Hur man fixar Huawei P30 mobilnätverk inte tillgängligt | upptäcker inte nätverk

Det har varit ett antal Huawei-användare som har nätverksproblem nyligen. I det här inlägget kommer vi att hantera en viss nätverksproblem på Huawei P30 - mobilnätet är inte tillgängligt.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar Huawei P30 mobilnätverk inte tillgängligt | upptäcker inte nätverk

Det är enkelt att fixa Huawei P30 mobilnätverk inte tillgängligt. Det går vanligtvis att fixera på en användares nivå. Lär dig vad du kan göra för att åtgärda problemet nedan.

Huawei P30 mobilnätverk inte tillgängligt fix nr 1: Kontrollera signal

Fel i mobilnätet inte tillgängligt på Huawei P30 kan innebära att problemet är signalrelaterat. Detta inträffar om enheten är i ett dåligt täckt område eller om signalen inte kan nå den konsekvent. Prova att kontrollera om signalen svänger mellan utmärkt (maximala signalstänger till dåliga). Om detta är sant, är problemet en kvalitet på tjänsten snarare än något i enheten. För att fixa felet, flytta helt enkelt till ett område med bättre signal. Om du befinner dig i en byggnad när felet i mobilnätet inte finns visas skulle flyttning i ett mer öppet utrymme lösa problemet.

Huawei P30 mobilnätverk inte tillgängligt fix nr 2: Kontrollera röstsamtal

SMS och röstsamtal fungerar ofta i samma nätverksläge. Om du har problem med en, fungerar den andra troligen inte så bra. Om både textning och röstsamtal inte fungerar när det inte finns ett fel i mobilnätet kan det uppstå ett problem med nätverket eller enheten. Fortsätt med felsökningsstegen nedan.

Huawei P30 mobilnätverk inte tillgängligt fix nr 3: Sätt tillbaka SIM-kortet

En av de grundläggande faktorerna som du också behöver kontrollera vid denna tidpunkt är SIM-kortet. Du kan göra det genom att stänga av telefonen och ta bort SIM-kortet tillfälligt. Vänta sedan några sekunder innan du sätter i SIM-kortet igen. Om det hjälper, se till att även rengöra SIM-kortet genom att torka av kopparkontakterna innan du sätter i det igen. SIM-kort går sällan dåligt men totalt misslyckas inte. I de flesta fall kan ett kontoproblem vara orsaken till att ett SIM-kort kanske inte fungerar korrekt. Vid andra tillfällen kan det vara fysiska skador eller smuts som fastnar på kopparkontakterna. Hur som helst, det bästa sättet att kontrollera om SIM-kortet fungerar bra är genom att få ett nytt. Om möjligt kan du prova att besöka din lokala transportbutik och se om du kan få ett SIM-kortersättare. Se till att be om vägbeskrivning för att behålla ditt nummer för att undvika att orsaka kontoproblem. Om det är lite för mycket att få ett nytt SIM-kort, försök att sätta in det aktuella SIM-kortet i en annan kompatibel telefon och se om det fungerar. Om det gör det fortsätter du till nästa felsökningssteg.

Huawei P30 mobilnätverk inte tillgängligt fix nr 4: Starta om enheten

Att starta om en enhet kan ibland göra underverk. Se till att du tvingades starta om telefonen om inget av förslagen har fungerat hittills. Försök att göra en tvingad omstart genom att hålla in strömbrytaren i 10 till 15 sekunder . Om din telefon fungerar bör den starta om och du ska känna en vibration och se Huawei-logotypen. Om du inte känner att vibrationen och skärmen fortfarande är tom trycker du helt enkelt på strömbrytaren tills du ser enheten starta om sig själv.

Om ingenting ändras efter att du har försökt starta om enheten några gånger, kan du överge felsökningen och gå vidare till nästa nedan.

