Hur man fixar Huawei P30 Pro dålig batteritid | hur man kan förlänga batteriets livslängd

Batteriladdning är ett flerårigt problem på alla smartphones. Även om telefontillverkare har gjort stora framsteg när det gäller hårdvaruförbättringar under de senaste åren, förblir batteriet relativt detsamma, vilket betyder att det kvarstår som den svagaste länken. I denna felsökningsartikel hjälper vi dig att hantera dålig batteritid på din Huawei P30 Pro. Vi förstår att P30-serien är en av de mest avancerade telefonerna i världen idag, men många användare rapporterar att batteriet verkar fungera för det mesta. Om du tror att så är fallet med din egen enhet kan det här inlägget hjälpa.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på ditt eget #Android- eller Fitbit-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar Huawei P30 Pro dålig batteritid | hur man kan förlänga batteriets livslängd

Om du har dåligt batteritid på din Huawei P30 Pro, finns det ett antal saker du måste göra för att hantera den. Lär dig vad du kan göra genom att följa våra lösningar nedan.

Huawei P30 Pro dålig batterilivslösning nr 1: Kontrollera dina appar

En av de vanligaste orsakerna till dålig batteritid på en Huawei P30 Pro är appar som körs i bakgrunden. Det kan vara ett antal skäl till att detta händer. I vissa fall kanske dåligt kodade appar inte fungerar som förväntat. I vissa situationer kan en app avsiktligt utformas för att göra onda saker som att kapa din webbläsare och mina för bitcoins, stjäla information eller hjälpa till att sprida skadlig programvara. Andra appar kan påverka andra appar från tredje part och orsaka problem.

I de flesta fall gör legit apps helt enkelt vad de ska göra. Appar som Facebook, Twitter och andra sociala nätverksappar är ökända för att tömma batteriet ofta eftersom de är utformade för att regelbundet få ny information från sina servrar. Om du använder många sådana appar kan de vara orsaken till att ditt batteri tappar onormalt snabbt. Om du installerade en hel del appar som behöver få uppdateringar från fjärrservrar regelbundet, bör du överväga att göra andra drag för att minimera batteriförbrukningen som att stänga av internetanslutningen (mobildata och wifi) när de inte används, stänga appar, uppdatera appar, etc. Tänk på att även om det inte finns skadlig programvara eller virus i dina enheter kan enheten fortfarande drabbas av dålig batteritid om du inte gör något åt ​​det. Och det finns ingen rörelse som verkligen kan lösa snabba batteriladdningsfrågor. Du måste göra en kombination av många andra steg för att minimera batteriförbrukningen varje dag. Till att börja med ska du se till att du stänger eller stänger alla appar som aktivt körs eller i bakgrunden.

Huawei P30 Pro dålig batterilivslösning nr 2: Stäng av nätverksfunktioner

Det är bekvämt att helt enkelt lämna din enhet ständigt ansluten till internet, men det är också en av de främsta orsakerna till att batteritiden på någon smartphone är mindre än perfekt. Om du vill förlänga batteriets livslängd på en dag och det inte finns någon tydlig tid när nästa laddningsmöjlighet är, kan det hända att du stänger av internet. Detta är särskilt användbart om det finns många applikationer som körs i bakgrunden. Utan appar som regelbundet letar efter uppdateringar kan du sträcka den återstående batterinivån mycket längre.

Så här stänger du av wifi:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Trådlöst & nätverk
 3. Klicka på Wi-Fi och tryck på omkopplaren för att stänga av den.

Så här stänger du av mobildata:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Trådlöst & nätverk
 3. Klicka på Mobildata och tryck på omkopplaren för att stänga av den.

Se också till att du stänger av Bluetooth när du inte använder det. Liksom wifi- och mobildatafunktioner använder Bluetooth radio som kan sätta på batteriet om det lämnas på länge. Så här stänger du av Bluetooth:

 1. Öppna Inställnings-appen
 2. Tryck på Enhetens anslutning.
 3. Klicka på Bluetooth och tryck på omkopplaren för att inaktivera Bluetooth-funktionen.

Huawei P30 Pro dålig batterilivslösning # 3: Lägre skärmens ljusstyrka

Din Huawei P30 Pro har snygga färgglada OLED-kapacitiva pekskärmar, men det kommer till en kostnad. Ju ljusare skärmen är, desto mer kraft kräver systemet för att hålla den igång. Försök att sänka skärmens ljusstyrka till den lägsta nivå som du är bekväm med och hålla fast vid den. Eller så kan du försöka ställa in skärmens ljusstyrka på Automatisk så att systemet hjälper dig att bestämma den perfekta ljusstyrkan beroende på din miljö. Om enheten känner av att du befinner dig i ett britt upplyst läge förstärks skärmens ljusstyrka automatiskt. Det motsatta händer när du befinner dig i ett mörkt område.

Så här får du åtkomst till skärmens ljusstyrka:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Display.
 3. Tryck på omkopplaren bredvid Automatisk för att aktivera den.

