Hur man fixar HTC 10 som inte laddas och andra laddningsproblem [Felsökningshandbok]

Ström är det som gör din HTC 10 användbar. Därför har tillverkaren byggt den här enheten med ett enormt 3 000 mAh-batteri så att det kan hålla hela dagen innan det kräver att ägaren ansluter den till laddning. Men vad skulle du göra om din HTC 10 inte laddar eller inte ens svarar när den är ansluten?

I det här inlägget kommer jag att guida dig om hur du felsöker en HTC 10-smartphone som inte laddas eller inte svarar när du är ansluten till en laddare. Så om du för närvarande har detta problem kan du fortsätta läsa för att lära dig stegen för att utesluta möjligheter att upptäcka vad problemet med din telefon verkligen är.

För dig som har andra problem är vi alltid villiga att hjälpa dig. Allt du behöver göra är att kontakta oss och berätta mer om problemet. Detta är en gratis tjänst så att du inte behöver oroa dig för något, men gör gärna din del genom att ge oss all nödvändig information så gör vi återställningen. Fyll i vår frågeformulär för Android-problem och tryck på skicka när du är redo.

Låt oss nu gå till stegen för hur du felsöker en HTC 10 som inte laddar ...

Steg 1: Kontrollera att det inte bara är ett systemkraschproblem

Firmware spelar en stor roll i laddningsprocessen. Utan den laddas inte telefonen. Därför är det första du bör undersöka om din nya HTC 10 inte svarar när du ansluter den till den inbyggda programvaran och i detta fall kontrollera att det inte bara är ett problem med systemkrasch.

När systemet kraschar blir telefonen svarsfri och några av dess komponenter svarar inte heller. Oftare förblir skärmen svart, LED-aviseringar tänds inte och ljud spelas inte upp. Alla dessa symtom ger dig ett intryck av att din telefon har stängts av och att den inte kommer att slås på och laddas när den faktiskt bara blev svarslös.

Så det första du måste göra innan du gör någon av procedurerna nedan är att trycka in och hålla volymknapparna och strömbrytarna tillsammans i 10 sekunder. Så länge det finns tillräckligt med batteri kvar för att driva alla dess komponenter, kommer telefonen att starta om. När detta händer kan du nu ladda det utan några problem eftersom det i första hand inte var en avgiftsproblem.

Steg 2: Felsök din laddare

Låt oss anta att du redan verifierat att det inte var ett problem med systemkrasch och att din telefon fortfarande inte svarar när den är ansluten, nästa sak du bör göra är att kontrollera laddaren. Du måste använda strömadaptern som medföljde, annars kan det vara problemet här.

Det är faktiskt lättare att ta reda på om laddaren har problem med att använda en annan laddare. Om din telefon svarar på den kan originalen ha skadats. I det här fallet måste du köpa en ny.

Du kan också försöka ladda en annan enhet med laddaren på din HTC 10 för att ta reda på om den fungerar med andra enheter eftersom i så fall kan det vara din telefon som har problem.

Steg 3: Kontrollera USB-kabeln som används för laddning

När du har gjort de två första stegen och din HTC 10 fortfarande inte laddas bör du kontrollera USB-kabeln du använder. Kom ihåg att det är det enda som överbryggar laddaren och din telefon. Om det har någon form av paus, kommer problemet fortfarande att visas som ett laddningsproblem.

Om du använder en annan USB-kabel, särskilt om det är en tredje part som inte levererades med enheten, måste du dubbelkontrollera kabelns integritet eftersom den ursprungliga laddaren stöder Qualcomm Quick Charge 3.0 som kan ge 9 till 12 volt laddning och inte bara standard 5V. Använd om möjligt kabeln.

Steg 4: Felsökning av USB- eller verktygsporten

Om du når detta steg laddar din telefon fortfarande inte. Du har redan kontrollerat både laddaren och kabeln och om du är nöjd med att de inte är problemet, bör du kontrollera USB- eller verktygsporten på din enhet. Små skräp, ludd och korrosion förhindrar laddning så om du ser något som inte hör hemma i porten, ta ut det.

Anslut också kabeln och håll telefonen i en viss vinkel för att se om den svarar på något sätt eftersom i så fall är det lös anslutning och kan fixas med en ny USB-kabel. Om inte kan du låta telefonen kontrolleras av en tekniker för att se om han kan göra något för att förbättra anslutningen i USB-porten.

Steg 5: Om telefonen fortfarande är påslagen, bör du överväga att göra återställning av master

I det första steget berättade jag hur viktig firmware är i laddningsprocessen som varför du behöver för att verifiera att systemet inte kraschade. Men för att utesluta möjligheten till ett firmwareproblem måste du göra återställningen för att återföra telefonen till standardinställningarna. Laddningsproblem kan också orsakas av skadade data och bara återställningen kan ta bort dem. Samtidigt kommer denna procedur att utplåna varje bit av personlig information i din telefon för att förbereda ett tekniskt besök. Så här gör du master-återställningen på HTC 10:

 1. Om telefonen fortfarande är på, stäng av den.
 2. Tryck och håll in knappen Volym ned.
 3. Håll ned strömbrytaren och släpp den när telefonen vibrerar.
 4. Fortsätt hålla knappen Volym ner.
 5. När en svart skärm med röd och blå textrad visas, släpp knappen Volym ned.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera alternativet "starta om till startladdare" och tryck på strömbrytaren för att bekräfta det.
 7. När den vita skärmen med färgade texter visas trycker du på Volym ned-knappen för att markera alternativet "BOOT TO RECOVERY MODE" och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 8. Skärmen visar den vita HTC-skärmen och blir svart. Några ögonblick senare kommer en annan svart skärm med röda och blå texter att visas.
 9. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “torka data / fabriksåterställning” och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 10. På nästa skärm trycker du på Volym ned-knappen igen för att välja "Ja - ta bort alla användardata" och bekräfta det med strömbrytaren.
 11. Vänta tills enheten slutför återställningen och välj "starta om systemet nu" för att starta om din telefon.

Steg 6: Skicka din telefon för ytterligare kontroll och / eller reparation

Om du har gjort allt och din HTC 10 fortfarande inte laddar, behöver du hjälp av en tekniker som kan göra ytterligare tester och felsökningsförfaranden. Just nu är det inte mycket du kan göra för din enhet. Försök att förhandla med din leverantör om att enheten ska bytas ut mot en ny.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Telefon laddar inte Felsökning

telefoner
Samsung Galaxy S8 Plus laddar inte
Samsung Galaxy S7 laddar inte
Samsung Galaxy S7 Edge laddar inte
Samsung Galaxy S6 laddar inte
Samsung Galaxy S6 Edge laddar inte
Samsung Galaxy S6 Edge + laddas inte
Samsung Galaxy S5 laddar inte
Samsung Galaxy S4 laddar inte
Samsung Note 5 laddas inte
Samsung Note 4 laddas inte
Samsung Note 3 laddas inte
Samsung Galaxy J7 laddar inte
Samsung Galaxy J3 laddar inte
Google Pixel laddar inte
Google Pixel XL laddar inte
HTC 10 laddas inte
LG V20 laddas inte
LG G5 laddar inte
Motorola Moto G4 laddas inte
Nexus 6P laddas inte
Nexus 5 laddas inte
Huawei P9 laddar inte
Xiaomi Mi5 laddas inte