Huawei P30 mobilnätverk inte tillgängligt fix nr 5: Återställ nätverksinställningar

Om ditt fel på Huawei P30 mobilnätet inte finns kvar är nästa sak du vill göra att se till att enheten har alla rätt nätverksinställningar. En Huawei-enhet kan ibland stöta på nätverksfel om nätverksinställningarna är felaktiga. Det betyder inte att du personligen har gjort några felaktiga ändringar. Ibland kan en app eller uppdatering leda till förändringar som inte är optimala för andra appar eller för operativsystemet. Dålig nätverkskonfiguration kan uppstå av många skäl. Det du kan göra nu är att se till att du återställer alla nätverksinställningar till deras standardvärden så att systemet kan använda dem framåt. Så här återställer du alla nätverksinställningar:

 1. Öppna inställningsappen.
 2. Gå till Avancerade inställningar.
 3. Bläddra till och tryck på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Välj Återställ nätverksinställningar från de angivna alternativen.
 5. Om du uppmanas läs du varningsmeddelandet och tryck sedan på Nollställ Nätverksinställningar två gånger för att bekräfta.

Låt din enhet slutföra återställa nätverksinställningar och återställa standardvärdena. När du har återställt nätverksinställningarna startar du om telefonen och ansluter sedan igen till ditt Wi-Fi-nätverk.

Huawei P30 mobilnätverk inte tillgängligt fix # 6: Använd ett annat nätverksläge

Att byta till ett annat nätverksläge kan ibland fixa nätverksproblem. Tanken är att tvinga enheten att rensa den aktuella nätverkskonfigurationen och ersätta inställningarna för ett annat nätverksläge. Efter omkopplaren kan du gå tillbaka till det ursprungliga nätverksläget du väljer för att se om något har förändrats.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Trådlöst och nätverk.
 3. Tryck på mobilnätverk.
 4. Tryck på önskad nätverkstyp.
 5. Välj ett långsammare nätverksläge.
 6. Starta om telefonen.
 7. Upprepa steg 1-4.
 8. Välj det snabbast tillgängliga nätverket.
 9. Kolla efter problemet.

Huawei P30 mobilnätverk inte tillgängligt fix nr 7: Kontrollera om falska appar

Om felet Huawei P30 mobilnätet inte är tillgängligt inträffade efter att du installerat en ny app, kan det hända att appen är skyldig. Avinstallera det och se om det löser problemet.

Om du inte kommer ihåg vilken app du installerade eller om du misstänker att en dålig app finns i systemet kan du försöka återställa enheten till säkert läge. I säkert läge bör ingen tredjepartsapp kunna köras. Så om wifi fungerar normalt i säkert läge kan du satsa på att en dålig tredjepartsapp är att klandra. Så här startar du upp det i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Slå på den igen.
 3. När du ser Huawei-animationen på skärmen håller du ner Volym ned-knappen.
 4. Du kan se säkert läge i det nedre vänstra hörnet när enheten är klar med start.
 5. Nu när enheten har startat i säkert läge, ladda den och se om det finns skillnad.

Glöm inte: säkert läge blockerar appar från tredje part, men det kommer inte att säga dig vilken av dem som är den verkliga orsaken. Om du tror att det finns en falsk tredjepartsapp i systemet måste du identifiera den. Här är vad du behöver göra exakt:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din Huawei P30 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Huawei P30 mobilnätverk inte tillgängligt fix 8: Uppdatera Android OS

Vissa nätverksproblem kan bara åtgärdas genom att ändra programkoder. Om din enhet fortfarande visar No Signal-problem just nu, se till att du installerar den tillgängliga programuppdateringen som finns för tillfället. Om det inte finns någon tillgänglig uppdatering alls, ignorera helt enkelt detta förslag. Vissa nätverksproblem kan bara åtgärdas genom att ändra programkoder. Om din enhet fortfarande visar No Signal-problem just nu, se till att du installerar den tillgängliga programuppdateringen som finns för tillfället. Om det inte finns någon tillgänglig uppdatering alls, ignorera helt enkelt detta förslag. Så här ser du manuellt efter programuppdateringar på P30:

 1. Gå till Inställningar.
 2. Tryck på System.
 3. Välj Systemuppdatering.
 4. Tryck på alternativet för att leta efter uppdateringar.

Om du vill leta efter eventuella appuppdateringar som du har laddat ner via Google Play Store-appen startar du Play Store och navigerar sedan till avsnittet Uppdateringar. Du kommer då att se en lista över appar med väntande uppdateringar. Klicka bara på Uppdatera för att installera enskilda appuppdateringar eller tryck på Uppdatera alla för att uppdatera appar samtidigt.

Glöm inte att starta om / mjuka återställa din P30 efter att ha installerat uppdateringar för att säkerställa att alla nya programvaruändringar är korrekt implementerade och för att förhindra att någon app blir falsk.

