Hur man fixar Huawei P9 som inte kommer att aktiveras eller starta upp [Felsökningsguider]

 • Lär dig hur du felsöker din Huawei P9 (# HuaweiP9) som inte kommer att slås på och inte laddas när den är ansluten.
 • Lär dig hur du felsöker din telefon som av någon anledning inte kan starta upp.

Det fanns rapporter från Huawei # P9-ägare som beskrev att vissa enheter inte kommer att slås på medan andra bara inte startar upp. Så vi beslutade att börja stödja den här enheten eftersom vi också har fått meddelanden från våra läsare som söker hjälp på grund av dessa problem.

Innan jag går längre, låt mig försöka skilja på att inte slå på och inte starta upp problem. Den förstnämnda betyder helt enkelt att telefonen inte kommer att slås på oavsett vad du gör. Skärmen förblir svart och flimmer inte ens om du trycker på strömknappen och det kan bero på ett allvarligt firmwareproblem eller ett hårdvaruproblem. Det finns saker du kan kontrollera om enheten verkligen inte slås på och det är vad jag kommer att ta itu med här.

Å andra sidan betyder problemet med att inte starta upp att telefonen fortfarande slås på eller slås på men fastnar någonstans och inte lyckas nå hemskärmen som den brukar göra. Även om detta problem ofta orsakas av ett firmwareproblem rapporterades det om hårdvarorelaterade faktorer som också kan bidra till att detta problem uppstår. Läs vidare för att lära dig mer om dessa frågor och hur du hanterar dem.

För dig som har andra Huawei P9-problem är vi alltid villiga att hjälpa dig. Allt du behöver göra är att kontakta oss och berätta i detalj vad dina frågor egentligen är. Du måste ge oss information som hur telefonen beter sig, vad fel är, när problemet började och saker som hände före problemet. Fyll i vår Android-frågeformulär och tryck på skicka när du är redo.

Felsökning Huawei P9 som inte kommer att slås på

Själva syftet med den här felsökningen är att du kan ta reda på om din telefon fortfarande kan slå på sina komponenter, eftersom i så fall kan problemet alla vara i den fasta programvaran. Och i så fall kanske du kan fixa det på egen hand genom att använda de vanliga felsökningsförfarandena utan att besöka en butik.

Steg 1: Kontrollera att telefonen inte är frusen

Systemkrasch är ofta orsaken till att det finns så många Android-telefoner som blir frusna eller inte svarar någon gång. När detta inträffar svarar enheten helt enkelt inte på något du gör; den slås inte på om du trycker på strömbrytaren och laddar inte ens om den är ansluten.

Det sämre är att det inte kunde komma ur det tillståndet om inte användaren utför proceduren för tvångsstart. Allt du behöver göra är att trycka på och hålla ned Volym ned-knappen och sedan trycka och hålla ned strömbrytaren . Håll dem intryckta i tio sekunder så startar din telefon om det är det enda problemet här.

Steg 2: Kontrollera att det finns tillräckligt med batteri för att slå på hårdvaran

Nästa sak du måste göra efter att du har gjort tvångsstartproceduren och telefonen inte svarade är att ansluta laddaren och lämna den i 10 minuter.

Vi får ofta många klagomål om enheter som inte kommer att slås på och många av dessa fall orsakades av dränerade batterier. Det är en enkel logik; om batteriet är helt tömt kommer din telefon inte att slås på.

Det finns en annan anledning till att du verkligen måste ladda telefonen och det är att veta om den skulle svara när den känner att el strömmar genom dess komponenter. Som jag sa tidigare kommer inte telefonen att ladda när systemet kraschar men genom att göra en tvångsstartprocedur medan telefonen är ansluten kanske du bara sparar dig från mycket problem.

Vad händer om telefonen inte laddas?

Du måste fortfarande lämna den ansluten i tio minuter. Om batteriet är helt urladdat kan det ta några minuter innan enheten visar de vanliga laddningsindikatorerna. Efter sedan några minuter och telefonen fortfarande inte visar dessa indikatorer, gör du tvungen omstart proceduren igen om du trycker på strömbrytaren inte kommer att leva upp den.

Vad händer om telefonen laddar men ändå inte slås på?

Ge det fortfarande tid att ladda och försöka slå på den med den vanliga metoden och sedan utföra tvungen omstart om den förstnämnda inte fungerade.

Steg 3: Försök att starta upp Huawei P9 i säkert läge

Det fanns fall där telefonens system kraschade på grund av vissa appar som orsakade konflikter. Om telefonen laddar men inte svarar om den är påslagen, bör du omedelbart försöka starta i säkert läge.

Alla tredjepartsappar kommer att tillfälligt inaktiveras så om en av dem orsakar problemet bör telefonen kunna starta upp med framgång. Åtminstone finns det förhoppningsvis att telefonens hårdvara och alla dess komponenter fungerar.

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. När Huawei P9-skärmen visas släpper du strömbrytaren och håller omedelbart ned volymknappen.

Steg 4: Försök starta om telefonen i återställningsläget

I detta svarar inte telefonen när strömbrytaren trycks in och ansluts, du måste försöka starta om den i återställningsläget. Detta kommer att berätta om telefonen fortfarande kan starta hårdvaran.

