Hur man fixar Huawei P30 Meddelanden app fortsätter att krascha | standardmeddelanden app fungerar inte

Ett av de vanliga textproblemen i smartphones orsakas av en meddelanden-app själv. I det här inlägget visar vi dig hur du felsöker en Huawei P30 med en meddelanden-app som fortsätter att krascha. Detta är inte ett vanligt problem i den här telefonserien, även om vi har sett i tidigare iterationer. Om du har det här problemet på din egen enhet, se till att följa våra felsökningssteg.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på ditt eget #Android- eller Fitbit-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Huawei P30 Meddelanden app kraschar fortsätter | standardmeddelanden app fungerar inte

Om meddelanden-appen på din Huawei P30 fortsätter att krascha utan någon uppenbar anledning, finns det ett antal faktorer som du måste kontrollera för att fixa den. Den här felsökningshandboken hjälper dig att göra det.

Huawei P30 Meddelanden fortsätter att krascha fix nr 1: Observera eventuella fel

Om appen Huawei P30 Meddelanden visar ett fel när den kraschar, se till att notera det. Fel finns där för ett syfte. För det mesta är fel nyckeln till att förstå ett problem. Genom att tänka på vilket fel som uppstår kan du kanske lösa problemet genom att använda Google-sökning efter en online-lösning.

Om det inte finns något fel, fortsätt till resten av felsökningsstegen nedan.

Huawei P30-meddelanden fortsätter att krascha fix # 2: Tvinga bort meddelanden

Meddelandeapp på Huawei P30-enheter är generellt stabila och stöter sällan på stora buggar. Om appen Meddelanden fortfarande kraschar på din Huawei P30 måste du dock försöka stänga den. Det första du bör göra är att se om kraft att sluta eller starta om appen kommer att hjälpa. Ibland kan appar stöta på buggar som kan göra att de fryser eller svarar inte. Detta kan tvinga Android att starta om dem, vilket indikeras av ofta kraschar. Följ dessa steg för att se om en enkel appstart hjälper:

 1. Öppna inställningsappen.
 2. Navigera till Application Manager.
 3. Klicka på fliken Alla.
 4. Välj din Meddelanden-app.
 5. Klicka sedan på Force Stop

Huawei P30 Meddelanden fortsätter att krascha fix nr 3: Installera uppdatering för app

Standardmeddelanden-appen, som är Googles egna Android-meddelanden-app, kan stöta på problem då och då, även om de vanligtvis försvinner på egen hand. Ett av sätten att minimera risken för att buggar utvecklas är att se till att appen är helt uppdaterad. Kontrollera appen Google Play Store och installera uppdateringar när de blir tillgängliga.

Huawei P30 Meddelanden fortsätter att krascha fix # 4: Rensa meddelanden app

Att ta bort cachen är ett av de direkta sätten att felsöka en problemapp. Det är vanligtvis effektivt att fixa mindre buggar orsakade av föråldrad cache eller tillfälliga filer. Det kan göras säkert utan att förlora något användarrelaterat innehåll i appen. Så här görs:

 1. Öppna inställningsappen.
 2. Navigera till Application Manager.
 3. Klicka på fliken Alla.
 4. Välj Meddelanden app.
 5. Klicka på Rensa cache.
 6. Kolla efter problemet.

Huawei P30 Meddelanden fortsätter att krascha fix # 5: Återställ app

Om att rensa appens cache inte kommer att göra någonting och meddelanden-appen fortfarande kraschar på din Huawei P30, är ​​nästa bra sak att göra återställa den.

 1. Öppna inställningsappen.
 2. Navigera till Application Manager.
 3. Klicka på fliken Alla.
 4. Välj din Meddelanden-app.
 5. Klicka på Rensa data.
 6. Kolla efter problemet.

