Hur man fixar inget SIM-kortfel på en LG V35 ThinQ-smarttelefon [Felsökningshandbok]

När en smartphone inte upptäckte SIM-kortet beror det antingen på programvarufel eller kan det vara en indikation på ett skadat SIM-kort eller SIM-kortfack. I allmänhet är problemet antingen på programvaran eller hårdvaran. Om din enhet inte kan läsa eller upptäcka SIM-kortet, kan mobila tjänster som skicka och ta emot textmeddelanden samt telefonsamtal vara otillgängliga. Så du har inget annat val än att hitta ett sätt att lösa problemet så snart som möjligt. Innan du rusar till ett servicecenter rekommenderas det starkt att du försöker lösa några lösningar för att eliminera risken för programvaruproblem som förhindrar att din enhet upptäcker SIM-kortet.

I detta inlägg framhävs några enkla lösningar på ett SIM-kortfel, särskilt på den nya LG V35 ThinQ-smarttelefonen. Om du äger den här enheten och stöter på samma fel är det här inlägget åt dig. Läs vidare för att ta reda på hur du hanterar ett fel med inget SIM-kort på din LG V35 ThinQ med följande enkla lösningar.

Men innan vi faktiskt går vidare till vår felsökning, om du har andra problem med din telefon, kan du besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat några av de vanligaste problemen med den här enheten. Om du behöver mer hjälp med ditt problem, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Första lösningen: Stäng av och slå på telefonen (strömcykel).

Mobila enheter, särskilt smartphones kan stöta på olika typer av programvarufel och fel. Skulle det vara första gången du stöter på ett fel med inget SIM-kort på din LG V35 ThinQ, är det troligtvis ett programfel. En enkel föreslagen lösning på detta är en omstart av enheten eller mjuk återställning. Om du inte redan har gjort det, följ sedan stegen för att tänka på eller slå tillbaka din LG V35 ThinQ-smarttelefon:

 1. Tryck och håll in Power / Lock-knappen på baksidan av telefonen.
 2. Välj Avstängningsalternativ.
 3. Tryck sedan på Power Off igen för att bekräfta.
 4. Efter cirka 30 sekunder håller du in ström / lås-knappen tills lampan tänds.

Alternativt kan du göra följande:

 1. Tryck och håll ned Power / Lock-knappen och välj sedan Starta om från menyalternativen.
 2. Om enheten inte svarar, håll in och håll ned knapparna Volym ned och ström / lås samtidigt i cirka 10 sekunder och släpp sedan båda knapparna när telefonen startar om.

En mjuk återställning påverkar inte data som du har sparat i det interna minnet, så att du inte tappar någon information under processen.

Den andra lösningen: Ta bort och sätt tillbaka SIM-kortet.

Du kan inte försumma möjligheten att SIM-kortet kan ha lossats eller inte sitter ordentligt i facket, så att din enhet inte kan läsa det. För att se till att detta inte är den underliggande orsaken, försök ta bort och placera SIM-kortet på din LG V35 ThinQ igen. SIM-kortet och microSD-kortet på LG V35 ThinQ-smarttelefonen är installerat i ett enda fack på enhetens högra sida. För att ta bort / sätta in SIM-kortet eller microSD-kortet, följ så här:

 1. Stäng av enheten.
 2. Sätt i SIM-utmatningsverktyget eller gemet i det lilla hålet för att mata ut SIM- och microSD-kortfacket.
 3. Dra försiktigt ut SIM-kortet från facket.
 4. Undersök kortet och facket för synliga tecken på skador som repor eller bucklor. Om det inte finns något, lägg tillbaka SIM-kortet i rätt kortplats med guldkontakter nedåt och den skåra kanten uppe till vänster.
 5. Tryck försiktigt på SIM-kortet tills det klickar på plats.
 6. Sätt vid behov in microSD-kortet i SD-kortspåret, med guldkontakterna vända nedåt och den skåra kanten uppe till vänster, tryck sedan försiktigt in tills den klickar på plats.
 7. Sätt tillbaka SIM & microSD-facket i telefonen och se till att det är låst och säkert.

Slå sedan på telefonen och se om det åtgärdar felet med inget SIM-kort. Om felet kvarstår bör du överväga att utföra programåterställningar. Fortsätt till nästa metod.

Tredje lösningen: Återställ nätverksinställningar på LG V35 ThinQ.