Till skillnad från att starta normalt eller gå i säkert läge, kommer inte start i återställningsläge att ladda front-end. Istället kommer du att tas till skärmen Android Systemåterställning där det bara är några saker du kan göra och två av dem torkar cache-partitionen och gör återställning av master.

Om du kan ta upp telefonen till det här läget finns det fortfarande en chans att du kan fixa den på egen hand.

 1. Håll in volym upp och strömbrytaren i 10 sekunder.
 2. När Huawei-logotypen visas släpper du båda tangenterna.

Steg 5: Besök en butik och låt tekniken kontrollera det åt dig

Just nu har du redan gjort allt som en användare måste göra för att lösa problemet men du lyckades inte. Så det är dags att du använder hjälp av en tekniker för att göra ytterligare tester och felsökningsförfaranden som ligger utanför dina möjligheter.

Vi kan verkligen inte fastställa vad problemet med din telefon är, men det spelar ingen roll nu eftersom det är teknikens uppgift att upptäcka och fixa den.

Felsökning Huawei P9 som inte startar upp

Som jag nämnde tidigare är två olika saker att slå på och starta upp. När telefonen inte startar upp betyder det att den fortfarande kan slå på men inte kan fortsätta ladda alla tjänster som krävs för att köra firmware och appar. Om du har det här problemet åtminstone kan du vara säker på att problemet inte är hårdvaran så det finns alltid en chans att du kan fixa det på egen hand om du bara är villig att felsöka den.

Steg 1: Försök starta om telefonen i säkert läge

Den här proceduren är mycket effektiv om problemet uppstod efter att du installerade vissa appar oavsett metod. Appar från tredje part kan orsaka konflikter i systemet, särskilt om de inte är kompatibla med det. När detta inträffar kan telefonen fortsätta starta om, krascha eller fastna under uppstart. Så det är väldigt logiskt att starta din telefon i säkert läge.

 1. Se till att telefonen är avstängd. Det kan ha försökt starta upp och fastnat någonstans.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 3. När Huawei P9-skärmen visas släpper du strömbrytaren och håller omedelbart ned volymknappen.
 4. Fortsätt hålla ned volymknappen tills telefonen startar upp. Du skulle veta om det lyckades om du kan se texten "Safe Mode" i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

Steg 2: Starta din enhet i återställningsläge och torka cache-partitionen

Att torka av cache-partitionen är ett mycket effektivt felsökningsförfarande som du kan använda för att lösa uppstart av problem som kan ha inträffat efter en uppdatering eller startat utan uppenbar anledning. Systemcacherna skadas hela tiden och när de gör det kan det hända att telefonen inte startar ordentligt. Eftersom du inte vet vilken cache som skadats måste du radera cachen på en gång.

Genom att göra detta förfarande gör du faktiskt din telefon en tjänst, särskilt om den har uppdaterat sin firmware nyligen. Du kommer inte att förlora någon av dina uppgifter om du gjorde det, därför kan du göra det när du vill.

 1. Se till att telefonen är avstängd.
 2. Håll in volym upp och strömbrytaren i 10 sekunder.
 3. När Huawei-logotypen visas släpper du båda tangenterna.
 4. Använd knappen Volym ned för att markera alternativet 'torka cache-partition' och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 5. När cache-partitionen torkas markerar du "starta om systemet nu" och trycker på strömknappen för att acceptera den.

Steg 3: Utför huvudåterställningen på din Huawei P9

Om torkning av cache-partitionen inte gav något resultat, är det dags att du återställer masteren. Detta är det sista felsökningssteget du måste göra innan du skickar in telefonen för reparation.

Den här proceduren kommer att föra tillbaka telefonen till fabriksinställningarna. Det dina filer och data kommer att raderas under processen så se till att du gör en säkerhetskopia.

 1. Se till att telefonen är avstängd.
 2. Håll in volym upp och strömbrytaren i 10 sekunder.
 3. När Huawei-logotypen visas släpper du båda tangenterna.
 4. Använd knappen Volym ned för att markera alternativet 'torka data / fabriksåterställning' och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 5. När cache-partitionen torkas markerar du "starta om systemet nu" och trycker på strömknappen för att acceptera den.

Jag hoppas att dessa förfaranden på något sätt kan hjälpa dig.

Steg 4: Låt en tekniker kontrollera enheten

Firmware kan behöva installeras om och om du gör det själv, kommer garantin att upphöra och du vill inte ha det. Så ta tillbaka telefonen till butiken där du köpte den eller låt en auktoriserad Huawei-tekniker kontrollera den åt dig.

Telefon kommer inte att slå på felsökning

telefoner
Samsung Galaxy S8 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S7 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S7 Edge kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S6 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S6 Edge kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S6 Edge + kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S5 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S4 kommer inte att slå på
Samsung Note 5 kommer inte att slå på
Samsung Note 4 kommer inte att slå på
Samsung Note 3 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy J7 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy J3 kommer inte att slå på
Google Pixel kommer inte att slå på
Google Pixel XL kommer inte att slå på
HTC 10 kommer inte att slå på
LG V20 kommer inte att slå på
LG G5 kommer inte att slå på
LG G4 kommer inte att slå på
Motorola Moto G4 kommer inte att slå på
Nexus 6P kommer inte att slå på
Nexus 5 kommer inte att slå på
Huawei P9 kommer inte att slå på
Xiaomi Mi5 kommer inte att slå på

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.