Hur man fixar “Inget SIM-kort” -fel på Galaxy S10 | enkla steg för att lösa problem med SIM-kortet

"Inget SIM-kort" -fel är en av de vanligaste problemen på Android-enheter. I den här felsökningsartikeln kommer vi att vägleda dig om hur du löser problemet på Galaxy S10.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar “Inget SIM-kort” -fel på Galaxy S10

"Inget SIM-kort" -fel är vanligtvis en enkel fråga att fixa. För det mesta kan en enkel omstart lösa det. Men om en grundläggande omstart inte kommer att göra någon skillnad, följ våra förslag nedan för att fixa det.

Starta om enheten

Innan du gör ytterligare felsökning är det inte en dålig idé att uppdatera systemet. Mindre problem försvinner ibland om en enhet startas om, precis som en dator. Om du inte har provat det ännu föreslår vi att du simulerar effekterna av ett "batteridrag" för att också rensa RAM-minnet eller minnet. Så här görs:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Sätt tillbaka SIM-kortet

Eftersom felet nämner SIM-kortet är nästa logiska steg att koppla bort det tillfälligt. Så här tar du bort SIM: n:

 1. Stäng av din Galaxy S10. Det här är viktigt. Om du sätter in ett SIM-kort medan enheten är på kan det leda till skadad data.
 2. Ta bort kortfacket med telefonens skärm mot dig. Du kan använda insättnings- / borttagningsverktyget (eller en gem) för att låsa upp facket genom att sätta det i det medföljande facket. Detta lilla hål bör vara synligt på den övre delen av din enhet.
 3. Ta bort SIM-kortet från magasinet. Du kan lyfta kortet uppifrån. För att hjälpa till, använd öppningen på motsatt sida av brickan för att lossa (med en nagel eller liknande verktyg).
 4. Sätt i kortfacket igen.
 5. Tryck in på magasinet för att låsa det på plats.

När du har tagit bort SIM-kortet, vänta några ögonblick innan du sätter i det igen. Återigen vill du se till att telefonen är avstängd.

Byt ut SIM

Om det finns ett problem med själva SIM-kortet är det inte heller en dålig idé att byta ut det. Du kan också försöka sätta in den i en annan kompatibel telefon för att se om den är felaktig eller inte. Med kompatibel menar vi en telefon som fungerar med ditt nuvarande nätverk. Om ditt SIM-kort inte upptäcks av den andra telefonen, betyder det att kortet kan vara felaktigt. Försök att torka av sina guldkontakter innan du sätter i den. Ibland kan damm eller smuts blockera dessa metallkontakter och orsaka anslutningsproblem.

Torka av cache-partition

Android använder en systemcache, som lagras i cache-partitionen, för att ladda appar snabbt. Ibland skadas cachen under och efter en uppdatering eller av andra skäl. Även om detta kan låta ofarligt, kan en skadad cache så småningom orsaka prestandaproblem samt ett gäng andra mindre irritationer. För att säkerställa att telefonens systemcache är färskt kan du torka cache-partitionen. Detta kommer att tvinga telefonen att ta bort den aktuella cachen och ersätta den med en ny över tid.

Så här torkar du cache-partitionen på din Galaxy S10:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Återställ nätverksinställningar

Om problemet fortfarande kvarstår för tillfället, se till att återställa alla nätverksinställningar. Detta är ett av de viktiga felsökningsstegen för alla nätverksproblem i en Galaxy-enhet. Nedan följer stegen som du måste göra:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställ nätverksinställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Leta efter dåliga appar

Ibland kan en dålig app orsaka problem med Android eller med andra appar. För att kontrollera om en dålig tredje part står bakom besväret, starta upp telefonen i säkert läge och kontrollera om problemet är. Om felet "Inget SIM-kort" saknas i säkert läge men återgår i normalt läge kan du satsa på att en dålig app är skylden.

Det här är stegen för att köra din S10 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. När du är i säkert läge kan du försöka ladda telefonen i minst 30 minuter och se vad som händer.

Safe Mode är inte en lösning i sig. Det är mer ett verktyg som hjälper dig att bekräfta om en dålig app orsakar ett problem på en Android. Så om telefonen upptäcker att SIM-kortet inte är bra i säkert läge kan du anta att det finns en installerad app från tredje part som orsakar det. Om felet startade efter installation av en app, se till att ta bort nämnda app för att fixa den. Om du inte kommer ihåg appen eller om du inte har någon aning om vad den kan vara kan du använda eliminationsmetod för att identifiera den. Så här görs:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S10 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Återställ telefoninställningarna till standardvärden

I detta skede är fabriksåterställning ett måste. Det kan finnas ett programfel som hindrar Android från att upptäcka SIM-kortet. För att kontrollera, vill du återställa enheten. Se bara till att säkerhetskopiera dina filer i förväg.

Så här fabriksinställer du din S10:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Få hjälp av Samsung

Om ingen av lösningarna ovan hjälper är det sista att göra att kontakta Samsung för reparation eller utbyte. Besök ditt lokala Samsung Service Center så att din telefon kan granskas mer noggrant. Om din S10 levererades av din transportör bör du kontakta dem först så att de kan byta ut den eller skicka in den för reparation.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Twitter-sidor.