Hur man fixar Inget servicefel på din iPhone 5s, nätverkssignal inte tillgänglig

När din iPhone visar Inget servicefel berättar den att den inte skaffar nätverkssignal och att nätverkstjänster därför inte är tillgängliga. Som ett resultat kommer du inte att kunna använda de grundläggande men ändå viktiga funktionerna som att ringa och ta emot telefonsamtal och textmeddelanden. Det finns många skäl till varför nätverksfel som den här uppstår. Bland de vanligaste orsakerna är nätverksavbrott, tekniska svårigheter hos leverantören av nätverkstjänster, kontorelaterade problem, felaktiga inställningar på enheten, fel i nätverkssystemet och fel efter uppdatering. För att eliminera programvarurelaterade faktorer som kan ha utlöst det fel som inte uppstod på någon tjänst på din iPhone 5s, har jag gjort upp några föreslagna lösningar som du kan prova på. Läs vidare för mer information.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iOS-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Felsökning Inget servicefel på din iPhone 5s

När nätverksfel som ingen tjänst, ingen nätverkstäckning och andra relevanta fel inträffar, skulle du inte kunna använda telefonens grundläggande funktioner. Om du inte har råd att missa viktiga telefonsamtal och textmeddelanden, måste du försöka på några sätt för att lösa problemet i slutändan just nu. Betrakta följande metoder som ytterligare ingång när du är redo att felsöka signalproblem på din iPhone 5s.

Första lösningen: Starta om din iPhone (mjuk återställning).

För fel som plötsligt uppstår utan att ändra eller göra något på din enhet, är chansen stor att slumpmässig programvarufel är den viktigaste utlösaren. För att åtgärda problemet, mjuk återställ eller starta om din iPhone som du normalt gör. Om du gör det rensas rogue-appar och skadade cachade filer som kan ha orsakat konflikter med det mobila nätverkssystemet och utlöser felet. Om du inte redan har gjort det, följ sedan dessa steg för att mjuk återställa din iPhone 5s:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren (viloläge / vakna) -knappen längst upp på telefonen i några sekunder.
 2. Släpp knappen när Power Off- skjutreglaget visas. IPhone stängs sedan av.
 3. Efter några sekunder trycker du på strömbrytaren (Sleep / Wake) tills Apple-logotypen visas och släpp sedan knappen.

Låt din telefon slutföra sin startsekvens och skaffar nätverkssignal igen. Om ingen servicefel fortfarande dyker upp efter omstarten fortsätter du att felsöka enheten och eliminera andra möjliga triggers.

LÄS Också: Hur fixar jag en iPad Pro (2020) som inte kommer att ansluta till Wi-Fi-nätverk

Andra lösningen: Växla och stänga av flygläge.

Inget servicefel är också taggat bland andra trådlösa nätverksproblem på en iPhone. Med det sagt kan utföra tricket för flygplansläget också göra några underverk när det gäller att rätta till felet på din telefon. Om du vill prova, följ sedan dessa steg för att utföra flygplans-tricket på din iPhone 5s:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar.
 2. Välj flygläge .
 3. Växla omkopplaren för att aktivera flygplansläge. Trådlösa radioapparater och relevanta funktioner inaktiveras samtidigt.
 4. Medan flygplansläget är aktiverat, starta om / mjuk återställ din iPhone.
 5. När uppstartssekvensen är klar går du tillbaka till menyn Inställningar-> Flygplanmod .
 6. Vrid sedan på omkopplaren för att stänga av flygläge igen.

Vänta tills din iPhone återupprättar den trådlösa signalen och se sedan om ingen servicefel redan är borta. Fortsätt annars till nästa lösning.

Tredje lösningen: Uppdatera operatörsinställningarna för att fixa Inget servicefel.

Bärare brukade driva uppdateringar för att bli av med omfattande nätverksproblem i iOS-enheter. Liksom iOS-uppdateringar innehåller uppdateringar av operatörsinställningar också fixade korrigeringar som specifikt syftar till att eliminera nätverksfel som orsakade relevanta problem på din enhet. Vissa operatörsuppdateringar är obligatoriska medan andra kräver manuell installation. Följ bara stegen för att manuellt leta efter och installera nya operatörsuppdateringar för din iPhone 5s:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj Allmänt .
 3. Klicka på Om .

Om en uppdatering av en operatörsinställning är tillgänglig ser du information om uppdateringen i operatörssektionen. Följ bara instruktionerna på skärmen för att uppdatera operatörsinställningar på din iPhone.

LÄS Också: Hur man fixar iPhone 5 inget ljudproblem, inga ljudutgångar

Fjärde lösningen: Installera iOS-uppdatering, om tillgänglig.