Huawei P30 Pro dålig batterilivslösning nr 4: Mjuk återställning

Omstart av enheten bör vara nästa drag om inget av förslagen ovan har hjälpt hittills. Detta kommer att uppdatera systemet och också bli av med buggen. Att starta om en enhet kan ibland göra underverk. Försök att göra en tvingad omstart genom att hålla in strömbrytaren i 10 till 15 sekunder . Om din telefon fungerar bör den starta om och du ska känna en vibration och se Huawei-logotypen. Om du inte känner att vibrationen och skärmen fortfarande är tom trycker du bara på strömbrytaren i längre tid tills du ser enheten starta om sig själv.

Om ingenting ändras efter att du har försökt starta om enheten några gånger, kan du överge felsökningen och gå vidare till nästa nedan.

Huawei P30 Pro dålig batterilivslösning nr 5: Installera uppdateringar

Om du fortsätter att ha dålig batteritid på din Huawei P30 är nästa steg att se till att programvaran är helt uppdaterad. Programuppdateringar erbjuder vanligtvis fix-patch för att utplåna befintliga problem som orsakas av slumpmässiga buggar och skadlig programvara. Om du inte har ställt in din enhet och / eller appar för att automatiskt uppdatera, måste du manuellt installera väntande uppdateringar. Så här kontrollerar du manuellt om programuppdateringar på Huawei P30:

 1. Gå till Inställningar.
 2. Tryck på System.
 3. Välj Systemuppdatering.
 4. Tryck på alternativet för att leta efter uppdateringar.

Om du vill leta efter eventuella appuppdateringar som du har laddat ner via Google Play Store-appen startar du Play Store och navigerar sedan till avsnittet Uppdateringar. Du kommer då att se en lista över appar med väntande uppdateringar. Klicka bara på Uppdatera för att installera enskilda appuppdateringar eller tryck på Uppdatera alla för att uppdatera appar samtidigt.

Glöm inte att starta om / mjuka återställa din P30 efter att ha installerat uppdateringar för att säkerställa att alla nya programvaruändringar är korrekt implementerade och för att förhindra att någon app blir falsk.

Huawei P30 Pro dålig batterilivslösning nr 6: Avinstallera appar

Ju fler appar du installerar på din telefon, desto större är chansen att ett problem kan uppstå. Ett sådant problem är dålig batteritid. Även om detta inte betraktas som en definitiv lösning på detta problem, kan det att hjälpa antalet installerade appar i systemet potentiellt bidra till att minska batteriförbrukningen. Tänk på att vissa appar kan fortsätta arbeta i bakgrunden även om du inte har öppnat eller använt den på veckor eller månader. Om du har många installerade appar är det möjligt att ett antal av dem faktiskt fungerar utan din vetskap. Försök spara tid på att kontrollera alla appar i telefonen och ta bort de som du inte har använt på länge. Om du har appar som har varit vilande i minst två veckor behöver du inte troligtvis dem. Bli av med dem för nu. Du kan alltid installera om ändå om ett behov av dem uppstår i framtiden.

Huawei P30 Pro dålig batterilivslösning nr 7: Skanna enhet efter skadlig programvara

Android-virus eller skadlig programvara är ständiga hot nuförtiden så du bör vidta försiktighetsåtgärder för att undvika dem. Mycket skadlig program stjäl inte bara känslig information och skickar dem till sina hackare utan fortsätter också att köra i bakgrunden för att göra andra uppgifter. Deras närvaro äventyrar inte bara din datasäkerhet utan sätter också batteriet under hela tiden.

Många Android-användare inser inte ofta att skadlig programvara sprids av andra appar. Det oskyldiga, söta snygga spelet kan faktiskt fungera som en gateway för en utvecklare att kompromissa med telefonens försvar. Vissa skadliga appar försöker ta kontroll över en enhet först (ofta utan användarens kunskap) och installera sedan fler dåliga appar senare. Detta är en av de främsta anledningarna till att du bör vara väldigt picky när du installerar appar. Även om Google har gjort framsteg när det gäller att filtrera appar i Play Store är det inte perfekt. Många dåliga appar kan neutralisera automatiserade filtreringssystem så det faller på dig att hålla ditt system säkert. Om du misstänker att din telefon kan vara värd för skadlig programvara, försök att installera en antivirusapp (se till att det är legit och inte en annan skadlig programvara som döljer sig som ett antivirusprogram) och skanna din telefon med den. Eller så kan du torka av telefonen med fabriksinställning och sedan installera bara appar som är säkra.

Huawei P30 Pro dålig batterilivslösning 8: Byt tapet till svart

Ett annat sätt att spara på batteriet är att använda en svart tapet på både låsskärmen och hemskärmen. OLED-skärmen på din Huawei P30 Pro använder mer kraft om skärmen försöker visa fler färger. En svart tapet kommer att minska batteriförbrukningen, hur liten skillnaden än är.