Att utföra en återställning av nätverksinställningar kan också vara nyckeln till att fixa felet om det är associerat med ogiltiga nätverksinställningar eller alternativ på telefonen. Detta är troligt fallet om du råkar ändra nätverksinställningar på telefonen eller efter att du installerat en ny programuppdatering. Vissa uppdateringar kan tendera att åsidosätta enhetsinställningar automatiskt, vilket så småningom resulterade i en konflikt eller fel. För att utesluta detta, försök att utföra en återställning av nätverksinställningar för att återställa standardnätverkskonfigurationerna på din telefon och sedan kan du aktivera nödvändiga alternativ och tjänster inklusive Wi-Fi. Så här görs:

 1. Klicka på Inställningar från huvudmenyn.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Tryck på Återställ inställningar två gånger för att bekräfta.

När nätverksinställningarna har återställts, starta om eller återställ din telefon för att rensa cachen från det interna minnet och för att uppdatera operativsystemet också.

Fjärde lösningen: Uppdatera programvaran till den senaste tillgängliga versionen.

Att installera den senaste programvaruversionen på din telefon är också en potentiell lösning, särskilt om felet med inget SIM-kort utlöses av programvarufel eller skadlig programvara. Programvaruuppdateringar ger inte bara nya funktioner utan erbjuder också säkerhetsuppdateringar eller korrigeringsfel för att bli av med problem som orsakats av fel på telefonen. För att leta efter och installera ny programuppdatering på din LG V35 ThinQ-smarttelefon, följ bara dessa steg:

 1. Dra ner från meddelandefältet.
 2. Klicka på Inställningsikonen .
 3. Gå till fliken Allmänt .
 4. Välj Om telefon.
 5. Tryck på Programvaruinformation för att se Android-versionen, Baseband-versionen och programvaruversionen av enheten.
 6. Gå till avsnittet Om för att leta efter programuppdateringar.
 7. Klicka sedan på Programuppdatering.
 8. Välj Uppdatera nu.

Du kommer att se ett meddelande om en uppdatering är tillgänglig. Följ instruktionerna på skärmen för att installera programuppdatering. I annat fall trycker du på OK i meddelandeprompt för att stänga det.

Glöm inte att starta om enheten när installationen av den nya uppdateringen är klar. Om du gör det kommer det att förhindra att det eller några appar glider.

Femte lösningen: Återställ och återställ LG V35 ThinQ till fabriksinställningarna (master reset).

Du kanske måste utföra en huvudåterställning som din sista utväg för att utesluta komplexa systemfel från möjliga triggers. Problemet kan bero på ett mer intrikat systemfel som bara kan åtgärdas genom att ett totalt system utplånas. Om du vill fortsätta ska du säkerhetskopiera alla viktiga data i förväg. En återställning av fabriksdata eller återställning av master raderar all data på enheten och återställer den till fabriksinställningarna. Så här återställer du fabriksdata en LG V35 ThinQ-smartphone:

 1. Dra ner från meddelandefältet.
 2. Välj ikonen Inställningar .
 3. Klicka på fliken Allmänt .
 4. Bläddra till och välj Återställ .
 5. Tryck sedan på Factory data reset från de angivna alternativen.
 6. Tryck på Återställ telefon sedan Ta bort alla för att bekräfta.

Låt din enhet rensa all data, inställningar, inställningar och multimediainnehåll. Efter återställningen återgår telefonen till fabriksinställningarna. När återställningen är klar kan du ställa in telefonen som ny.

Eventuella mjukvarorelaterade fel inklusive inget SIM-kortfel ska inte längre inträffa då inte en felaktig maskinvara orsakar det. Om felet kvarstår måste du överväga andra alternativ inklusive service.

Sök ytterligare hjälp

Om din LG V35 ThinQ fortfarande visar något SIM-kortfel efter att ha tömt alla tillämpliga lösningar i slutet, kontakta din operatör eller tjänsteleverantör för andra alternativ. Om det behövs kan du begära en ny SIM-kortersättning. SIM-kortet kan ha skadats och din telefon kan inte längre läsa det.

Alternativt kan du ta din enhet till närmaste LG-servicecenter på din plats för bedömning av maskinvaruskador. Detta måste göras om det föregående förekom fall av dropp eller vätskeexponering på telefonen. Det kan finnas någon form av fysisk eller vätskeskada på enheten som behöver repareras.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som kan vara till hjälp för dig:

 • Vad gör du om din LG V35 ThinQ-smartphone inte känner igen en Windows-dator? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar LG V35 ThinQ som inte kan skicka / ta emot textmeddelanden eller SMS
 • Vad gör du om din LG V35 ThinQ inte längre kan ansluta till ett WiFi-nätverk [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar LG V35 ThinQ med skärmflimrande problem [Felsökningshandbok]
 • Hur fixar du din LG V35 ThinQ som inte kommer att slås på (enkla steg)