Huawei P30 Meddelanden fortsätter att krascha fix nr 6: Uppdatera systemcachen

För att ladda appar snabbt lagrar Android ofta använda objekt som webbplatslänkar, bilder, videor, annonser, bland annat i en del i intern lagring som kallas cachepartition. Ibland kan dessa artiklar som kallas systemcache bli föråldrade eller skadade och orsaka prestandaproblem eller fel. För att säkerställa att din telefon körs effektivt och cachen är i toppform, vill du regelbundet rensa cache-partitionen (ungefär en gång i några månader). När du hanterar app-problem kan det också vara ett av felsökningsstegen. Så här gör du:

 1. När telefonen är avstängd trycker du och håller ner både Volym upp- och strömknapparna samtidigt i minst 10 sekunder.
 2. Släpp knapparna när Honor-logotypen visas.
 3. Kort efter att ha sett logotypen visas EMUI-skärmen med alternativen för återställningsläge.
 4. Tryck på Volym ned-knappen för att bläddra till och markera Wipe cache-partitionsalternativ.
 5. Tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 6. Använd volymknapparna för att bläddra till och markera nästa alternativ och strömknappen för att bekräfta valet.

Huawei P30 Meddelanden kraschar fix nr 7: Återställ nätverksinställningar

Ibland kan en felaktig nätverksinställning också orsaka problem. Dålig nätverkskonfiguration kan uppstå av många skäl. Ibland kan en app eller uppdatering resultera i nya nätverksinställningar. Så här återställer du alla nätverksinställningar:

 1. Öppna inställningsappen.
 2. Gå till Avancerade inställningar.
 3. Bläddra till och tryck på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Välj Återställ nätverksinställningar från de angivna alternativen.
 5. Om du uppmanas läs du varningsmeddelandet och tryck sedan på Nollställ Nätverksinställningar två gånger för att bekräfta.

Låt din enhet slutföra återställa nätverksinställningar och återställa standardvärdena. När du har återställt nätverksinställningarna startar du om telefonen och ansluter sedan igen till ditt Wi-Fi-nätverk.

Huawei P30 Meddelanden kraschar fix 8 #: Uppdatera programvara

Om appen Huawei P30 Messages fortfarande kraschar är nästa steg att se till att programvaran är helt uppdaterad. Programuppdateringar erbjuder vanligtvis fix-patch för att utplåna befintliga problem som orsakas av slumpmässiga buggar och skadlig programvara. Om du inte har ställt in din enhet och / eller appar för att automatiskt uppdatera, måste du manuellt installera väntande uppdateringar. Så här kontrollerar du manuellt om programuppdateringar på Huawei P30:

 1. Gå till Inställningar.
 2. Tryck på System.
 3. Välj Systemuppdatering.
 4. Tryck på alternativet för att leta efter uppdateringar.

Om du vill leta efter eventuella appuppdateringar som du har laddat ner via Google Play Store-appen startar du Play Store och navigerar sedan till avsnittet Uppdateringar. Du kommer då att se en lista över appar med väntande uppdateringar. Klicka bara på Uppdatera för att installera enskilda appuppdateringar eller tryck på Uppdatera alla för att uppdatera appar samtidigt.

Glöm inte att starta om / mjuka återställa din P30 efter att ha installerat uppdateringar för att säkerställa att alla nya programvaruändringar är korrekt implementerade och för att förhindra att någon app blir falsk.

Huawei P30-meddelanden fortsätter att krascha fix # 9: Observera i säkert läge

Om din Huawei P30 Meddelanden-app fortsätter att krascha efter att ha installerat en ny app, försök ta bort den appen och se vad som händer. Om det är orsaken till problemet kommer det troligtvis att hjälpa till att ta bort det från systemet. Men om du inte kommer ihåg vilken app du installerade kan du starta om din enhet till säkert läge att se. I säkert läge bör ingen tredjepartsapp kunna köras. Så om Meddelanden-appen fungerar normalt i säkert läge kan du satsa att en dålig tredjepartsapp är att skylla. Så här startar du upp det i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Slå på den igen.
 3. När du ser Huawei-animationen på skärmen håller du ner Volym ned-knappen.
 4. Du kan se säkert läge i det nedre vänstra hörnet när enheten är klar med start.
 5. Nu när enheten har startat i säkert läge, ladda den och se om det finns skillnad.