Det rekommenderas starkt att uppdatera din iPhone-programvara till den senaste versionen för att säkerställa optimal enhetsprestanda och felfritt system. Vissa iOS-uppdateringar bäddar också in nätverkskorrigeringar för att lösa utbredda problem som påverkar nätverkstjänster. Följ de här stegen för att leta efter och installera en ny iOS-uppdatering för din iPhone 5:

 1. Tryck på Inställningar från din startsida.
 2. Bläddra till och tryck på Allmänt .
 3. Klicka på Programuppdatering.

Ett meddelande visas om en ny iOS-version är tillgänglig för din iPhone. Läs och granska informationen och följ sedan kommandona på skärmen för att ladda ner och installera uppdateringen på din telefon.

Femte lösningen: Återställ nätverksinställningar på din iPhone.

Att utföra en återställning av nätverksinställningar på telefonen är också viktigt för att bli av med nätverksrelaterade fel som orsakade att nätverkssystemet slutade fungera. Om din iPhone började fråga om ett servicefel på statusfältet efter att ha installerat en uppdatering eller gjort några ändringar i dina nätverksinställningar, finns det en tendens att vissa felaktiga inställningar eller åsidosättningar av uppdateringar orsakade att ingen servicefel uppstod på din enhet. För att rensa detta följer du dessa steg för att återställa nätverksinställningar på din iPhone 5s:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Bläddra till och tryck på Allmänt .
 3. Klicka på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar.
 5. Ange ditt lösenord om du uppmanas.
 6. Tryck för att bekräfta att du vill återställa nätverksinställningar på din telefon.

Telefonen bör starta om på egen hand när återställningen är klar. Då kan du börja ställa in nätverksanslutningar och sedan se om ingen servicefel redan förvisats.

Sjätte lösningen: Sätt tillbaka SIM-kortet.

Problem med SIM-kort hör också till de bakomliggande orsakerna och måste därför uteslutas nästa. För att göra det, följ dessa steg för att ta bort och installera om SIM-kortet för att fixa inget servicefel på din iPhone 5s:

 1. Stäng av din iPhone helt.
 2. Sätt i SIM-ejektorverktyget i det lilla hålet på SIM-facket på sidan av din iPhone.
 3. Tryck försiktigt ut ejektorns verktyg tills magasinet springer ut.
 4. Ta bort SIM-kortet från facket och undersök sedan kortet om det finns synliga tecken på skador som repor och vätskespår.
 5. Om allt ser bra ut placerar du SIM-kortet tillbaka i facket i samma riktning innan du tog bort det.
 6. När SIM-kortet är säkrat på plats, tryck försiktigt SIM-facket tillbaka i telefonen tills det låses.

Se till att SIM-kortfacket är låst på plats och att det är säkrat, slå på din iPhone igen och se om ingen servicefel är borta.

LÄS Också: Hur man fixar en iPhone 5 som håller på att förlora Wi-Fi-signal

Får du fortfarande ett servicefel på din iPhone 5s?

Om ingen av ovanstående procedurer kan lösa problemet och felet No service fortsätter att visas på telefonens statusfält kan du välja att felsöka ytterligare och använda en fabriksåterställning eller iOS-återställning. Detta kan vara nyckeln till att åtgärda felet utan service, särskilt om komplexa systemfel eller skadade nätverkssystem har fel. Se bara till att säkerhetskopiera alla viktiga filer från din iPhone i förväg, så att du fortfarande skulle kunna återställa dem efteråt. När du är redo kan du börja med en fabriksinställning antingen genom inställningar eller via iTunes. Om du föredrar det senare behöver du en dator antingen Windows eller Mac som har den senaste versionen av iTunes-appen installerad och har en stabil internetanslutning. Om en fabriksåterställning fortfarande misslyckades med att lösa problemet och felet Ingen tjänst fortsätter är det när du överväger att utföra en iOS-återställning via iTunes.

Att utesluta maskinvaruskador är också bland de sista alternativen. Det faktum att ingen av de tidigare metoderna kan lösa problemet gör det mycket troligt att hårdvaruskador finns på telefonen. Det kan finnas några skadade nätverkskomponenter som en trasig nätverksantenn som behövde reparation. I så fall kan du ta din iPhone till närmaste Apple genius-bar i ditt område så att en auktoriserad tekniker kan inspektera den för eventuella tecken på fysisk eller vätskeskada.

Om du misstänker att ett skadat SIM-kort är att klandra, kontakta din tjänsteleverantör / operatör och be om ett nytt SIM-kortersättning om möjligt. Se också till att kontrollera ditt kontos aktuella status. I vissa fall kan ett Nej-servicefel också uppstå om något är fel med ditt konto. Prata med din operatör för att lösa eventuella kontonärenden som obetalda räkningar, eftersom de också kan orsaka störningar i nätverkstjänsten.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.