Hur man fixar HTC One som raderar eller stänger av slumpmässigt

Även om HTC One är en av de bästa smartphones som producerades förra året, är den inte fri från problem. Saken är att Samsung Galaxy S4 tycktes ha stulit rampljuset så många ägare skulle ha grävt lite djupare för att hitta lösningar på sina problem.

Ett av problemen som verkar vanligt med telefonen är slumpmässig omstart eller avstängning. Det händer utan uppenbar anledning men det finns ett par procedurer du kan göra för att avgöra vad problemet egentligen är och fixa det.

Starta HTC One till Safe Mode

Det kan vara en app som orsakar alla problem men du kan inte riktigt fastställa vilken den är. För att bekräfta din misstank måste du ha din telefon för att starta i säkert läge och ha alla tredjepartsappar och tjänster inaktiverade vid start. Så här gör du:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren från vilken skärm som helst.
 2. Tryck och håll ner alternativet "Stäng av".
 3. Klicka på "Starta om".
 4. När telefonen startar om visas "Safe Mode" i skärmens nedre vänstra hörn. Om det inte gör det, upprepa processen.

Se nu noga om telefonen fortfarande startar om eller stängs av i det här läget. Om det inte gör det har du bekräftat din misstank att tredjepartsappar orsakar problemet. Du måste bestämma vilken app det är och avinstallera eller inaktivera den. Så här avinstallerar du en tredjepartsapp:

 1. Från vilken hemskärm som helst klickar du på applikationsikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Tryck på Application manager.
 4. Dra vid behov åt höger till den nedladdade skärmen.
 5. Klicka på önskad applikation.
 6. Klicka på Avinstallera och tryck sedan på OK.

Om du avinstallerar appen som får telefonen att starta om skulle det lösa problemet. Men om telefonen fortfarande startar om, även om den är i säkert läge, finns det inget kvar åt dig att göra men nästa steg.

Läs: Topp 5 av HTC En vanligaste problem, lösningar och lösningar som tillhandahålls

Återställ din HTC One

Den här proceduren är lite krångel eftersom du behöver säkerhetskopiera dina data som nedladdat innehåll, ringsignaler, bilder, appar och kontakter. Detta förfarande skulle dock alltid lösa ett problem som detta. Här är några sätt du kan göra fabriksinställningar på:

Återställ från inställningsmenyn

 1. På hemskärmen trycker du på ikonen 'Program'.
 2. Tryck på Inställningar och bläddra till och tryck på 'Säkerhetskopiera och återställ.'
 3. Klicka på "Återställ telefon."
 4. Rulla nedåt och markera kryssrutan Radera alla data.
 5. Tryck på OK för att bekräfta.

Återställ med maskinvaruknappar

 1. Stäng av telefonen helt.
 2. Tryck och håll ned knapparna 'Volym ned' och 'Ström'.
 3. Släpp båda tangenterna när du ser en Android-robot på ett skateboard.
 4. Använd knappen Volym ned för att markera FABRIKSÅTSTÄLLNING.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja den.

Du kan inte hämta filer som raderats under återställningen, så var extra uppmärksam på att säkerhetskopiera all viktig information på din telefon innan du följer någon av procedurerna ovan. Om telefonen fortfarande startar om igen efter att ha gjort en fabriksåterställning, låt den kontrolleras av en tekniker eftersom det kan vara ett hårdvaruproblem.

Läs: Lösningar för HTC One-problemet i hem- och ryggknappar

Berätta för oss dina telefonproblem

Lösningarna vi tillhandahöll här är baserade på rapporter och vittnesmål från ägare som har stött på dessa problem. Jag ber också mina utvecklare vänner om några av problemen. Om du har andra problem eller frågor med din smartphone som du vill besvara, tveka inte att skicka oss e-post till [e-post skyddad]

Vi garanterar inte svar på alla e-postmeddelanden eftersom vi tar emot hundratals av dem dagligen, men vi kan vara säker på att dina e-postmeddelanden kommer att läsas av mig. Men jag uppmanar dig att lämna så mycket information som möjligt så att jag lätt kan hitta referenser och jämföra dina problem med rapporter från andra ägare. Om ditt problem är lika vanligt som andra kan det redan finnas lösningar som finns och jag skulle säkert peka dig på dem. Skärmbilder hjälper ofta så bifoga en om du kan.