Glöm inte: säkert läge blockerar appar från tredje part, men det kommer inte att säga dig vilken av dem som är den verkliga orsaken. Om du tror att det finns en falsk tredjepartsapp i systemet måste du identifiera den. Här är vad du behöver göra exakt:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din Huawei P30 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Huawei P30 Meddelanden fortsätter att krascha fix nr 10: Fabriksinställning

Om problemet fortfarande finns efter att ha gjort alla förslag ovan kan det finnas ett okänt fel i programvaran. För att se om det kan fixas på din nivå, försök att återställa enheten. Detta kommer att återställa alla programinställningar till standardvärden och kan eventuellt lösa problemet om orsaken är mjukvarorelaterad. Lär dig hur du fabriksinställer din Huawei P30 nedan:

Det finns två metoder för att utföra en fabriksåterställning på din Huawei P30. Du vill göra det första om det inte finns några problem att gå under Inställningsmenyn.

Metod 1: Hård återställning på Huawei P30 via Inställningar

Att torka av telefonen med fabriksinställning raderar automatiskt information från enhetens interna lagring. Mjukvarumiljön på din enhet återgår i princip till sin ursprungliga form, precis som när den lämnade fabriken. Detta innebär att allt du har lagt till enheten som filer, foton, videor och appar kommer att raderas. Om du inte vill förlora oföränderliga data, se till att skapa en säkerhetskopia i förväg.

Det kan finnas många olika skäl till varför en användare vill fabriksinställa en enhet. Om din situation kräver en hård återställning på Huawei P30 och du kan komma åt enhetens inställningsmeny, är den här första metoden åt dig. Det är lättare att göra jämfört med den andra nedan, så det här är en go-to-metod för dig.

Så här utför du en hård återställning på Huawei P30 via Inställningar:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Slå på enheten.
 3. Klicka på Inställningar.
 4. Tryck på System.
 5. Välj Återställ.
 6. Klicka på Återställ alla inställningar.
 7. Klicka på Återställ alla inställningar.
 8. Bekräfta åtgärden genom att trycka på Återställ alla inställningar.
 9. Vänta tills fabriksinställningen är klar.

Metod 2: Hård återställning på Huawei P30 via återställningsläge

Den här metoden är användbar i en viss situation: när inställningsmenyn inte är tillgänglig. Det kan finnas olika orsaker till att Inställningsmenyn kan bli oåtkomlig. I vissa fall kan enheten helt enkelt ha fryst eller inte svara. Andra gånger kan det bero på ett problem som du för närvarande försöker felsöka. I alla fall måste du göra hårt återställning på Huawei P30 via återställningsläge när situationen tvingar dig att göra det. Vi rekommenderar fortfarande att du använder den första metoden som ditt primära alternativ av bekvämlighetsskäl. Effektivt, de två metoderna har ingen skillnad alls. Enheten kommer att saneras helt och all användardata raderas efter att ha gjort någon av dem.

Så här utför du en hård återställning på Huawei P30 via återställningsläge:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Stäng av mobilen genom att trycka på strömbrytaren i några ögonblick.
 3. Tryck och håll in Volym upp och strömknapparna i ett par sekunder.
 4. När återställningsläget visas släpper du alla tangenter.
 5. Välj nu ”torka data / fabriksåterställning”. Använd volymknapparna för att navigera och strömknappen för att acceptera den.
 6. Bekräfta åtgärden genom att skriva “ja” och välj “torka data / fabriksåterställning”.
 7. När du ser informationen om Google Verification bekräftar du åtgärden genom att välja "torka data / fabriksåterställning".
 8. Välj slutligen "starta om systemet nu" med hjälp av strömknappen.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Twitter-sidor.