för att installera ny uppdatering för Instagram.
 4. Om flera uppdateringar för appar är tillgängliga trycker du på Uppdatera alla för att uppdatera alla appar på en gång.

Starta om din iPhone (mjuk återställning) efter installation av appuppdateringar för att säkerställa att nya ändringar från de nyligen installerade uppdateringarna tillämpas korrekt på ditt telefonsystem.

Fjärde lösningen: Återställ alla inställningar på din iPhone 8 Plus.

Ogiltiga inställningar på din iPhone kan också vara det främsta skälet till att vissa appar inte kunde utföra sina vanliga uppgifter. Detta är troligt fallet om Instagram började krascha efter att ha gjort ändringar i dina iPhone-inställningar. För att utesluta detta kan du försöka återställa enskilda inställningar till deras tidigare konfiguration. Det kan dock ta tid och ansträngning eftersom du måste spåra vilka alternativ eller inställningar som måste ändras. Som en alternativ lösning kan du istället återställa alla inställningar på din iPhone. Om du gör det återställs systeminställningarna till standardvärden eller originalvärden men påverkar inte data som sparats i enhetens interna minne. Glöm inte att konfigurera och aktivera ofta använda funktioner och funktioner på din iPhone. Så här återställer du alla inställningar på din iPhone 8 Plus:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Klicka för att välja Återställ alla inställningar från de angivna alternativen.
 5. Ange ditt enhets lösenord om det behövs.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta återställningsinställningar.

Låt din iPhone starta om efter att inställningarna har återställts, anslut igen till ditt Wi-Fi-internet och öppna sedan och använd Instagram som du brukar göra för att testa och se hur det fungerar den här gången. Om problemet fortsätter, gå vidare och prova nästa lösning.

Femte lösningen: Ta bort och installera sedan Instagram på din iPhone 8 Plus.

Problemet kan vara mer intrikat att det fortsatte efter att ha utfört alla tidigare lösningar. Till exempel kan Instagram-appen ha varit helt skadad och därför inte längre kunna fungera ordentligt igen. I det här fallet måste du ta bort appen från din iPhone och sedan installera om. Här är hur:

 1. Tryck och håll på en appikon från hemskärmen.
 2. När du ser ikonerna börja jiggla, tryck på X i det vänstra hörnet av Instagram- appen. Om du gör det raderas eller avinstalleras appen från din iPhone.
 3. Tryck på Radera för att bekräfta åtgärden.

Vänta tills appen har avinstallerats och starta sedan om din iPhone. När den har startats om igen, gå över till App Store och sök sedan efter den kompatibla versionen av Instagram-appen för att ladda ner och installera på din iPhone 8 Plus. Om du uppmanas att ange det korrekta lösenordet för att ditt Apple-ID ska fortsätta. Oftare än inte borde detta fixa appen men om den fortfarande misslyckades skulle avancerade lösningar vara nödvändiga.

Sök mer hjälp

Instagram Help Center är alltid öppet för att erbjuda mer avancerade lösningar. Om ingen av de tidigare metoderna fungerade och Instagram fortsätter kraschar eller fortfarande inte fungerar på din iPhone 8 Plus, bör du redan överväga att eskalera problemet till Instagram Support. Appen kan ha stött på terminalfel från vissa buggar och / eller skadlig programvara, vilket gjorde att appen inte kan fungera som avsett. Du kan nå Instagram Help Center via e-post eller bara besöka Instagram support sidan online.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 7-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 7. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Apple iPhone 8 Plus-laddningsproblem: Vad gör du om din iPhone 8 Plus inte laddar eller laddar mycket långsamt? [Felsökningsguide]
 • Apple iPhone 8 Plus strömproblem: Vad gör du när din iPhone 8 Plus inte kommer att slås på? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Netflix som fortsätter att krascha och slutar fungera på en iPhone 8 Plus efter installation av en ny iOS-uppdatering (enkla steg)
 • Hur man fixar en iPhone 8 Plus som inte har internetåtkomst men är ansluten till Wi-Fi-nätverk [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar knasande ljud under samtal, misslyckade fel, andra samtalsproblem på Apple iPhone 8 och iPhone 8 Plus [Felsökningsguide]