Huawei P30 Pro dålig batterilivslösning nr 9: Använd energisparläge

Om du har en nödsituation och du behöver att din telefon ska hålla längre än vanligt kan du prova att använda energisparläget. Energisparläge gör systemändringar genom att bromsa ned CPU: n och minska skärmens ljusstyrka, bland andra. Så här använder du det:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på Batteri.
 3. Tryck på omkopplaren i energisparläge för att slå på den.

Om du vill ha ett mer effektivt sätt att spara batterikraft rekommenderar vi att du använder Ultra Power Saving Mode. Detta kommer drastiskt att göra ändringar på din telefon men ändå kan du göra vissa grundläggande nätverksfunktioner som skicka och ta emot texter, ringa och ta emot samtal, bland andra.

Huawei P30 Pro dålig batterilivslösning nr 10: Klar cache-partition

För att ladda appar snabbt lagrar Android ofta använda objekt som webbplatslänkar, bilder, videor, annonser, bland annat i en del i intern lagring som kallas cachepartition. Ibland kan dessa artiklar som kallas systemcache bli föråldrade eller skadade och orsaka prestandaproblem eller fel. För att säkerställa att din telefon körs effektivt och cachen är i toppform, vill du regelbundet rensa cache-partitionen (ungefär en gång i några månader). När du hanterar app-problem kan det också vara ett av felsökningsstegen. Så här gör du:

 1. När telefonen är avstängd trycker du och håller ner både Volym upp- och strömknapparna samtidigt i minst 10 sekunder.
 2. Släpp knapparna när Honor-logotypen visas.
 3. Kort efter att ha sett logotypen visas EMUI-skärmen med alternativen för återställningsläge.
 4. Tryck på Volym ned-knappen för att bläddra till och markera Wipe cache-partitionsalternativ.
 5. Tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 6. Använd volymknapparna för att bläddra till och markera nästa alternativ och strömknappen för att bekräfta valet.

Huawei P30 Pro dålig batterilivslösning 11: Fabriksåterställning

Ett annat sätt att effektivt fixa dålig batteritid på din Huawei P30 Pro är att återställa programvaruinställningarna till standardvärden. Om du inte har provat det ännu, se till att du skapar en säkerhetskopia av dina personuppgifter i förväg innan du raderar din telefon. Det finns två metoder för att utföra en fabriksåterställning på din Huawei P30. Du vill göra det första om det inte finns några problem att gå under Inställningsmenyn.

Metod 1: Hård återställning på Huawei P30 via Inställningar

Att torka av telefonen med fabriksinställning raderar automatiskt information från enhetens interna lagring. Mjukvarumiljön på din enhet återgår i princip till sin ursprungliga form, precis som när den lämnade fabriken. Detta innebär att allt du har lagt till enheten som filer, foton, videor och appar kommer att raderas. Om du inte vill förlora oföränderliga data, se till att skapa en säkerhetskopia i förväg.

Det kan finnas många olika skäl till varför en användare vill fabriksinställa en enhet. Om din situation kräver en hård återställning på Huawei P30 och du kan komma åt enhetens inställningsmeny, är den här första metoden åt dig. Det är lättare att göra jämfört med den andra nedan, så det här är en go-to-metod för dig.

Så här utför du en hård återställning på Huawei P30 via Inställningar:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Slå på enheten.
 3. Klicka på Inställningar.
 4. Tryck på System.
 5. Välj Återställ.
 6. Klicka på Återställ alla inställningar.
 7. Klicka på Återställ alla inställningar.
 8. Bekräfta åtgärden genom att trycka på Återställ alla inställningar.
 9. Vänta tills fabriksinställningen är klar.

Metod 2: Hård återställning på Huawei P30 via återställningsläge

Den här metoden är användbar i en viss situation: när inställningsmenyn inte är tillgänglig. Det kan finnas olika orsaker till att Inställningsmenyn kan bli oåtkomlig. I vissa fall kan enheten helt enkelt ha fryst eller inte svara. Andra gånger kan det bero på ett problem som du för närvarande försöker felsöka. I alla fall måste du göra hårt återställning på Huawei P30 via återställningsläge när situationen tvingar dig att göra det. Vi rekommenderar fortfarande att du använder den första metoden som ditt primära alternativ av bekvämlighetsskäl. Effektivt, de två metoderna har ingen skillnad alls. Enheten kommer att saneras helt och all användardata raderas efter att ha gjort någon av dem.

Så här utför du en hård återställning på Huawei P30 via återställningsläge:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Stäng av mobilen genom att trycka på strömbrytaren i några ögonblick.
 3. Tryck och håll in Volym upp och strömknapparna i ett par sekunder.
 4. När återställningsläget visas släpper du alla tangenter.
 5. Välj nu ”torka data / fabriksåterställning”. Använd volymknapparna för att navigera och strömknappen för att acceptera den.
 6. Bekräfta åtgärden genom att skriva “ja” och välj “torka data / fabriksåterställning”.
 7. När du ser informationen om Google Verification bekräftar du åtgärden genom att välja "torka data / fabriksåterställning".
 8. Välj slutligen "starta om systemet nu" med hjälp av strömknappen.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Twitter-sidor.