Hur man fixar iMessage out of order på iPhone

iMessage är en meddelandetjänst som bara kan användas på Apple-enheter som iPhone, iPad eller Mac. Det gör att människor inte bara kan skicka meddelanden utan annat multimediainnehåll, till exempel foton, videor och röstfiler. Tänk på detta som Apples version av MMS men bara bättre.

Eftersom iPhone är en mycket populär telefon använder många människor iMessage-tjänsten för att kommunicera med varandra. Medan telefonen ser till att meddelandet du får är i rätt ordning kan det hända att iMessage är ur funktion på iPhone. Detta kommer ofta att leda till förvirrande meddelanden.

Om du upplever att iMessages inte fungerar på din iPhone bör du följa felsökningsstegen nedan som bör lösa problemet.

  • Se till att din telefon körs med den senaste iOS-versionen. Uppdateringar kommer vanligtvis med flera bugfixar som kan eliminera kända problem, varför du måste se till att telefonprogramvaran uppdateras.
  • Försök tvinga stänga meddelanden-appen. För iPhone X görs detta genom att svepa upp från startskärmen, håll sedan i en sekund och släpp sedan för att få upp appomkopplaren. Tryck länge på Meddelanden och dra sedan upp eller tryck på den röda x. För andra modeller, dubbelklicka bara på hemknappen och svep sedan upp på meddelandekortet.
  • Försök starta om telefonen. Ibland kommer telefonprogramvaran att uppleva enstaka hicka på grund av att data inte hanteras korrekt. En omstart uppdaterar telefonprogramvaran och fixar vanligtvis detta problem.
  • Tvinga om att starta om telefonen. För iPhone 7 och 7 Plus håller du in sidoknappen och Volym ned-knappen i cirka 10 sekunder tills du ser Apple-logotypen visas. För iPhone X, iPhone 8 och iPhone 8 Plus trycker du snabbt på Volym upp-knappen och gör sedan samma sak för Volym ned-knappen. Håll slutligen sidoknappen ner tills du ser Apple-logotypen. För andra iPhone-modeller håller du in sidoknappen och hemknappen i cirka 10 sekunder tills du ser Apple-logotypen visas.
  • Se till att datum- och tidsinställningen för telefonen är inställd på automatisk.
  • Försök stänga av iMessage och sedan på igen.

Om ovanstående steg inte löser problemet bör du återställa telefoninställningarna. Detta görs genom att öppna appen Inställningar och knacka på Allmänt -> Återställ -> Återställ alla inställningar. Du blir ombedd att ange telefonens lösenord.