Huawei P30 mobilnätverk inte tillgängligt fix nr 9: Rensa cache-partition

En skadad systemcache kan ibland orsaka problem. Detta kan hända om en ny systemuppdatering är buggy eller har kodningsproblem. Följ dessa steg för att säkerställa att din enhet har bra systemcache:

 1. När telefonen är avstängd trycker du och håller ner både Volym upp- och strömknapparna samtidigt i minst 10 sekunder.
 2. Släpp knapparna när Honor-logotypen visas.
 3. Kort efter att ha sett logotypen visas EMUI-skärmen med alternativen för återställningsläge.
 4. Tryck på Volym ned-knappen för att bläddra till och markera Wipe cache-partitionsalternativ.
 5. Tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 6. Använd volymknapparna för att bläddra till och markera nästa alternativ och strömknappen för att bekräfta valet.

Huawei P30 mobilnätverk inte tillgängligt fix nr 10: Återgå programvara till standardvärden

Även om det inte är nödvändigt hela tiden, kan återställning av fabriken hjälpa till i denna situation. Om orsaken till problemet är ett okänt programvarufel kan torka av enheten med fabriksinställning hjälpa till.

Det finns två metoder för att utföra en fabriksåterställning på din Huawei P30. Du vill göra det första om det inte finns några problem att gå under Inställningsmenyn.

Metod 1: Hård återställning på Huawei P30 via Inställningar

Att torka av telefonen med fabriksinställning raderar automatiskt information från enhetens interna lagring. Mjukvarumiljön på din enhet återgår i princip till sin ursprungliga form, precis som när den lämnade fabriken. Detta innebär att allt du har lagt till enheten som filer, foton, videor och appar kommer att raderas. Om du inte vill förlora oföränderliga data, se till att skapa en säkerhetskopia i förväg.

Det kan finnas många olika skäl till varför en användare vill fabriksinställa en enhet. Om din situation kräver en hård återställning på Huawei P30 och du kan komma åt enhetens inställningsmeny, är den här första metoden åt dig. Det är lättare att göra jämfört med den andra nedan, så det här är en go-to-metod för dig.

Så här utför du en hård återställning på Huawei P30 via Inställningar:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Slå på enheten.
 3. Klicka på Inställningar.
 4. Tryck på System.
 5. Välj Återställ.
 6. Klicka på Återställ alla inställningar.
 7. Klicka på Återställ alla inställningar.
 8. Bekräfta åtgärden genom att trycka på Återställ alla inställningar.
 9. Vänta tills fabriksinställningen är klar.

Metod 2: Hård återställning på Huawei P30 via återställningsläge

Den här metoden är användbar i en viss situation: när inställningsmenyn inte är tillgänglig. Det kan finnas olika orsaker till att Inställningsmenyn kan bli oåtkomlig. I vissa fall kan enheten helt enkelt ha fryst eller inte svara. Andra gånger kan det bero på ett problem som du för närvarande försöker felsöka. I alla fall måste du göra hårt återställning på Huawei P30 via återställningsläge när situationen tvingar dig att göra det. Vi rekommenderar fortfarande att du använder den första metoden som ditt primära alternativ av bekvämlighetsskäl. Effektivt, de två metoderna har ingen skillnad alls. Enheten kommer att saneras helt och all användardata raderas efter att ha gjort någon av dem.

Så här utför du en hård återställning på Huawei P30 via återställningsläge:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Stäng av mobilen genom att trycka på strömbrytaren i några ögonblick.
 3. Tryck och håll in Volym upp och strömknapparna i ett par sekunder.
 4. När återställningsläget visas släpper du alla tangenter.
 5. Välj nu ”torka data / fabriksåterställning”. Använd volymknapparna för att navigera och strömknappen för att acceptera den.
 6. Bekräfta åtgärden genom att skriva “ja” och välj “torka data / fabriksåterställning”.
 7. När du ser informationen om Google Verification bekräftar du åtgärden genom att välja "torka data / fabriksåterställning".
 8. Välj slutligen "starta om systemet nu" med hjälp av strömknappen.

Huawei P30 mobilnätverk inte tillgängligt fix nr 11: Få hjälp från operatören

Som slutanvändare finns det bara så mycket du kan göra. Om inget av förslagen har hjälpt och felet på ditt Huawei P30-mobilnät inte finns kvar, få hjälp från din nätoperatör.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.